Kirjoitukset avainsanalla kauppa

 

Olen aina ollut iloinen ja positiivinen ihminen. Nyt näin jälkeenpäin ajatellen taisin olla nuorena tyttönä myös vähän äkkiväärä. 

 

Jos jokin meni pieleen tai oli väärin ymmärryksiä, niin taisin olla aika kipakka. Monesti hoidin asiat melkein huutamalla ja hävettää ihan sanoa, että räyhäämällä, jos ei muuten mennyt perille.

 

Se oli sitä aikaa kun ei ollut vielä aikuistunut vaikka ikää oli yli kaksikymmentä.

 

Sitten sattui eräs tapaus, joka avasi silmäni, että ei räyhäämällä mitään saavuteta. Voi myös kohteliaasti olla v-mäinen. Ja siitä alkoi ikuinen elämänkoulu. 

 

 

Oli viikonloppu ja lauantai, silloin oli kaupassa aina tupaten täynnä väkeä. Sunnuntaisin kauppa oli kiinni.

Olin kerännyt kärryyn viikonlopun ruokatarvikkeet, eikä niitä ihan vähän ollutkaan, kuuden hengen talous, kärry ihan kukkuroillaan. Väsymys painoi ja kuumakin oli.

 

Kassoja oli vain kaksi ja molemmissa monen metrin jonot. Siinä meni jonottaessa puoli tuntia. Ja sitten vihdoin pääsin hihnalle purkamaan ostokseni.

 

Siinä kohtaa kassa sanoi minulle, että: ”Voisitko siirtyä toiselle kassalle minä menen kahville”.

 

Kaupassa tuli ihan hiljaista. Ihan kuin filmi olisi pysähtynyt. Kaikki katsoivat minua, että mitä sitten tapahtuu.

 

Minussa syntyi sellainen raivo sisuksissani, että en meinannut saada sanaa suustani. Normaalisti olisin ruvennut huutamaan, mutta tuntui siltä, että tukehdun raivooni. 

 

Sitten jostain ylleni laskeutui ikäänkuin sellainen viileä viitta, joka kätki kaiken sen raivon.

 

Katsoin sitä kassaa tyynen rauhallisena (sisuksissani kävi edelleen kova myllerrys ja sydän hakkasi villisti), sanoin hänelle: 

”Minä en siirrä tavaroitani mihinkään. Mene vaan kahville, minä odotan kunnes olet kahvisi juonut.”

 

Ei mennyt kahville, ei. Hänelle se taisi olla tosi nolo paikka.

 

Olin niin ylpeä itsestäni, että pystyin olemaan ulospäin niin rauhallinen ja vielä puhumaan sivistyneesti. 

 

Siitä alkoi minun elämäni korkeakoulu, aiheena oman mielen ja asenteen kehittäminen ja hallitseminen. 

Ja sitä koulua on jatkunut tähän päivään asti.

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Apuvälinevarasto kasvaa näköjään iän myötä. Nyt jo on kenkärenki ja erilaisia välineitä millä avata pulloja ja purkkeja, ettei tarvitse naapurista kysyä apua viinipullon avaamiseen. Olis se vähän noloa !

Yksi suosikkini on ottimet, sellainen pitkävartinen pihti. Ei tarvitse aina kiivetä ottamaan jotain. Niitä muuten löytyy eri pituisia ja värejä. Tykkään, että isommat apuvälineet jotka ovat näkyvillä, istuvat myös sisustukseen. Minulla on keittiön väreihin sopivat tarttumapihdit, punainen ;).

Toinen on kenkärenki. Sitäkään ei löytynyt kotikaupungistani, eiku juu löyty - puisia ! Mutta eihän mulle sellainen puuläpyskä kelpaa. Rautaa sen olla pitää ! No sellainen tieto löytyi netistä, että Helsingin Töölöstä löytyy rautaisia kenkärenkejä yhtä mallia. Ja niin tollainen ötökkä sitten päätyi eteiseeni. (Ei ollut muita vaihtoehtoja).

Nyt sitten olis vuorossa vetoketjun vedin ja nimenomaan saappaita varten. Täytyy lähteä kiertämään suutareita josko heillä olisi sellaisia. Ei nivelrikkoisilla käsillä vedetä tiukkaan istuvia saappaanvarsia pienellä vetimellä, vai miksi sitä nyt sitten sanotaan.

On se muuten kumma, kun asuinkulmillani on apuvälinekauppa, mutta siellä ei ole mitään pieniä välineitä. 

Netistä löytyy jotain, mutta kun haluaisin ihan livenä nähdä, että se koukku varmasti mahtuu vetoketjun vetimen reikään.

Mistähän löytäis sellaisen apuvälineen joka antais kuin tarjottimella sanoja, ne kun on välillä hukassa. En silti vielä tunnusta, että olisin muistihäiriöinen kun kerran muistan vielä missä asun.

Ainakaan pahasti ;).

 

Maija-Liisa

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Blogiarkisto

Kategoriat