Kirjoitukset avainsanalla jälkisiivous

 

Nyt on viikko kulunut siitä kun tulin kimpsuineni ja kampsuineni kotiin. 

Vävy tuli hakemaan minut ja tavarani evakosta kello 9 vappua edeltävänä lauantaiaamuna, pakettiauton kanssa.

10:ltä tuli toinen vävy auttamaan. Oli vähän hurja tunne kun katsoi sitä kaaosta joka oli joka huoneessa, huh huh.

 

Ei muuta kun purkamaan kasseja ja kertomaan vävyille mitä pitäisi tehdä.

Vävyille jäikin isommat ja raskaammat työt, kuten esimerkiksi peililiukuovien laittaminen takaisin paikoilleen eteisessä. 

Sekä TV:n asentaminen. Ensin piti kuitenkin laittaa paikoilleen TV-taso sekä iso senkki. Ja tietenkin lattiat pestiin raskaanpien huonekalujen alta. Porakone soi kun seinille piti vielä saada avainkaappi ja vaatenaulakko ym. pientä.

 

Ja tärkeintä oli tietenkin raivata sänky esiin tavaroiden alta, että pääsee yöksi nukkumaan omaan sänkyyn.

 


 

Pyykkiä oli valtava kasa, joten pesukone laulamaan. Siinä meinaskin mennä sormi suuhun kun totesin, että en osaa käyttää tätä konetta APUA ! Sama tilanne oli tiskikoneen ja television kanssa. Miten näitä käytetään ? 

Kolmessa kuukaudessa oli pää nollaantunut ihan täysin. Samanlainen tilanne, kun töissä ollessa palasi kesälomalta niin kaikki salasanat oli hävinnyt muistista, hyvä että osasi tietokonetta käyttää.

 

Muistan jonkun optimistin sanoneen, että parissa päivässä kaikki on paikallaan.

 

Mutta ei se kyllä ihan niin mennyt. Parissa päivässä saatiin kaikki vaativammat työt tehtyä kun oli apulaisia. Tyttäreni tuli seuraavana päivänä pesemään keittiön kaapit ja täyttämään ylemmät hyllyt, hän kun ei tykkää minun kiipeilevän.

Aamulla pestyt verhot ehtivät kuivua juuri sopivaksi silitykseen. Ja niin pääsivät puhtaat verhot tyttäreni laittamina ikkunoihin.

 

Isot kiitokset vävyille ja tyttärelle. Siinähän se vappu sujahtikin nopeasti. Mutta ei ne hommat siihen loppuneet. Viikko on mennyt ja nyt pikkuhiljaa tavarat ovat löytäneet suurin piirtein omille paikoilleen. 

Seuraavana arkena tultiin kylppäriin laittamaan pyyhekoukut ja vessapaperirullateline sekä suihkutanko. Minulla kun oli niin kiire palata kotiin, etteivät olleet ehtineet kaikkea laittaa. Sain miehen vielä laittamaan invakahvan ja oskarinoksan seinälle. 

 

 

Olen tyytyväinen uuteen tyylikkääseen kylppäriini ! Ei minusta siinä vanhassakaan ollut mitään vikaa (ennen) mutta nyt kun uusi on laitettu, niin onhan tämä paljon hienomman näköinen.

Varsinkin uusi suihku, joka on lautasen kokoinen ihana sadettaja, eikä käsisuihkukaan mikään pieni ole. Mielestäni Suomessa on aina ollut hyvät hanat ja suihkut, verrattunut ulkomaisiin, jotka liruttaa sitä vettä onnettomasti. Ainakin etelän maissa.

Viikon työntäyteisten päivien jälkeen tuntuu, että nyt kaikki puhti on poissa. Paikat eivät vielä ole tiptop, mutta minä olen kotona !

Pesulasta tulee ensi viikolla kaksi isohkoa mattoa ja ihanaa - siivooja !

 

Sitten voikin jo ruveta toteuttamaan pienimuotoista  sisustusta, joita evakossa olessani suunnittelin.

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Blogiarkisto

Kategoriat