Keväällä toukokuussa alkoi kiinnostus kasvisruokaan. Ystävätär johdatti minut siihen tumman soijarouheen muodossa.

Motiivi sille ei ollut terveellisyys vaan halpuus, helppous ja nopeus. Varsinkin tummaa soijarouhetta tuli käytettyä paljon. Kikherneistä tein tomaattikeiton. Nyhtökauraakin tuli kokeiltua, mutta se ei oikein hivellyt makuhermojani. Mifua ja seitania en ole käyttänyt. Enkä taida käyttääkään.

 

Suosikki ruoka kesällä, silli ja uudet perunat, sitä tuli paljon syötyä sen helppouden takia. Ja sen takia, että ei jaksanut seistä +30° kuumuudessa, hellan edessä kuumien levyjen lämmön nousemassa jo valmiiksi hikiseen ja punoittavaan naamaan.

Smoothiet ja salaatit, kauppatorin antimet varsinkin tuoreet juurekset, marjat ja hedelmät, olivat joka päivä menussa mukana tavalla tai  toisella.

Sitten törmäsin oudon  näköiseen vihreään palloon, jonka kuulin kyssäkaalin olevan.

 

Torimyyjä kehui kuinka hyvä keitto siitä tulee. Pyysin ja sain ohjeen, kiireesti kotiin tekemään kyssäkaalikeittoa. Ja ihan totta, se oli todella hyvää keittoa, ihan kuin samettia. Keiton ohje kirjoituksen lopussa.

 

 

Nyt kun syksy on tullut, iski se "ahaa"-elämys!

Vatsa kaipaa "kunnon" ruokaa, sitä ruokaa mitä äiti on tehnyt ja mitä ollaan syöty melkein 70 vuotta. Kuvassa oleva annos on Vaakahuoneen menu listalta,  paistetut silakat ja perunamuhennos, hieman raskas mutta "ah" niin hyvää.

Vaikka eletään aikoja, että vegaanisuus kurkkii joka nurkan takana, niin ei kyllä mikään voita kunnon vanhan ajan kotiruokia. 

Minun puolestani saa mifut ja tofut, nyhtökaurat ja monet muut, niin teolliselta kuulostavat kasvisruuan osaset olla. Voi sitä muutenkin syödä terveellisesti.

 

 

Kyssäkaalikeitto

1 kpl kyssäkaali 

1 kpl porkkana 

1 kpl pieni sipuli 

1 kpl kasvisliemikuutio 

Koskenlaskija juustoa.

Kuullotetaan pieniksi silputtu sipuli kattilassa. Porkkana ja kaali kuoritaan ja leikataan pieniksi kattilaan, vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Suolaa ja pippuria. Kun kasvikset ovat kypsiä, paloitellaan Koskenlaskija ja laitetaan kattilaan. Mausteita voi laittaa maun mukaan. Kun juusto on sulannut, survotaan sauvasekoittimella keitto samettiseksi.

Ja ei kun syömään!

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla