Pidän enemmän espanjankielen jubilada-sanasta kuin sen suomalaisesta vastineesta “eläkeläinen”. Jubilada viittaa iloitsemiseen ja juhlimiseen, kun taas eläkeläinen-sana vaikuttaa passiiviselta. Muistuttaa vain siitä, että rahaa tulee kuukausittain eläkkeen muodossa. 

Minun tähänastiset eläkevuoteni ovat olleet täynnä matkoja, vapaaehtoistyötä, opiskelua, paljon uusia ihmissuhteita ja aikaa iloita kaikesta mitä eteen tulee. Jotta nykyinen elämäni olisi mielekästä, se vaatii omatoimisuutta ja vielä suurempaa joustavuutta kuin viimeisin palkkatyöni suuressa organisaatiossa. Siellä talon johto kirjoitti abstrakteja toimintatavoitteita, joista sai sitten yrittää jäsentää jotakin konkreettista tekemistä.

Nykyisen elämäni tavoite: iloita ja tuottaa toisille ihmisille iloa saattaa kuullostaa vaikealta, mutta toistaiseksi olen saavuttanut omat tavoitteeni aika hyvin. Siksi toivoisin voivani inspiroida sinuakin uskaltamaan ja iloitsemaan enemmän.

Tätä tekstiä kirjoitan Pohjois-Arizonan vuoristossa, puolentoista tunnin ajomatkan päässä Grand Canyonista. Tulin tänne alkuviikosta chileläisten ystävien kanssa, joihin tutustuin Santiago de Chilessä viime syksynä. Kiersimme autolla Flagstaffin ympäristön vuorilla ja kanjoneissa, laitoimme herkkuruokia ja nautimme kalifornilaisten viinien lisäksi Chilen kansallisjuomasta, Pisco Sourista. Suosittelen nauttimisen rajoittamista yhteen coctailiin…

Viime päivinä fyysinen minäni on alkanut muistuttaa olemassaolostaan aamujäykkyytenä ja hartiakipuina. Siksi kävin tänään aamusta tutustumassa paikallisen aikuiskasvatuskeskus Montoyan kuntosaliin, jossa on kolmena aamuna viikossa ohjattua liikuntaa erilaisissa laitteissa. Louis-ohjaaja esitteli minulle sopivia harjoituksia, ja puolen tunnin treenin jälkeen ostin kuukauden jäsenyyden. Se maksoi 20 dollaria ja ohjattujen liikuntakertojen lisäksi voin käyttää kuntosalia niin usein kuin haluan. 

En ole pitkiin aikoihin ollut minkään kuntokeskuksen jäsen, koska usein niissä täytyy maksaa iso rekisteröitymismaksu ja sitoutua kuukausimaksuihin pitkiksi ajoiksi. Minulle riittää kuukauden sitoutumisaika. Ensi kuussa saatan olla jo jossain muualla.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen ollut palkkatyöstä vapaa jo yli kuusi vuotta. Jokainen päivä on uusi haaste, ja haluan tällä foorumilla jakaa kokemuksiani siitä, miten voi tehdä elämästään mielekästä missä iässä tahansa. Olisin iloinen kaikesta rakentavasta palautteesta.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla