Kirjoitukset avainsanalla joulu

Ei pitänyt joulun aikaan kirjoitella mitään, mutta kun jotain täytyy tehdä vaikka pitikin vaan lötkötellä.

Joulurauha alkaa aina katsomalla joulurauhan julistus suomen Turusta. Se on perinne.

Vaikka asunkin Turussa, en ole koskaan vielä ehtinyt olla paikalla jouluna kuuntelemassa tätä perinteistä tapahtumaa, nytkin tyttären luona nauttimassa lapsenlapsista ja yhdessäolosta. Tapanina sitten siirrytään pojan luokse pikkupoikien kanssa olemaan. Joulupäivähän on se päivä kun ei mennä minnekkään, eikä vieraita yleensä tule. Se on vaan perheen kesken oleilua.

 

Aatonaattona lastenlasten kanssa leivottiin pipareita ja piparitaloja. Sitten äidin ja ukin kanssa käytiin kuusi hakemassa. Ja sen koristelua. Muutenkin luotiin joulutunnelmaa. Tytöt olivat jo aiemmin koristaneet oman pikku kuusensa.

 

Joulupäivän lötköttelyä, silloin saa olla miten tahtoo, vaikka pyjama päällä koko päivän ja vaan nauttia rauhasta ja kirjojen lukemisesta. Lapsilla on paljon tekemistä uusien lahjojen tutkimisessa.

Ja tietenkin ihanien jouluruokien parissa. Ruoka tottumukset ovat ajan myötä vähän muuttuneet, ehkä terveellisempään suuntaan. Ei niin paljon mässäilyä, laatikoitakin puolet vähemmän mitä ennen, samoin kinkku on keventynyt painoltaan, mutta niitä pitää kyllä silti olla, ettei perinteet unohdu. Kaloihin nykyään panostetaa enemmän. Kaloja on monenlaista, siikaa, lohta, Båssen-, Ruustinnan-, lasimestarin- ja appelsiinisilliä, ja jouluherkku, mätiä !

 

Joulupäivän aamiainen on sitten vähän hemmottelua, tytöille karkkikaakaota. Ja sitä ei kyllä joka aamu saa !

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

Hyvää ja rauhaisaa joulua ja onnekasta uutta vuotta 2016.

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

 

 

Ruusukortteli on kaikille 65+ turkulaisille tarkoitettu hyvinvointikeskus Turussa. Käyn itse siellä uimassa ja saunassa silloin tällöin. Sekä vapaaehtoisena toisen kanssa pitämässä lukupiiriä.

 

Asukaslukumäärää en tiedä, mutta olen ajatellut, että pitäisköhän jo varata sieltä asunto, ihan vaan varalta, tulevaisuutta ajatellen. Sinne kun on monen vuoden jonot. Sieltä löytyy palvelua ja seuraa. Ja on viihtyisä paikka. Sitten kun on tarvis.

 

Tänään siellä oli joulujuhlat.

 

Oli joulupukki muorineen paikalla ja Petteri Punakuonokin oli päässyt mukaan. Muutamia tonttutyttöjäkin näytti siellä olevan. Toki vähän isompia. Unohtamatta Lucia kulkuetta.

 

Ensimmäistä kertaa on Turussa valittu Lucia-mummo. Ja hän sattuu asumaan Ruusukorttelissa. Minulla oli kunnia tavata tämä ihastuttava mummo, Anneli Virta nimeltään, 81v.

Nämä kolme alinta kuvaa on ottanut Tiia Laakso hyvinvointitoimialan viestinnästä.

 

Hän kertoi käyneensä monta vuotta Ruusukorttelissa ennen kuin muutti sinne kolme vuotta sitten.

Anneli on virkeä ja monitoiminen mummo.

 

Hän pitää fundeerauskerhoa, joka pitäisi pitää sisällään keskustelua turkulaisuudesta ja puheesta  murteella - jos ymmärsin oikein. Sekä aivojumppaa ja jumppaa.

 

Harrastuksena hänellä on avantouinti ja hän aikookin mennä Siperiaan avantouinnin MM-kilpailuihin, tosin hän ei aio kilpailla, mutta avantoon kylläkin.

 

Kysyin häneltä, että miltä tuntuu olla "julkkis" ? Noo, hämmentävältä. Kadulla oli tullut vastaan pari naista jotka olivat onnitelleet häntä, mutta ei hän ollut tuntenut heitä ;)

 

Olisipa itse vielä tuossa iässä yhtä virkeä kuin meidän Lucia-mummo, Anneli.

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Blogiarkisto

Kategoriat