Kirjoitukset avainsanalla koti

 

Voi hyvät ihmiset, ette uskokkaan kuinka innoissani olen. Kaksi viikkoa vielä ja sitten pääsen omaan kotiin. Evakkokauteni on päättymässä. Koti-ikävä on ollut kova ! 

 

Putkiremontti valmistuu aikataulussa, ainakaan myöhästymisistä ei ole ilmoitettu. Joka tapauksessa kotiini menen, oli niin tai näin.

 

Kolme kuukautta on melkein kulunut siitä kun jouduin lähtemään pois putkiremontin tieltä. Kolme kuukautta olen ollut melkein jouten, kun ei ole voinut oikein mitään tehdä vieraassa paikassa.

 

Helmi- ja maaliskuu ottivat koville, pimeys ja kylmyys ahdistivat. Huhtikuun aurinko ja kevään merkit herättivät jälleen "eloon". Olen herännyt horroksesta. Kaipaan päästä omaan kotiin ja omalle parvekkeelle aurinkoa ottamaan, vähän väriä saamaan naamaan talven kalpeuden tilalle.

 

Käytännön asiat olen kyllä saanut tehtyä: uusi sähkösopimus, asumistuen hakemus ja nettiyhteydet päivitetty. Pienet matkat, kuten risteily ja sukuloinnit ovat auttaneet katkaisemaan kolmen kuukauden epämukavuustilaa.

 

Keväällä on ihmeellinen taika ja voima. Sisustusvimma iskee aina keväällä. Vaikka ei mitään suurempaa, niin värien vaihtelulla ja piensisustuksella saa jo paljon aikaan.

 

Mutta ensin tavarat paikoilleen ja pyykkikone käyntiin. Isot matot vielä vietävä pesulaan. Remontin hienopölyt siivottava. Tuleepahan tehtyä oikein kunnon kevätsiivous. Hommaa riittää kun saa purettua paketoinnista ja suojista tavarat paikoilleen. Mutta onhan tässä nyt kolme kuukautta levättykin.

 

Muistin virkistykseksi pakko katsoa kuvista omaa kotia, muistista on hämärtynyt jo kotinäkymä. Se mitä ei näe, sen unohtaa nopeasti. 

 

Ihan kuin muuttaisi uuteen asuntoon.

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Ken tästä ovesta käy joutuu monikulttuuriseen maailmaan.

Muistojen Kodissa ohjataan ja tuetaan iäkkäitä Suomeen muuttajia selviytymään arjessa. Ikäihmiset saavat apua ja monenlaisia kansalaistaitoja toisiltaan sekä uusia ystävyyssuhteita.

Muistojen Kodin toimintaa suojelee, professori, oikeustieteen tohtori ,ETNO:n hyvän tahdon lähettiläs Pentti Arajärvi.

 

Taitava tanskalainen Birgit ompelee ja korjaa vaatteita edullisesti. Hän myöskin suunnittelee ja piirtää yksilöllisen asun, mutta myös toteuttaa oman piirtämäsin vaatteen.

Täältä saa myös käsintehtyjä lahjatavaroita, villasukkia ja lapasia, laukkuja  ja vaikka mitä !

 

Täällä talon sydämessä, keittiössä, valmistamme yhdessä monikulttuurista ruokaa. Tällä kertaa oli vuorossa arabialaista Tabboulehia, jossa oli mm. munakoisoa ja perunaa, kera salaatin. Opimme tietämään uuden mausteen Somacin, jota saa itämaisesta kaupasta.

Muistojen Kotiin voi kuka tahansa mennä tutustumaan, tai vaikka syömään edullisesti maukasta erilaista ruokaa kuin mihin me suomalaiset olemme tottuneet.

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Blogiarkisto

Kategoriat