Netti huijareita on paljon liikkeellä, tavalla tai toisella. 

Niihin on jo ehtinyt tottua ja osaa olla varuillaan. Vaikka ei se sitä katso, etteikö niihin saattaisi kuitenkin vahingossa langeta, on ne nykyään niin taitavia. 

 

Itselläni on tilanne se, että järki tässä asiassa pelaa, ainakin toistaiseksi, ja toinen on se, ettei ole mistä lähettää rahaa ja vaikka olisikin, niin eihän sitä tuntemattomille jaeta. 
Olen kuullut, että pankit yrittävät myös suojata suomalaisia rakastuneita naisia, rahan lähettäjiä, yrittämällä estää heitä lähettämästä rahaa tai sitten pankki kieltäytyy lähettämästä.

Viimeisin "ystäväni" oli Englannin Prinssi Andrew. Pyysin häntä todistamaan henkilöllisyytensä, siitä ID-kortti. Aika oikealta kortti vaikuttaa, mutta se mitä jäin kyllä kaipaamaan siitä kortista on muutkin tittelit, herttuat ja niin edelleen.

Sitä paitsi, tuskin prinssi rahan puutteessa on, hänellähän rahaa luulisi riittävän, hihihii. 

Hän halusi siirtyä WhatsAppiin. Kun sanoin, ettei minulla sellaista ole, niin ilkesi kysyä, että miksi ei? 
Kun vastasin, että miksi pitäisi olla, niin olin aistivinani hämmästystä siitä, kun jollain ei ole WhatsAppia. Meniköhän jotain pieleen huijarin kannalta?

Jäin miettimään, että miten huijarit hyödyntävät puhelinnumeroita. No se siitä, ystävyys loppui ennen kuin se oli alkanutkaan. ;)

 


Mutta eläkeläisen elämäni oikeat "huijarit" kuitenkin löytyvät suomalaisista operaattoreista.

Täytyy myöntää, että ikä ehkä tekee sen, että kun yrität saada laskusi alemmaksi, niin ne kummasti vaan nousevat. 
Ikä ihmisille on helppo myydä turvallisuuden nimissä kaikennäköisiä paketteja.Viimeinen pisara oli operaattorilta saatu lasku 95€. Siinä loksahti suu auki ja korvissa suhisi ... 
- Jumalauta! Kyllä oli taas eläkeläistä huijattu oikein olan takaa! Ja ihan lain kanssa. Kun yrität saada halvempaa liittymää, niin myyjä saa  puhuttua ympäri, että Turvapaketit ym. oheiskamat kannattaa hankkia. Ja mummohan hankki. No joo, lasku kertyi kaikista yllä mainituista asioista. Ja siinä oli uuden liittymän kahden kuukauden lasku ja nettiyhteys jne. kuulema.

 

Toisen operaattorin puhelinmyyjä otti minuun yhteyttä kun olin jossain kyselyssä valittanut liittymien kalleutta. Hän myi minulle taloyhtiön nettiyhteyden ja kertoi kuinka paljon halvempi se on ja nopeudet sun ynnä muut. Sehän kuulosti hyvältä, otetaanpas sitten sellainen. Meniköhän mummo taas lankaan? Paketti tuli ja yhden piuhan osasin laittaa modeemiin. Siihen se sitten tökkäsi.

Vävy tuli onneksi apuun, kun en osannut laittaa uutta nettiyhteyttä. Pistettiin yhteydet kuntoon ja odotellaan vielä puhelinliittymän sim-korttia. Ja lopetettiin edellisen operaattorin turhaksi jääneet sopimukset. 

Sitten vaan odottamaan seuraavaa suurta laskua.

Sain kyllä kuulla kunniani tyttäreltä myös siitä, että ei pidä kaikkea ostaa. Siis ... kaikille myyjille sanotaan tästä lähtien ei.

- Mikäli muistan...

Näin se vaan on, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis ja kukkaro! Vai onko tultu siihen vaiheeseen, ettei ymmärrys enää pelaa tekniikan ihmeellisessä monimutkaisessa maailmassa.

 

 

 


 

 

 

Kommentit (2)

Anjakaarina
Liittynyt18.10.2015
3/2 | 

Tyttäresi puhuu järkeä. Itse olen huomannut, että on paras lopettaa jämäkästi mutta ystävällisesti puhelut heti alkuunsa. Miksi käyttää aikaansa moiseen? Sitäpaitsi, mitä kauemmin kuuntelet hyvän myyjän suosutteluja, sitä helpommin suostut ostajaksi.

Anja Pohjanvirta-Hietanen

Maija-Liisa
4/2 | 

Operaattorilta tulevat puhelut ja tarjoukset kuuntelen, koska ne ovat yleensä halvempia kuin liikkeessä muutetut liittymät. Tämä ongelma sattui kun menin päivittämään liikkeeseen puhelinta koska minulla ei ollut kotona wi-fiä, jonka päivitys vaati. En yleensäkään osta mitään puhelinmyyjiltä eikä minua kyllä niin vaan saa ostamaan mitään. Operaattorit ovat asia erikseen.

En jaksanut tyttärellenikään sen kummemmin selitellä, harmitus painoi jo niin paljon päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla