Kaupallinen yhteistyö
Ceasar's palace Las Vegasissa

"Nyt olisi hyvä aika lähteä tutustumaan Las Vegasiin", ehdotin tyttärelleni syyskuussa. Hän oli valmistunut ekonomiksi pari kuukautta aikaisemmin Århusiin yliopistosta.  Kahden kuukauden intensiivisen työnhaun jälkeen epävarmuus tulevaisuudesta oli alkanut painaa hänen mieltään. Ja minä äitinä käytin vanhaa hyväksi koettua keinoa: huomion siirtämistä johonkin muuhun ja ympäristön vaihtoa. 

"En minä voi, saan työttömyyspäivärahaa ja minun täytyy noudattaa tiettyjä sääntöjä. Täytyy kirjoittaa pari hakemusta viikossa, käydä ilmoittautumassa työttömyyskassassa ja osallistua työnhakuseminaareihin". 

Ehdotin että hän tarkistaisi mitä säännöissä sanotaan loman pitämisestä työttömyyden aikana. Varmasti työttömyysviranomaiset ovat ymmärtäneet, että työtönkin tarvitsee välillä lomaa. Ilmeni, että palkatonta lomaa voi hyvinkin pitää. Koska tytär ja poikaystävänsä olivat saaneet Amerikan-lomarahat valmistujaislahjaksi, raha ei ollut esteenä. Ekonomiksi valmistunut poikaystävä oli kuitenkin jo saanut paikan Tanskan Valtiovarainministeriön vero-osastolta eikä voinut saada lomaa. 

Ensin ostettiin vain halvat menoliput Las Vegasiin. Vaikeahan sitä oli tietää tarkalleen, kuinka kauan moiseen matkaan tarvitaan aikaa. Järki kuitenkin voitti, ja tilattiin paluuliput pari viikkoa myöhäisemmäksi ajankohdaksi. Tuli nimittäin mieleen, että USA:n maahanmuuttoviranmaiset eivät laskisi turistiviisumilla matkustavaa, jos ei ole paluulippua. Maassa kun on jo ennestään toistakymmentä miljoonaa viisumiajan ylittänyttä laitonta ulkomaalaista, ja Presidentti Trump yrittää rajoittaa laitonta maahanmuuttoa monin keinoin.

Suora lento Tukholmasta Las Vegasiin Norwegianilla kesti runsaat 10 tuntia, jona aikana ehdimme katsoa useamman elokuvan  lentoyhtiön runsaasta valikoimasta.

Pari tuntia lähdön jälkeen lentokapteeni ilmoitti vakavalla äänellä, että koneen vessassa oli tapahtunut rikos. Joku oli polttanut siellä tupakkaa! Rikolliselta oli otettu passi pois, ja poliisit olisivat häntä vastassa Las Vegasin lentokentällä. Se hämmästytti minua, joka olen elänyt ajan, jolloin matkustamossakin sai polttaa. Mutta ajat muuttuvat ja tupakanpolttamisesta on tullut rikos tietyissä tilanteissa. Ja tosiaankin - kuusi poliisia tuli koneeseen pidättämään tupakkarikollisen Vegasin lentokentällä  ennen kuin me muut edes saimme nousta käytävälle jonottamaan.

Maahantulo- ja tullitarkastus Vegasissa kesti vajaat 10 minuuttia. Kaupungissa, johon tulee noin 42 miljoonaa turistia vuodessa osataan hoitaa maahantulorutiinit tehokkaasti ja ystävällisesti. Samoin vuokra-auton haku sujui ennätysajassa. Lyhyen ajomatkan jälkeen majoittauduimme halpaan hotelliin lähelle Las Vegasin pääkatua, Stripiä. 

Nopean suihkun jälkeen ajoimme Vegasin kuuluisimpaan hotelliin, Ceasarin palatsiin, joka juhli 50-vuotispäiviään. Keskelle kuumaa erämaata rakennettu 14-kerroksinen hotelli, jossa on lähes 4000 hotellihuonetta kuudessa tornissa on mielestäni kaupungin ykkösnähtävyys. Hollywoodin parhaat scenografit ovat luoneet antiikin Rooman sisätiloihin. Todellisen näköinen sininen taivas pilvenhattaroineen ja Trevin suihkulähteen vieressä oleva katukahvila saa unohtamaan että ollaankin keskellä karua erämaata Nevadassa. 

Vaelsimme yli neljän jalkapallonkentän kokoisesssa konferenssiosastossa ja kurkistimme kokoustiloihin, joista isoimpaan mahtuu parituhatta henkeä. Hämärän, sokkeloisen kasinon kattokuvut oli koristettu italialaisten freskojen kopioilla ja seinän vierustoilla komeili lukuisia roomalaisia patsasjäljennöksiä, joista tunnistimme ainakin Julius Ceasarin ja Vestan neitsyet. Halusin kuvan tyttärestä Michelangelon David-patsaan juurella, mikä löytyi lopulta tunnin etsiskelyn jälkeen. Se vaikutti paljon suuremmalta kuin alkuperäinen patsas Firenzessä. Jälkeenpäin huomasin, että useimmissa kuvissa näkyi vain tytär ja Davidin alaston alavartalo…

Työttömänkin aika Las Vegasissa vierähti ihan liian nopeasti. Historiallisen ajan vääristyminen mielikuvituksellisessa kaupungissa  ja paikan valtavat mittasuhteet muuttivat perspektiiviä. Oli kiva palata kotimaahan ja vielä matkustamisesta uupuneena mennä heti ensimmäiseen työhönottohaastatteluun. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen ollut palkkatyöstä vapaa jo yli kuusi vuotta. Jokainen päivä on uusi haaste, ja haluan tällä foorumilla jakaa kokemuksiani siitä, miten voi tehdä elämästään mielekästä missä iässä tahansa. Olisin iloinen kaikesta rakentavasta palautteesta.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla