Kirjoitukset avainsanalla miniä

 

Viime vuoden tammikuussa kirjoitin postauksen "Minä ja mun miniä".

Siitä innostuneena miniä päätti vastata kirjoitukseen Facebookissa. Mielestäni kirjoitus on niin hyvä, että se ansaitsee tulla julki.

 

Joten tässä se tulee miniän omin sanoin:

 

"Kun tuo anoppi kirjoittaa ihan ET-lehteen asti meidänkin perheen iloista, niin pakkohan mullakin on kirjoittaa - vaikkakin tänne naamakirjaan - itse anopista...


Onhan se... Useimmiten aina appivanhemmista kuulee pahan sanan - jos toisenkin, ja kolmannen.... Yleensä ne parhaimmat/huonoimmat pisteet saa anoppi, hän on se joka tulee ja laittaa paikat uuteen uskoon, pesee pyykit ja laittaa ne puhtaina aivan vääriin paikkoihin. Haukkuu mauttomasta ruuasta, jota itse olet rakkaudella ja hartaudella tehnyt.
Oletteko kuulleet appiukosta väärää tai pahaa sanaa - en minä ainakaan.
Appiukkoni on hieno ja viisas mies, tietää aina vastauksen kysymykseen kuin kysymykseen...Useamminkin pitäisi jutustella :)


Minulla on käynyt suuri onni :)
Minulla on aivan ihanat appiukko sekä appiakka :)
Miksi puhutaan aina siitä pahasta anopista, jota joku ei voi sietää?
Sitä en tiedä, mutta minulla onkin appiakka :)


Appiakka on hyvä tyyppi ja osaa pyytää suolaa ruokaansa. Ja osaapa appiakka laittaa tuhdin ja paksun tukkani kuosiin - omalla vastuullani ja olenpa siihen vieläpä enemmän kuin tyytyväinen!


Voisinpa sanoa, että appiukko ja appiakka - ovat mun kamuja <3"

 

Rakkaudella, kiitos miniä

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Olen juuri tullut kotiin pojan luota. Menin sinne pari päivää ennen joulua ja siellä vierähti viikko pikkupoikien kanssa vanhempien ollessa töissä. 

Joulu meni mukavasti pelaten Unoa ja Skip-Boota, sekä PieFaceä joka oli vähän sottaista peliä. Siinä sai kermavaahdot naamallensa. Hauskaa oli !

Mutta eihän mun siitä pitänyt kirjuutella, vaan iänikuisen vanhasta aiheesta "anoppi ja miniä".

 

Aina on ollut juttuja kamalista anopeista, jotka puuttuvat joka asiaan ja joille mikään ei kelpaa. Ja miniöistä, jotka eivät ole tarpeeksi hyviä äidin kullannupulle ja siksi inhoavat anoppia. 

En halua olla sellainen anoppi !

 

Poika löysi vaimonsa Kuusamosta. 

Nähdessäni ensimmäisen kerran miniäni, ajattelin: ihan kuin pikkulintu, joka on  lentänyt pesästä ja vähän eksyksissä. 

Alku molemmille oli varmaan tutustumisen haparointia. Huomasin, että lintusella oli välillä käsin kosketeltava ikävä Kuusamoon, kotiin. Ja minä en osannut tehdä mitään.

Meistä tuli kuitenkin kavereita ja ystäviä, jos niin voi luonnehtia anoppi/miniä suhteesta. 

 

Olen suorapuheista tyyppiä, mutta ei tuo miniä niin herkkähipiäinen ole, että ottaisi herneen nenäänsä, päinvastoin. Antoi jopa uuden nimen: Appiakka !

Maasta se pienikin ponnistaa ! Miniä on pienikokoista sorttia, mutta voimaa jyllää kuin pienessä kylässä. Hänellä on tapana sanoa, "älä hättäile kaikki järjestyy !"

Vuosia sitten kun miniä odotti vauvaa ja olimme menossa Ikeaan "vähän" ostoksille. Kärryyn kertyi mattoa ja huonekalua ja vaikka mitä, en kaikkea muista.

"Miten ihmeessä kuvittelet, että saamme kaiken tuon mahtumaan autoon". 
Painavia paketteja, toinen raskaana ja toinen nivelrikkoisena, josta ei ole mitään apua. 
Ja sieltä se tuli: "Älä hättäile kyllä kaikki järjestyy." Ja niinhän se järjestyi :)

 

Miniäni saa minun oloni tuntumaan välillä kuningattereksi, ihan hävettää. 
Ai, että miksikö ?

Appiakkaa hemmotellaan niin, vaikka miniä käy töissä ja on pitkät päivät, niin silti vielä miniä jaksaa passaa ja auttaa. Appiakalle on järjestetty oma huonekin, siellä ollessani. Luxusta !

Pojan luona ollessani en siivoa kaappeja enkä lattioita. Olen sitä mieltä, että jokainen siivoaa oman huushollinsa. 

 

Mun juttuni on ruuan laitto ja pyykin pesu ja viikkaus. Täytyyhän anopin jotain tehdä, jotta päivä kuluu sujuvasti. Pojilla on jo omat juttunsa, aikaa jää.

Kotiin viemiseksi sain vielä kiitokseksi ja uudeksi vuodeksi skumppapullon ja ihanan Drocilan kynttilän, lasialustoineen. 
Yllätys minulle ! Siinä minä sitten, että "ei sinun olisi tarvinnut, ihan turhaan mennä ostamaan mitään".

Vähän ajan kuluttua kysyin, että " muistinko edes kiittää " ? 
"Joo, kyllä sä ihan tarpeeksi haukuit " :D

Hyvä miniä se on, kyllä mulle kelpaa ;)

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Blogiarkisto

Kategoriat