Kirjoitukset avainsanalla rollaattori

 

Ensimmäinen rollaattorini Vector, vaihtui uuteen tukevampaan ja ulkokäyttöön tarkoitettuun Maunoon.

Mauno 11kg, on vähän painavampi kuin Vector 7kg. Mutta myös tukevampi. Vähän mietitytti tämä paino ero, koska olen moni nivelrikkoinen, niin jaksanko nostaa Maunon bussiin, ostosten kanssa se on vähän hankalaa?

Tosin käytän bussia vain kun joudun käymään sairaaloissa. Yleensä aina kävelen.

 

Ajattelin ensin, että Vectorin hyvää koria jään kaipaamaan ja että sen sai pieneen tilaan helpolla.

Se miksi vaihto tapahtui johtui siitä, että Vectorin ohuet renkaat ja Turun mukulakivet  eivät oikein sopineet yhteen, kävivät terveyden päälle. Mikä taas johti oikean käden puutumiseen ja kipuiluun. Ja siihen syy oli, kun yritin pitää selkäni suorana kävellessäni. Käsi ei tykännyt rollaattorin tärinästä mukulakivillä.

 

Tykästyin heti Maunon tukevuuteen ja pehmeään kulkuun mukulakivillä. Ja siitä, että voi turvallisesti kulkea pelkäämättä rollaattorin kanssa nurin menemisestä. Vectorin kanssa kolme kertaa nurin, mutta sehän onkin sisäkäyttöön tarkoitettu.

Mauno on pirtsakan värinen suomalainen tuote, jonka vaihdoin apuvälineyksikössä. Ylä kuvassa perus Mauno.

 

Mutta jotain Maunosta kuitenkin puuttui, oli aika alastoman näköinen. Ensinnäkin kori tarvitsi ostoslaukun. Sen ratkaisin ottamalla vanhasta ostoskärrystäni laukun ja "asensin" sen koriin. Hyvin sopi. 

Syksyn ja pimeyden tullessa tarvitaan tietenkin heijastimet. Clas Ohlsonilta ostin etuvalot, kaksi oli samassa paketissa, n.10€, tosin ne olivat eriväriset, mutta haittaako se? Kunhan näkyy!

Kysyin apuvälineyksiköstä, onko sateenvarjon telinettä lisävarusteena? - Ei ole.

En ymmärrä, miksi rollaattorin käyttäjien pitäisi kastua ulkona vesisateessa vai onko ajateltu, että he voivat olla sitten sisällä. Tietenkin joku mielessään ajattelee, että onhan sadetakkeja. Mutta kuka nyt raahaa tilaa vievää sadetakkia aurinkoisella säällä vaan sen takia, että jos vaikka alkaisi sataa. Sateenvarjoja kyllä. Mutta kun Maunon työntämiseen tarvitaan kaksi kättä.

Netistä sitten löysin telineen, joka pitelee sateenvarjoa, oli vähän kallis 56,90€ postikuluineen. Mutta onhan siitä hyötyä muulloinkin, kesällä aurinkovarjo on paikallaan. Vaatii vähän harjoittelua. 

Näin on Mauno varustettu lisäosilla.

Blogistani löytyy "Aikainen joulu" ja "Tuotekehittelyä" postaukset, joissa on juttua Vectorista, jos haluaa vertailla. Yläkuva on kuvattu nettisivulta.

Nettikauppa:  apuvälineavux.fi/aurinko- ja sateenvarjo teline

 

 

Kommentit (4)

Anjakaarina
Liittynyt18.10.2015
1/4 | 

Maija-Liisa, olen ennenkin kehunut kekseliäisyyttäsi ja kätevyyttäsi. Teen sen taas eli toistan itseäni. Hyvää syksyä! Anjakaarina

Anja Pohjanvirta-Hietanen

Vierailija
3/4 | 

Kiitos kirjoituksesta, Maija-Liisa. Minulle tuo sateenvarjoteline on uusi juttu. Kaunista syksyä sinulle ja mukavia menoja Maunon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Rollaattori on hyvä kapine ja monikäyttöinen selkävaivaisellekin, siinä voi istua kun tarvitsee levätä ja kuljettaa kauppatavaroita, painavia tai kevyitä. Lisäksi sen korissa, ainakin minulla, kulkee mukana tiettyjä tavaroita, esimerkiksi sadetakki ja laukun sitomishihna.

Olen myös ostanut rollaattoriin pyörän spiraalimallisen lukon varkauden varalta, jos on tarvis jättää apuväline jonnekin vähäksi aikaa. 

 

Ai miksikö sitomishihna ? No siksi kun on hyvä sitoa vaikka kauppakassi istuimeen, niin kassi ei putoa. Sadetakki kulkee mukana, kun ei enää voi käyttää sateenvarjoa - pitäisi olla kolme kättä.

Kesän aikana on joutunut muutaman kerran sateen yllättämäksi ja sade sää on tuonut rollaattorin puutteet esiin. On vissiin ajateltu, että rollaattorin käyttäjien ei tarvitse sateella olla ulkona eikä talvella liukkaalla kelillä.

Omien kokemusten mukaan talvikelissä voisi renkaissa olla, nastat niinkuin autoissakin, alamäessä jarrut ei pitele, liukkaalla kelillä se menee vaan. Siinäkin olisi kehittämisen varaa !

 

Lomamatkalla ollessani jouduin hirmuisen sadekuuron yllättämäksi ! Sadetakki suojeli suurimmaksi osaksi, mitä nyt housun lahkeet ja kengät kastuivat likomäriksi. Hotelliin päästyäni huomasin rollaattorin korissa olevan noin sentin verran vettä pohjalla, se piti oikein kaataa sieltä pois.

 

Siitä sitten tuli mieleen, että koriin pitää saada myös suoja, muuten tavarat kastuu.

 

Matkalta kotiuduttuani menin ensimmäiseksi Eurokankaaseen. Myyjälle selitin, että haluan vettä hylkivää kangasta ja kuminauhaa. 

 

 

Oli ohuempaa ja paksumpaa, hintahaarukka 7€ -26€.

Päädyin halvimpaan ja ohuimpaan. Tuote ALU-suojakangas, 100% polyamidia. Pakkasenkesto -30, vesipatsas 1000 mm ja UV-suoja hopeisella puolella. Kankaan leveys 140 cm, laskin että puolimetriä riittää aikomaani suojaan, ja siitä jääkin vielä ylimääräistä. Lisäksi 5 mm levyinen musta kuminauha. Kustannukset 3,45 €. Ja sitten töihin !

 

 

Mittasin korin aisojen leveyden ja korin koukkujen paikat. Ompelin sivureunat ja helmat. Leveimmälle kohdalle mittaamani kuminauhojen paikat. Ja kas, suoja toimii ! Tosin en ole vielä kerennyt käytännössä testaamaan kankaan vedenpitävyyttä.

 

 

Tämä suoja on tehty tämän mallista rollaattoria varten, muunlaisista ei ole kokemusta.

Vakiovarusteena olisi sateenvarjo myös tarpeellinen, sellainen joka olisi kiinni rollaattorissa. Siinäpä haaste jollekulle !

 

 

 

 

Kommentit (3)

Vierailija
3/3 | 

Golfkaopat myyvät golfkärryyn kiinnitettäviä sateenvarjon pitimiä, saattaisi sopia rollaattoriinkin

 

Joulu on tullut minulle tänä vuonna aikaisin. Toiveissa on ollut pari asiaa, mutta kynnys ollut vähän korkea.

Kokoon taitettava kävelykeppi ! Rahat eivät riittäneet kepin ostoon. Tulinpa maininneeksi siitä tyttärelleni.

 

Tyttäreltäni sitten sain lahjaksi kokoon taitettavan kävelykepin. Kaunis onkin, naisellinen, keppi on täynnä kukkasia. Aina ei keppiä tarvitse, mutta  tulee tilanteita jolloin keppi on tarpeen. Tämä kokoon taitettava on kätevä, se mahtuu laukkuun, on kevyt ja on pois käsistä silloin kun ei sitä tarvitse. Pieni turva nopeasti saatavilla.

 

Pitempään mielessä on ollut nelipyöräinen kauppakassi. Pitemmille matkoille se on erittäin kätevä, voi enemmän tavaraa kuskata ja istahtaakin välillä.

 

Juttelin tuttavan kanssa puhelimessa. Hän oli käynyt automessuilla ja tarvis olisi vaihtaa autoa, johon minä sitten lausumaan, että haen ensi viikolla nelipyöräisen.

Älä, minkä merkkisen auton aiot hankkia ? Johon minä: rollaattorin.

 

Tätä olen miettinyt tosi pitkään. Lääkärikin jo ehdotti ja ystävät ovat kannustaneet. Ikää tulee ja vaikka mieli on kuin kolmikymppisellä, niin ei se estä kehon rappeutumisia. Eräs tuttuni sitten sanoi minulle, että hän käyttää rollaattoria kauppakassina. Tämä lause antoi sitten sysäyksen rollaattorin hankintaan.

 

Syy hankintaan oli estynyt liikumisen halu. Turvattomuus siitä, kun ei tiedä milloin lähtee jalat alta ja selän väsyminen pitemmillä kävelylenkeillä. Selästä kaikki välilevyt ovat kuluneet. 

 

Penkkejä kun on harvakseltaan matkan varrella, niin nyt on istuinkin mukana. Ja myös kassi edessä. Tämä rollaattori on "sporttimalli" - kevyt, kasaanmenevä, ei vie paljon tilaa.

 

Kun hain rollaattorin, niin askel oli reippaampi, selkä suorana, sekä mieli korkealla, kerrankin oli varma olo kävellessä. Ja tieto siitä, että voit istahtaa levähtämään milloin vaan.

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Blogiarkisto

Kategoriat