Kirjoitukset avainsanalla tee

 

 

En ole koskaan oikein ottanut vakavasti teehetkiä (kun olen enemmänkin kahvin juoja). Pussi vaan mukiin ja vesi päälle.

Käytetty teepussi talteen, kun on sen huomannut riittävän seuraavaankin kertaan.

 

Tyttären luona ollessani huomasin hänellä teekannun. Siellä oli hyvän yön teepussi kaikessa rauhassa hautumassa kuumassa vedessä. 

Seuraavana iltana huomasin, että kannussa oli vielä teetä. Sieltä sitten otin teetä ja lämmitin sen mikroaaltouunissa ja ihan hyvää oli edelleen. 

 

Tässä kohtaa oli selvää säästöä ja päätin, että minunkin on korkea aika hankkia teekannu !

 

Ei varmaan ole ihan teerituaalin mukaista toimintaa, mutta säästäväisen ihmisen ihan ikioma rituaali.

 

Menin läheiselle kirppikselle. Siellä oli valkoinen tyypillinen vanhanajan keraaminen teekannu, eikä maksanut kuin muutaman euron. En heti sitä ostanut, koska sen nokka oli sisäpuolelta ruskea ja se vähän niinkuin tökki. Varmaankin nokka putsaantuisi pienellä pulloharjalla ja Vimillä.

 

Pitäisi siis hommata pieni pulloharja, kun sitä ei omasta takaa ollut. Siispä suunta Olssonille.

 

Takaisin tullessa ajattelin sitten käydä ihan huvikseni katsastelemassa teekannuja muualtakin. Pidin viimeisenä vaihtoehtona kirppiksen kannua, jos se vielä siellä olisi.

 

Ensinnäkin aika vähän oli keraamisia kannuja ja toisekseen aika hinnakkaita. Ei oikein sopinut meikämummin kukkarolle.

 

Suuntasin sitten Indiskaan. Olen aina tykännyt Indiskan astioista, ne kun on niin eksoottisen näköisiä ja ihanan herkullisen värikkäitä. Yhtään en omista, kun on niin vähän kaappitilaa ettei ne mahtuisi mihinkään.

 

Tuli siihen sitten iloinen myyjätär tarjoamaan apuaan. Ilman myyjää en olisi löytänyt teekannua, joka oli vielä viimeinen kappale. Hinta oli kohdillaan, vähän päälle kakskymppiä ja alennettuna 17 euroa. Jäsenenä sai vielä alennusta siitä alennetusta hinnasta.

 

Kannu ei ollut yhtään minun tyyliäni. Se oli hassun hauska norsun muotoinen. Mutta ajattelin heittää asenteeni romukoppaan ja pelastin tämän viimeisen norsunmuotoisen teekannun, kun sen hinnaksi sattui tulemaan kaikkineen alennuksineen vain 13 euroa.

 

Norsukannu sopii hyvin olemaan esillä, josta se on helposti otettavissa ja teepussi joutaa hautua siellä viimeistä aromia myöten. 

 

Kyllä se koristeesta käy !

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Blogiarkisto

Kategoriat