Kerran kuukaudessa järjestetään monikulttuuristen ruokailutapahtuma. Se on tapahtuma, jossa SPR:n vapaaehtoiset ovat toisena osapuolena ja toisena eri kulttuureista olevia henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita yhteisestä tekemisestä ja hetkestä toistemme kanssa. Tutustumme toisiimme ja kyselemme eri maiden tavoista ja ruokakulttuurista ja kerromme omista tavoistamme.

Muistojen koti on monikulttuuristen viehättävä ja eksoottinen tapahtuma- ja kohtaamispaikka Turussa, jossa valmistamme heidän ruokiaan.

Siellä voi käydä muulloinkin syömässä ja voit tutustua käsintehtyihin lahjoihin ja asusteisiin. Voi myös teetättää ja korjauttaa vaatteita tanskalaisella ompelijalla.

Tällä kertaa oli suomalaisen ruuan vuoro Suomen punaisen ristin tiloissa. SPR:n vapaaehtoiset toimivat emäntinä.

Tapana on, että vieraat opettelevat tekemään ruuan ja emäntäväki opettaa ja neuvoo kuinka ruoka tehdään. Joskus he jopa haluavat reseptin.

Keittiössä käy aika sutina kun on monta kokkia (ei tarkoita, että olisi huono soppa) ja pienet tilat.

Ruokana oli helppo kalakeitto ja leipää. Jälkiruokana lämmintä leipäjuustoa kermalla ja lakkahilloa.

Välillä on vaikea keksiä mitä suomalaista ruokaa tehdään, koska se ei voi olla aikaa vievää, aikaa on vain noin pari tuntia yhteensä, eikä valmiiksi voi tehdä mitään. Toinen vaikeus on raaka-aineissa, sianliha kun on pannassa.

Ruoka on valmista ! Olkaa hyvät ja käykää ottamaan. Hyvää ruokahalua.

 

 

Ruoka oli hyvää ja maittavaa ja sitä oli riittävästi. 

Kuvat on ottanut Muistojen kodin edustaja.

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla