Kirjoitukset avainsanalla soolomatkailija

Ensimmäisenä risteilypäivänämme Honolulun satamassa tutustuin argentiinalaiseen Claudiaan. Tämä lyhyt, vilkas, 50:nen nainen matkusti yksin risteilylaivalla jo 10. kertaa jäätyään pari vuotta sitten varhaiseläkkeelle silmäsairauden takia. 

Claudia on kasvattanut ja kouluttanut neljä lasta, ja tehnyt pitkiä päiviä yksityisyrittäjänä. Lasten isä kuoli auto-onnettomuudessa joitakin vuosia sitten. Nyt kun lapset ovat aikuisia ja taloudellisesti riippumattomia äidistään, hänellä on mahdollisuus käyttää eläketulonsa oman itsensä hyväksi. Tässä elämänvaiheessa hän haluaa tutustua maailman eri kolkkiin ja nauttia vapaudestaan. 

Claudiasta on lyhyessä ajassa kehittynyt matkustamisen ammattilainen. Hän tietää, miten löytää kohtuuhintaisia lentoja ja laivamatkoja. Varsinkin jälkimmäiset ovat usein kalliita, koska ne on yleensä hinnoiteltu sen mukaan, että hytissä asuu vähintään kaksi henkeä. Siksi yksinmatkustava saattaa joutua maksamaan lähes kaksinkertaisen hinnan. Poikkeuksiakin on, kuten NCL, jonka matkalle lähdimme Havaijilta viime kuun puolivälissä.

Paras tapa löytää kohtuuhintaisia risteilylippuja on odottaa viimeiseen viikkoon ennen risteilyn lähtöä. Silloin tyhjät hyttipaikat myydään tosihalvalla. Claudia on myös havainnut,   että samaa risteilyä myydään eri hinnoilla eri verkkosivustoilla. Hän tietysti tilaa sieltä, mistä saa halvimmalla.

Claudian ensimmäisellä risteilyllä heinäkuussa hän tutustui mm. Helsinkiin. Silloin hän oli lentänyt Buenos Airesista Kieliin, josta italialainen risteilylaiva oli lähtenyt kiertämään Itämerta ja palannut kahden viikon jälkeen Kieliin. 

Jo saman vuoden syyskuussa hän lensi Italiaan ja nousi risteilylaivaan, jonka mukana hän matkusti pari viikkoa Mauritiuksen saarelle. Sitä seuraavien risteilyjen aikana hän tutustui moniin Aasian maihin. Risteilyjen välillä hän kävi kotimaassa tapaamassa lapsiaan. 

Miten argentiinalainen eläke sitten riittää matkustamiseen? Se ei varmasti ole Suomen keskivertoeläkkeitä isompi. Vastaus liittyy tarpeettomien menojen karsimiseen ja terveelliseen elämäntapaan. 

Claudia ei polta, juo alkoholia eikä harrasta uhkapelejä. Hän elää yksinkertaisesti ja välttää turhia ostoksia. Näihin harrastuksiin voisi risteilylaivoilla käyttää suuria summia. Halvimmatkin alkoholijuomat maksavat 10 dollaria per lasi, ja laivojen myymälät pullistelevat kalliita ylellisyystavaroita.

Claudia, kuten minäkin, nauttii päivittäisistä ilmaisista tanssikursseista. Parin viikon risteilyn aikana tulee kerrattaua monia tuttuja tanssilajeja ja opeteltua uusia eksoottisia lajeja, kuten bachataa, groovia, showtanssia ja latinalaista rivitanssia.

Tanssikurssien lisäksi tapasimme lähes päivittäin erilaisissa tietokilpailuissa. Niissä muodostetaan usein kuuden hengen ryhmiä, jotka kilpailevat keskenään. Menestyksellisimmissä ryhmissä on yleensä  matkustajia eri puolilta maailmaa. Meidän risteilyllämme oli vähän etelä-amerikkalaisia ja paljon matkustaneita. Siksi Claudian laaja-alaiselle tietämykselle oli kysyntää tietokilpailuissa. 

Tämänkertaisen risteilymme noin 2400 matkustajasta, tuhat oli yhdysvaltalaisia, noin 400 australialaisia, noin 300 kanadalaista, ja loput monista eri maista. Kansallisuusjakauma oli aika luonnollinen, koska laiva oli lähtenyt liikkeelle Kanadan Vancouverista ja oli matkalla Sydneyhin.  

Kun kysyin Claudialta, mikä on hänen paras neuvonsa naisille, jotka eivät ole koskaan uskaltaneet lähteä yksin matkustamaan, hän vastasi: "Suunnittele aina seuraava askel etukäteen. Siten näytät itsevarmalta ja vältyt mahdollisesti vaarallisilta tilanteilta".

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen ollut palkkatyöstä vapaa jo yli kuusi vuotta. Jokainen päivä on uusi haaste, ja haluan tällä foorumilla jakaa kokemuksiani siitä, miten voi tehdä elämästään mielekästä missä iässä tahansa. Olisin iloinen kaikesta rakentavasta palautteesta.

Blogiarkisto

Kategoriat