Kirjoitukset avainsanalla Apuväline

 

Rollaattori on hyvä kapine ja monikäyttöinen selkävaivaisellekin, siinä voi istua kun tarvitsee levätä ja kuljettaa kauppatavaroita, painavia tai kevyitä. Lisäksi sen korissa, ainakin minulla, kulkee mukana tiettyjä tavaroita, esimerkiksi sadetakki ja laukun sitomishihna.

Olen myös ostanut rollaattoriin pyörän spiraalimallisen lukon varkauden varalta, jos on tarvis jättää apuväline jonnekin vähäksi aikaa. 

 

Ai miksikö sitomishihna ? No siksi kun on hyvä sitoa vaikka kauppakassi istuimeen, niin kassi ei putoa. Sadetakki kulkee mukana, kun ei enää voi käyttää sateenvarjoa - pitäisi olla kolme kättä.

Kesän aikana on joutunut muutaman kerran sateen yllättämäksi ja sade sää on tuonut rollaattorin puutteet esiin. On vissiin ajateltu, että rollaattorin käyttäjien ei tarvitse sateella olla ulkona eikä talvella liukkaalla kelillä.

Omien kokemusten mukaan talvikelissä voisi renkaissa olla, nastat niinkuin autoissakin, alamäessä jarrut ei pitele, liukkaalla kelillä se menee vaan. Siinäkin olisi kehittämisen varaa !

 

Lomamatkalla ollessani jouduin hirmuisen sadekuuron yllättämäksi ! Sadetakki suojeli suurimmaksi osaksi, mitä nyt housun lahkeet ja kengät kastuivat likomäriksi. Hotelliin päästyäni huomasin rollaattorin korissa olevan noin sentin verran vettä pohjalla, se piti oikein kaataa sieltä pois.

 

Siitä sitten tuli mieleen, että koriin pitää saada myös suoja, muuten tavarat kastuu.

 

Matkalta kotiuduttuani menin ensimmäiseksi Eurokankaaseen. Myyjälle selitin, että haluan vettä hylkivää kangasta ja kuminauhaa. 

 

 

Oli ohuempaa ja paksumpaa, hintahaarukka 7€ -26€.

Päädyin halvimpaan ja ohuimpaan. Tuote ALU-suojakangas, 100% polyamidia. Pakkasenkesto -30, vesipatsas 1000 mm ja UV-suoja hopeisella puolella. Kankaan leveys 140 cm, laskin että puolimetriä riittää aikomaani suojaan, ja siitä jääkin vielä ylimääräistä. Lisäksi 5 mm levyinen musta kuminauha. Kustannukset 3,45 €. Ja sitten töihin !

 

 

Mittasin korin aisojen leveyden ja korin koukkujen paikat. Ompelin sivureunat ja helmat. Leveimmälle kohdalle mittaamani kuminauhojen paikat. Ja kas, suoja toimii ! Tosin en ole vielä kerennyt käytännössä testaamaan kankaan vedenpitävyyttä.

 

 

Tämä suoja on tehty tämän mallista rollaattoria varten, muunlaisista ei ole kokemusta.

Vakiovarusteena olisi sateenvarjo myös tarpeellinen, sellainen joka olisi kiinni rollaattorissa. Siinäpä haaste jollekulle !

 

 

 

 

Kommentit (3)

Vierailija
3/3 | 

Golfkaopat myyvät golfkärryyn kiinnitettäviä sateenvarjon pitimiä, saattaisi sopia rollaattoriinkin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Apuvälinevarasto kasvaa näköjään iän myötä. Nyt jo on kenkärenki ja erilaisia välineitä millä avata pulloja ja purkkeja, ettei tarvitse naapurista kysyä apua viinipullon avaamiseen. Olis se vähän noloa !

Yksi suosikkini on ottimet, sellainen pitkävartinen pihti. Ei tarvitse aina kiivetä ottamaan jotain. Niitä muuten löytyy eri pituisia ja värejä. Tykkään, että isommat apuvälineet jotka ovat näkyvillä, istuvat myös sisustukseen. Minulla on keittiön väreihin sopivat tarttumapihdit, punainen ;).

Toinen on kenkärenki. Sitäkään ei löytynyt kotikaupungistani, eiku juu löyty - puisia ! Mutta eihän mulle sellainen puuläpyskä kelpaa. Rautaa sen olla pitää ! No sellainen tieto löytyi netistä, että Helsingin Töölöstä löytyy rautaisia kenkärenkejä yhtä mallia. Ja niin tollainen ötökkä sitten päätyi eteiseeni. (Ei ollut muita vaihtoehtoja).

Nyt sitten olis vuorossa vetoketjun vedin ja nimenomaan saappaita varten. Täytyy lähteä kiertämään suutareita josko heillä olisi sellaisia. Ei nivelrikkoisilla käsillä vedetä tiukkaan istuvia saappaanvarsia pienellä vetimellä, vai miksi sitä nyt sitten sanotaan.

On se muuten kumma, kun asuinkulmillani on apuvälinekauppa, mutta siellä ei ole mitään pieniä välineitä. 

Netistä löytyy jotain, mutta kun haluaisin ihan livenä nähdä, että se koukku varmasti mahtuu vetoketjun vetimen reikään.

Mistähän löytäis sellaisen apuvälineen joka antais kuin tarjottimella sanoja, ne kun on välillä hukassa. En silti vielä tunnusta, että olisin muistihäiriöinen kun kerran muistan vielä missä asun.

Ainakaan pahasti ;).

 

Maija-Liisa

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Blogiarkisto

Kategoriat