Kirjoitukset avainsanalla kynttilän sulatus

 

Suomen lyhyen suven päätteeksi näin "syysilmoilla" voi alkaa vaikka askartelemaan. 

On tullut kerättyä munakennoja jonkin verran ja kynttilän pätkiä. Niistä sitten syntyykin hyviä takansytykkeitä.

 

 

Sattui sopivasti tulemaan kylään veljeni ja serkkuni puolisoineen. Itsellä kun on nivelrikkoa niin munakennojen repiminen on hankalaa. Ja ihan oikeasti ne revitään. Jos niitä rupeaa saksilla leikkelemään niin niistä ei tule niin kauniita. 

Siinähän aika kului nopeasti jutustellessa ja kennoja repiessä. Suuri kiitos sukulaisille avusta ! Omat kädet eivät olisi kestäneet tuon määrän repimiseen. 

Sitten vaan sommittelemaan ruusukkeita ! Kupit yritetään säilyttää ehjinä, ja kaikki muu revitään suorakaiteen muotoisiksi. Suorakaiteet rullataan ja laitetaan kupin sisään. Munakennon palasia voi laittaa täydentämään ja tukemaan rullattuja osia.

 

 

Isoon kattilaan vettä kiehumaan ja siihen foliovuoka, jossa kynttilänpätkät sulavat. Ei tarvitse poistaa sydänlankaa erikseen ne kyllä irtoavat kynttilän sulatessa.

Paljon oli punaisia kynttilöitä, joten sulattelin ne ensin. Pistän ensin talia ruusukkeiden keskelle jotta ne pysyvät kasassa. Sen jälkeen laitan ne vuokaan ja pyörittelen niitä. Valutan suurimmat talit pois ja annan talin jähmettyä. Tämä toistetaan . Yleensä riittää parin kerran uitto.

Kun yksi väri on käytetty, valikoin seuraavan värin ja sama toistuu. Hyvin syttyy takka näillä sytykkeillä !

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Blogiarkisto

Kategoriat