Kirjoitukset avainsanalla sisustaminen

 

Nyt on viikko kulunut siitä kun tulin kimpsuineni ja kampsuineni kotiin. 

Vävy tuli hakemaan minut ja tavarani evakosta kello 9 vappua edeltävänä lauantaiaamuna, pakettiauton kanssa.

10:ltä tuli toinen vävy auttamaan. Oli vähän hurja tunne kun katsoi sitä kaaosta joka oli joka huoneessa, huh huh.

 

Ei muuta kun purkamaan kasseja ja kertomaan vävyille mitä pitäisi tehdä.

Vävyille jäikin isommat ja raskaammat työt, kuten esimerkiksi peililiukuovien laittaminen takaisin paikoilleen eteisessä. 

Sekä TV:n asentaminen. Ensin piti kuitenkin laittaa paikoilleen TV-taso sekä iso senkki. Ja tietenkin lattiat pestiin raskaanpien huonekalujen alta. Porakone soi kun seinille piti vielä saada avainkaappi ja vaatenaulakko ym. pientä.

 

Ja tärkeintä oli tietenkin raivata sänky esiin tavaroiden alta, että pääsee yöksi nukkumaan omaan sänkyyn.

 


 

Pyykkiä oli valtava kasa, joten pesukone laulamaan. Siinä meinaskin mennä sormi suuhun kun totesin, että en osaa käyttää tätä konetta APUA ! Sama tilanne oli tiskikoneen ja television kanssa. Miten näitä käytetään ? 

Kolmessa kuukaudessa oli pää nollaantunut ihan täysin. Samanlainen tilanne, kun töissä ollessa palasi kesälomalta niin kaikki salasanat oli hävinnyt muistista, hyvä että osasi tietokonetta käyttää.

 

Muistan jonkun optimistin sanoneen, että parissa päivässä kaikki on paikallaan.

 

Mutta ei se kyllä ihan niin mennyt. Parissa päivässä saatiin kaikki vaativammat työt tehtyä kun oli apulaisia. Tyttäreni tuli seuraavana päivänä pesemään keittiön kaapit ja täyttämään ylemmät hyllyt, hän kun ei tykkää minun kiipeilevän.

Aamulla pestyt verhot ehtivät kuivua juuri sopivaksi silitykseen. Ja niin pääsivät puhtaat verhot tyttäreni laittamina ikkunoihin.

 

Isot kiitokset vävyille ja tyttärelle. Siinähän se vappu sujahtikin nopeasti. Mutta ei ne hommat siihen loppuneet. Viikko on mennyt ja nyt pikkuhiljaa tavarat ovat löytäneet suurin piirtein omille paikoilleen. 

Seuraavana arkena tultiin kylppäriin laittamaan pyyhekoukut ja vessapaperirullateline sekä suihkutanko. Minulla kun oli niin kiire palata kotiin, etteivät olleet ehtineet kaikkea laittaa. Sain miehen vielä laittamaan invakahvan ja oskarinoksan seinälle. 

 

 

Olen tyytyväinen uuteen tyylikkääseen kylppäriini ! Ei minusta siinä vanhassakaan ollut mitään vikaa (ennen) mutta nyt kun uusi on laitettu, niin onhan tämä paljon hienomman näköinen.

Varsinkin uusi suihku, joka on lautasen kokoinen ihana sadettaja, eikä käsisuihkukaan mikään pieni ole. Mielestäni Suomessa on aina ollut hyvät hanat ja suihkut, verrattunut ulkomaisiin, jotka liruttaa sitä vettä onnettomasti. Ainakin etelän maissa.

Viikon työntäyteisten päivien jälkeen tuntuu, että nyt kaikki puhti on poissa. Paikat eivät vielä ole tiptop, mutta minä olen kotona !

Pesulasta tulee ensi viikolla kaksi isohkoa mattoa ja ihanaa - siivooja !

 

Sitten voikin jo ruveta toteuttamaan pienimuotoista  sisustusta, joita evakossa olessani suunnittelin.

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Nyt on kulunut noin puolet siitä ajasta kun jouduin evakkoon ! Turtuneena ja alistuneena olosuhteisiin, jossa en ole koskaan ennen ollut, muistaen olevani majoittuneena ystävän kotona. Potien koko ajan koti-ikävää.

Paikka, jossa ei ole mitään muuta kuin suuri Prisma puolen tunnin kävelymatkan päässä keskustan suuntaan. Ja toisessa päässä Varissuo, tuo monikulttuuristen asuttama lähiö, johon myöskin kävelee puolessa tunnissa.

Sanotaan, että matkailu avartaa, niin kyllä tämä kuuden kilometrin päässä kotoa oleva paikka on todella avara, täällä ei ole mitään !

 

Bussilla pääsee ! 

Tottumattomalle bussin käyttäjälle on ahdistavaa olla täysinäisissä busseissa. Normaalisti kävelen keskustaan ja lähipaikkoihin, en juuri busseja käytä.

Useimmiten saa jännittää, että mahdunko rollaattorini kanssa bussin välitilaan vai pitääkö se laittaa kasaan ja ottaa melkein syliin. 
Syy tähän on tietysti yhdestä kolmeen kappaleeseen olevat lastenrattaat. Joka kerta kun pitäisi jäädä pois, jännittää, että mitenkähän se onnistuu. Nimittäin päästä ulos niitten lastenrattaiden ohi - kunnialla.

Aamulla aikaisin on väljää, muttei sitä itsekkään lähde niin aikaisin liikkeelle, muuta kuin pakosta.

Tekemisen puutetta vähän niin kuin on. Täytyy tehdä "ajatustyötä" !

 

Huomatessani pajunkissojen jo kurkistelevan oksista, tajusin, että nyt on kevät. 
Aurinko paistaa ja reilusti plussan puolella. Ja mitä se tuo tullessaan ? - Ajatukset on automaattisesti siirtyneet sisustamiseen !

Eikös sitä sanota, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :).

Tiedossa on suursiivous ja hirvittävä pyykkikasa verhoineen, mattoineen, tyynyliinoineen ja kaikki huonekalut putsattavat remonttipölystä. Plus seinät ja katot.

Iso valkoinen matto vietävä pesulaan. Pari uutta tyynyä sohvalle, Eurokankaasta jo käyty hakemassa tyynynpäällis kankaat.

 

 

Olen innoissani uuden kylppärin näkemisestä. Ei siinä vanhassakaan mitään valittamista ollut mutta vaihtelu virkistää.

Melkein kuin odottaisi pääsevänsä uudelleen remontoituun kotiin !

Kyllä oman kodin arvostus on noussut uusiin afääreihin, vaikkakin olen aina arvostanut omaa kotia.

 

 

 

Kommentit (3)

Maija
Liittynyt15.10.2015
1/3 | 

Kun tässä itsekin suunnittelen evakkoon lähtöä, niin huomioni kiinnittyi tuohon pyykkivuoreesi. Ihan uteliaisuudesta kysyn, että onko siihen jokin erityinen syy, että aiot pestä verhot, matot ym. vasta remontin jälkeen? Olin ajatellut ottaa kaikki tekstiilit pois jo ennen remonttia, pestä ne ja viedä varastoon. Olenko nyt itse tekemässä jotakin nurinkurin?

Vierailija
2/3 | 

Jokainen toimii tavallaan, tuskin on mitään sääntöä miten ja missä järjestyksessä pesee. Oli vaan helpompi heittää pyykkikoriin, kaiken muun tohinan keskellä. Ehkä tavallaan säästyn turhalta (silittämiseltä) työltä, kun ajattelin ostaa uudet verhot.  Se miksi en pese ennen remonttia, johtuu ihan siitä , etteivät ole sitten niin ryppyisiä ja on helpompi silittää kun eivät ole niin rutikuivia.

Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Blogiarkisto

Kategoriat