-  Uskomatonta, miten kapteeni sai laivan kääntymään pienessä satamassa, mieheni julistaa palatessaan hyttiin. 

-  Hmm, minä mutisen poissaolevasti, ja ihmettelen, kuinka hitaasti kurssivideoni latautuvat.

Mies rakastaa risteilyjä. Hän seuraa säätä ja laivan liikkeitä kuin olisi itse niistä vastuussa. Aamuöisin hän usein pitää kokouksia internetissä eri puolilla maailmaa asuvien yhteistyökumppaniensa kanssa. Silloin laivan internet-verkossa ei ole tungosta.

Minäkin olen oppinut nauttimaan risteilyistä kokeiltuamme monia eri  yhtiöitä.  Suosikkimme tällä hetkellä on Norwegian Cruiselines, jonka Jewell-laivalla risteilemme parhaillaan Havaijin-saarten rannikolla. 

Minun iltapäiväni tänään kului ukulelen soittotunnllla, jossa meitä oli kolmisenkymmentä innokasta vasta-alkajaa. Opettelimme soittamaan ja laulamaan perinteisen hawaijilaisen kappaleen, joka kertoo hyvästä kalansaalista ja sitä seuraavasta juhlasta.Tunnin aherruksen jälkeen musiikkiopettajan pitkähiuksinen vaimo tanssi hulahulaa soittomme tanssissa. 

Soittotunnin jälkeen musiikkiopettajan vaimo opetti lei-seppeleiden tekoa. Siihen osallistui ainakin 100 matkustajaa, kaikenikäisiä miehiä, naisia ja lapsia. Lei valmistetaan tuoreista orkideoista ompelemalla niistä pitkiä ketjua. Orkidean kukat ovat vahvarakenteisia ja helppoja käsitellä.

Ennen päivällistä kävin vielä katsastamassa laivan kirjaston. Parin tuhannen niteen joukossa näin Keijo Korhosen Sattumakorpraali-kirjan, mutta jätin sen toistaiseksi hyllyyn. Sen sijaan lainasin kanadalaisen Yann Martelin The Facts Behind the Helsinki Roccamatios erikoisen otsikon takia. 

Nykyisin liikun lentokoneen matkustamoon sopivan kevyen laukun kanssa, johon ei sovi kirjoja. Matkoilla olen myös havainnut, että pikkupyykkiä voi pestä missä vain, ja monta ohutta vaatekertaa päällekkäin pitää tarvittaessa lämpimänä. Norwegianin risteilyillä pukeutumistyyli on suhteellisen vapaa, eikä edes hienoimpiin ravintoloihin tarvita pitkää hametta tai mustaa pukua. 

Olemme miehen kanssa miettineet, että risteilyasuminen olisi hyvä vaihtoehto palvelu- tai vanhainkodille siinä vaiheessa kun emme enää selviä kotitaloudestamme. Jos yksi laiva tai reitti alkaa kyllästyttää, voi siirtyä seuraavassa satamassa toiseen. Kokeneiden ikuismatkustajien mukaan voi siten elää ylellisessä täysihoidossa jopa 50 eurolla/päivä.

Kuvat: Asuntolaivoja Honolulun satamassa

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen ollut palkkatyöstä vapaa jo yli kuusi vuotta. Jokainen päivä on uusi haaste, ja haluan tällä foorumilla jakaa kokemuksiani siitä, miten voi tehdä elämästään mielekästä missä iässä tahansa. Olisin iloinen kaikesta rakentavasta palautteesta.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla