Kirjoitukset avainsanalla vaivaisenluu

 

 

Kuinkahan monet kengät on tullut ostettua turhaan ? 

Kaupassa tuntuu hyvältä mutta, sitten kun lähdet ulos ja olet kävellyt jonkin matkaa, niin johan alkaa koskea vaivaisenluuhun ja vasaravarpaan päällä olevaan liikavarpaaseen. Ja kaiken lisäksi vielä, kenkä hankaa ja tuloksena rakkulat kantapäissä. Tämä tapahtuu vain oikeassa jalassa.

Olen kuitenkin huomannut, että kenkiä ostaessa ei kannata katsoa hintaa vaan laatua. Hyvät kengät ovat kalliita, mutta mieluummin kannattaa olla muutama päivä syömättä kuin kärsiä epämukavissa ja kipua tuottavissa kengissä.

Luulisi jo monista virheostoksista oppineena, ettei osta kenkiä, jotka yhtään vaivaavat kaupassa. Mutta silti välillä erehtyy ostamaan kengät, joita sitten ei voikkaan pitää.

Tämän vuoden ensimmäinen virheostos oli nahkaiset kaupunkilenkkarit, kuva 1. 

Niin mukavat jalassa ja tyylikkäätkin vielä. Ja hinnakkaat ! Mutta kun käytön aika tuli, niin tuli kivutkin.

Ei raaski ihan kirpparihinnalla myydä, kun on pidetty vain kaksi kertaa ja satasen maksoin niistä. Kyllä taas harmittaa !

Täytyy varmaan väkisin vähän käyttää niitä, jos vaikka mukautuisi. Kunhan ensin rakkulat paranee.

 

Viime vuonna ostin Riekerin valkoiset kävelykengät, kuva 2. Ja ne on todella hyvät. Riekerillä on hyvä lesti, tarpeeksi leveä. Ja nahka on pehmeää.

Miksi sitten ostin lenkkarit ? No siksi, kun oli enään vähän lunta maassa ja koin nilkkurit turhan talvisiksi. Kaipasin kevyempiä kenkiä.

 

Sitten törmäsin sellaiseen kauppaan, jota en ollut ennen nähnyt. Poikkesin sisälle ihan vaan uteliaisuudesta katsomaan mitä siellä myydään.

 

Sieltäpä sitten tein varsinaisen löydön - Arcopedico-kengät, kuin aamutossut, kuva 3.

Eikä paina kuin 150 gr/ kenkä, todella kevyet. Ne voi myöskin pestä pesukoneessa hienopesuohjelmalla. Päällismateriaali on joustavaa, hengittävää ja kulutusta kestävää Lytechiä. Ne vetäytyvät takaisin omaan muotoonsa. Vaivaisenluu kun muokkaa kengät ruman näköisiksi.

 

Arcopedico kenkiä on monen värisiä ja muotoisia. Niitä voi käydä tutkailemassa sivulla www.arcopedico.fi

 

 

Salikengissä löytyy myös tosi mukavia lenkkareita. Ne hengittävät ja ovat pehmeitä, lisäksi ne ovat ihanan värikkäitä. Niissä vaikeakin jalka viihtyy.

Urheiluliikkeestä löysin myös sirot sandaalit, jotka voi säätää vähän joka suuntaan ja joita voi pitää hameen kanssa.

 

Hyvistä kengistä jalat kiittää ja voi hyvin !

 

Kommentit (4)

Maija
Liittynyt15.10.2015
1/4 | 

Turussa kenkäkauppa Stellan omistaja on entiseltä ammatiltaan jalkahoitaja, ja hänen kaupastaan saa erikoisvaatimuksetkin täyttäviä kenkiä. Itse vaivaan suosittelen käyntiä erikoistuneella  jalkafysioterapeutilla. Olen saanut sieltä avun alkavaan vaivaisenluuhuni. Turussa Jalkafysioterapia Åboa.

Seniorin sessio
Liittynyt18.10.2015
2/4 | 

Kiitos Maija neuvoista ! Olen Stellasta ostanut yhdet sandaalit ja hyvät ovat. Mutta yksityiselle jalkafysioterapialle ei näillä eläkkkeillä ole varaa. Mutta sitten kun tulee Lotto-voitto, niin sitten ;).

Scoobydoo
3/4 | 

Hei, kiitos kivasta tekstistä. Minulla on tismalleen sama vaiva, oli kuin kuvassa olisivat olleet omat jalkani: vaivaisenluuta ja vasaravarvasta, ja kuten sinullakin, kengät voivat olla kaupassa hyvät, mutta annas olla kun olet ostanut ne jalähdet innoissasi kävelylle - kohta alkaa kipu. Mikä harmi, rahanmeno ja murhe! Olen niin monta kertaa miettinyt, että maksaisin melkein mtä tahansa, jos löytäisin kengät, jotka oikeasti eivät tuota kipua. Sirot, kauniit kengät olen hylännyt jo ajat sitten. Mutta nuoha näyttivätkin kivoilta. Riekerit olen muutenb minäkin todennut hyviksi. Vaivaisenluu kun leventää jalkaa, ja vasaravarvaskin tarvitsee tilaa ylleen. Riekereissä on se tärkeä leveä lesti ja pehmeä, mukautuva nahka. Jäykät kengät Ovat kauhistus.

Tällä hetkellä asun maassa, jossa voin pitää sandaaleja ympäri vuoden, ja se on ollut pelastukseni. Mutta se ei ole koko elämän kestävä ilo, joten kohta olen taas samassa kierteessä kuin ennenkin ja etsin kenkiä. Pitää selvittää, mistä noita Arcopedicoja saa. Jospa ne olisivat minunkin pelastukseni. Niin monta olen kokeillut, ja niin Usein pettynyt, mutta tuo on vielä uusi tuttavuus.

Nuo mustat sandaalit näyttävät myös hyviltä. Kokemus on osoittanut, että n vaikea löytää siroja sandaaleja, jotka sopisivat hameenkin kanssa, joilla voi kävellä ja jotka näyttävät silti hyviltä. Se on Usein joko-tai -tilanne sandaaleissakin. Joko valitset automatkat ja minimoit kävelyn, jos haluat näyttää naiselliselta, tai menet suosiolla terveyssandaaleissasi. Joskus olisi sitli kiva olla konventionaalisella tavalla tyylikäs, vaikka miten olisi jo siirtynyt lähes sataprosenttisesti terveyssandaaleihin.

Parasta Kai olisi päästä vasaravarpaista ja vaivaisenluusta eroon. Mutta se ei olekaan niin helppo juttu, käytännössä mahdoton.

Seniorin sessio
Liittynyt18.10.2015
4/4 | 

Hei Scoopydoo,  Arcopedicoja saa ostaa myös netistä/ www.kenkaliike.fi    Koko vastaa suomalaista kokonumeroa.

Se olis leikkaushommia, siis tuo vaivaisenluu ja suoristus vasaravarpaalle. Minulla on jo kerran vaivaisenluu leikattu eikä se oikein houkuttele. Mutta koitetaan pärjäillä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Blogiarkisto

Kategoriat