Viime viikonloppuna juhlittiin Suomen itsenäisyyttä kyläjuhlilla ympäri maailmaa.

Yhdessä Coconinon piirikunnan päällikön Cynthian, ja Pohjois-Arizonan yliopiston koordinaattorin Hannaliisan kanssa saimme aikaan juhlat Flagstaffissa yli 30 hengelle. Suomessa syntyneitä meitä oli vain kolme. Hannaliisan ja minun lisäkseni vain Siiri, joka oli vasta saapunut Jyväskylän yliopistosta vaihto-oppilaaksi. 

Muista juhlijoista mainittakoon Professori Jim Wilce, joka on erikoistunut mm. karjalaisiin itkuvirsiin ja Pohjois-Amerikan museon johtaja Carrie Heinonen, jonka isovanhemmat olivat aikoinaan tulleet muistaakseni Michicaniin. Carrie on käynyt vain kerran Suomessa, 90-luvun lopulla, kun taas Jim oli luennoinut vuoden Suomen yliopistoissa ja opetellut jopa suomen kielen. Juhlapaikan emäntä Cynthia oli nuoruudessaan ollut vaihto-oppilaana Suomessa. Hän oli tykästynyt suomalaisiin ruokiin ja huolehti muun muassa maksa- ja porkkalaatikoiden paistamisesta. 

Juhlien aikana keskusteltiin tietysti suomalaisesta muotoilusta, Kalevalasta ja Suomen itsenäistymisen historiasta, josta olin julkaissut blogiartikkelin jo etukäteen. 

Cynthia oli myös etukäteen postittanut juhlavieraille tietoa Suomen kehityksestä sadan viime vuoden aikana  ja hauskan testin siitä onko sinunkin sisässäsi pieni suomalainen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen ollut palkkatyöstä vapaa jo yli kuusi vuotta. Jokainen päivä on uusi haaste, ja haluan tällä foorumilla jakaa kokemuksiani siitä, miten voi tehdä elämästään mielekästä missä iässä tahansa. Olisin iloinen kaikesta rakentavasta palautteesta.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla