Laiskuus on hyvä lahja kun sitä oikein osaa käyttää hyväkseen.

Että voi kaupassa käynti olla niin vaikeeta välillä. Ei siihen tarvita kun sadepäivä. Sinkku ihmisenä kun en omista autoa, niin joutuu kävellen käydä ruokaostoksilla, muutaman korttelin päähän pikku kauppaan.

Niinpä jäi sitten siihen, että katsotaan mitä kaapista löytyy. Kyllä sitä aina yhden viikonlopun yli pärjää vähemmälläkin.

Ja löytyihän sieltä: gluteenittomia fusilleja (kierremakarooneja), jääkaapista minitomaatteja ja juustojen jämiä. Pakkasesta vihannespussi ja ystävän tuomia sieniä, jotka olin jo pannussa kuivattanu pakastusta varten.

Siitä sitten vaan helpointa kasvispaistosta tekemään mitä tiedän. Ja vielä terveellistäkin. Ja vielä hyvääkin.

 

 

Sain tämän ohjeen tyttäreltäni, joka oli saanut joltain muulta. Joten antaa hyvän kiertää.

Tähän paistokseen laitoin ensin fusilleja pohjalle sen verran, että pohja vähän peittyy. Sitten vuokaan meni vihannekset, suppilovahverot, minitomaatit ja Koskenlaskijan loput, paloina.

Sitten raastoin Goudaa päälle ja myllystä mustaa pippuria. Kaiken tämän päälle n. 4-6 dl kasvislientä.

Sitten uuniin 150°  n. vajaa tunti. Ja se on siinä !

Kyllä oli taas niin hyvää, vaikka itse sen sanonkin. Suolaa en laittanut ollenkaan enkä muita mausteita.

 

Tää paistos on siitä niin ihana, että siihen voi laittaa mitä vaan, mikään ei ole niin tarkkaa. Yleensä laitan päälle vielä paljon vihreetä, pinaattia ja persiljaa. Suolaheinä ja Roomansalaattikin käy. Mutta nyt niitä ei ollut kaapissa.

Paistokseen voi laittaa ihan mitä juustoja tahansa sinihome- ja/tai vuohenjuustoa. Kukkakaalit ja kesäkurpitsat. Vain mielikuvitus on rajana.

 

 

Taas päästään muutama päivä eteenpäin ettei tarvitse miettiä, että mitä tänään syötäisiin. Itselle kun ei viitsisi joka päivä ruokaa laittaa.

Kaupan einekset kun ei oikein putoo siitäkään huolimatta, että pääsisi helpommalla !

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla