Kirjoitukset avainsanalla erilaiset vartalot

 

 

Paljon on juttuja ja blogeja muodista.

Paljon on neuvoja lehdissä, mitä sitä pitäisi minkäkin vartalon päälle pukea. Miten saada vartalo näyttämään sopusuhtaiselta.
On iitä, yytä, päärynää ja omenaa ... siis vartaloita.

Olen niin sanottu päärynävartaloinen ja vielä mahalla siunattu, itse tietenkin olen sen saanut aikaiseksi. 
Tissitkin on vanhemmiten kasvaneet niin, että nyt ne roikkuvat navan kohdalla.
Muotoja löytyy suuntaan jos toiseenkin. 
Ja lonkkaleikkaukset teki persuksista perunapeltoa, yhtä muhkuraiset. 

Niin, että revi siitä sitten tyyliä !

Mutta kaikesta huolimatta olen tyylini löytänyt, harvoin sitä kaupasta löytyy. 

Sen olen huomannut, että alusvaatteet on kaiken A ja O. 

Kauhuissani olen ollut, kun on joutunut ostamaan sellaiset hehtaaririntsikat. Ne vähän ahdistaakin, varsinkin näin kesällä, ihan kuin olisi jossain pakkopaidassa. Mutta kun on vaatteet päällä ja kunnon rintsikat alla, niin kyllä vaan se saa ihmeitä aikaan ja ryhtikin kohenee.

Suomessa on paljon hyviä vaatesuunnittelijoita. Miksi he eivät ole ottaneet tehtäväkseen suunnitella mummoikäisille, kaiken oloisille vartaloille nuorekkaita vaatteita? Onko se liian haastavaa ? Kyllä vanhemmatkin tykkää kulkea näteissä ja tyylikkäissä vaatteissa. Ne pitäisi myös olla edullisia !

Aina vaan kaupoissa on ne samat mummo- ja tätivaatteet.  Harvoin löytyy edullista vaatetta, missä on sitä jotain ja kokokin tarpeeksi suuri.

 A-mallisia mekkoja ja tunikoita on muuten tosi harvassa, se kun on se minun tyylini (peittää ison takamuksen). Niitä löytyy yleensä vain silloin kun se malli sattuu tulemaan muotiin. 
Pari olen löytänyt - Marimekosta ! Mutta kun ne on niin tuhottoman kalliita.

Heittäisin haasteen: Kukahan suunnittelisi sellaisen nuorekkaan malliston, josta löytyy vaihtelua, nuorekkuutta ja tyylikyyttä erilaisille vartaloille ? 
Ja niissä pitäisi olla se "jokin", se mikä tekee vaatteesta yksilöllisen. 
Ja kaiken lisäksi sen pitäisi olla myös edullista.

Minun arkityylini on samantapainen kuin yllä olevissa kuvissa oikealla ja keskellä.

Keskellä olevassa mekossa on just se jokin mitä kaipaan vaatteissa.
Kesällä kaipaan kuitenkin vähän enemmän väriä.

Juhlahaalari on aivan upea, mutta eihän mahakas voi sellaista laittaa. Niinä hetkinä kun näkee jotain näin ihanaa, niin tulee mieleen, että voi kun olis noin hoikka. Toiveajattelua !

Viihdyn rennon oloisissa vaatteissa ja välillä vähän hippityyliin. Yleensä käytän sellaisia mukavia vaatteita. Jos viihtyy vaatteessa, niin se myös näkyy ulospäin.

Sitten on se afro/hippityyli ! Ai, että ne on ihania ! Tulee niin nuoruus mieleen.

Tämä vasemmanpuoleinen mekko edustaa minulle sitä "hippi"-kautta ja tuo harmaa on sitten vähän tavallisempi.

Käytän paljon mustia vaatteita, varsinkin talvella, käytännössä melkein aina. Pyrin piristämään värikkäillä asusteilla synkkää kokonaisuutta. 
Tuo punainen laukku, ylhäällä, on mun lemppari.

 

Lehtikuvat ovat Anna-lehdestä.

 

Kommentit (1)

Lilian
Liittynyt24.8.2015
1/1 | 

Enemmän pitäisi olla valikoimia ja kauniimpia vaatteita kaupoissa meille aikuisille ladyille. Jos on isoja kokoja, ne ovat rumanvärisiä,roikkuvia kaapuja. Olen laittanut Tampereen Sokokselle palautetta asiasta. Hintakaan ei ole este,jos mieleinen vaate löytyy. Meillä 60+ ikäisillä olisi jo varaa ostaa kauniita vaatteita, jos niitä vain olisi tarjolla. Ehkä meidän raha ei kiinnosta kauppiaita ;D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Blogiarkisto

Kategoriat