Tyttäreni isä rakastui itseään parikymmentä vuotta nuorempaan mieheen. Huokasin helpotuksesta, vaikka tietysti vähän suututtikin.  Sitäkö se olikin, ajattelin. Olin saanut hänet muuttamaan pois minun ja lasteni luota vuotta aikaisemmin, koska tuntui, että olin tukehtua. Riitelimme yhtenään. Kaikenlaisista arkipäivän jutuista. Hän ei olisi halunnut muuttaa, koska hänestä meillä kuitenkin oli täydellinen perhe. 

Eron jälkeen hän yritti hankaloittaa minun elämääni kaikin tavoin. Mutta uusi rakkaus sai hänet suuntamaan energiansa uuden tulevaisuuden ja ystäväpiirin luomiseen. Uusien ongelmien ratkaiseminen vei myös hänen energiaansa - minun kannaltani ihan sopivasti. Exäni insinööri-isän, joka omisti suuren rakennusurakointiliikkeen, oli vaikea hyväksyä, että hänen keski-ikäinen insinööripoikansa muutti yhteen nuoren, kauniin miehen kanssa. Äitinsä taas nopeammin hyväksyi uuden tilanteen ja ystävystyi poikansa uuden kumppanin kanssa nopeasti. Sisarukset pitivät tavallista pitempää välimatkaa, koska halusivat pysyä hyvissä väleissä perheyrityksen patriarkan kanssa.

Tilanne tarjosi minulle loistavan rauhanvälittäjän roolin, ja kutsuin kaikki exäni ja hänen kumppaninsa sukulaiset tyttäreni syntymäpäiville. Kaikki tulivat, tutuistuivat toisiinsa ja perheen sisäiset jännitteet laukesivat. Ilmeisesti ajateltiin, että jos minä kerran hyväksyin entisen mieheni uuden rakkauden kohteen, heidänkin pitäisi osata “antaa anteeksi”. Pinnan alla oli useammalla piillyt petoksen tuntu: kuinka nyt heteroseksuaalinen mies yhtäkkiä muuttuukin homoseksuaaliseksi? 

Minä olen kuitenkin aika varma, ettei exäni ollut koskaan oikein uskaltanut pohtia seksuaalisuuttaan perusteellisesti. Se ei yksinkertaisesti kuulunut miehisen rakennusalan puitteisiin. Mutta kun kohdalle sitten sattui oikea kumppani, palat kolahtivat kohdalleen. 

Nyt miehet ovat olleet onnellisesti naimisissa toistakymmentä vuotta. Molemmat halusivat yhteisiä lapsia ja muuttivat pariksi vuodeksi USAhan, jossa oli mahdollista tulla biologiksi isiksi . Siellä hedelmöitettiin tuntemattoman luovuttajan munasolut laboratoriossa. Ensin he saivat kaksostyttäret ja seitsemän vuotta myöhemmin vielä yhden, joka on edellisten täysi sisar. Hän vain joutui odottelemaan pakastimessa seitsemän vuotta kauemmin. 

Oma tyttäreni rakastaa ja hoitaa usein pikkusiskojaan, ja minä tapaan heitä toisinaan perhejuhlissa ja meidän mökillä Tanskassa. Ihania, tasapainoisia lapsia, jotka ihailevat isiään. Isänsä ovat perustaneet sittemmin tanskalaisen kansalaisjärjestön, joka toimii muun muassa vertaistukena ihmisille, jotka eivät voi saada lapsia tavanomaisella tavalla eivätkä halua adoptoida (http://www.daredanmark.dk ). 

Ensi lauantaina minäkin menen marssimaan Kööpenhaminan Pride-paraatiin exäni-perheen kanssa. 

Kommentit (2)

Anjakaarina
Liittynyt18.10.2015
3/2 | 

Hei. Vähän jälkijättöisesti luin postauksesi. Ihailen, miten hienosti olet asiaan suhtautunut. Kaikki eivät siihen välttämättä pysty. Enpä olisi varma itsestänikään vastaavassa tilanteessa, vaikka pidän itseäni jokseenkin suvaitsevaisena. Näytät hienoa esimerkkiä! Anjakaarina

http://etlehti.fi/blogit/anjakaarina

Anja Pohjanvirta-Hietanen

Käyttäjä2325
Liittynyt2.3.2017
4/2 | 

Kiitos kommentista.Tällaisessä lyhyessä postauksessa tulee suoristettua mutkia. Vaikka olinkin onnellinen exäni puolesta, kävin vuoden päivät sururyhmäterapiassa lääkärini kehotuksesta. Kesti kauan ennen kuin tajusin, että oikeastaan surin taas yhden unelman särkymistä . Mutta sen tajuaminen antoi tilaa uusille suunnitelmille ja unelmille. Nyt olen ollut onnellisesti naimisissa 17 vuotta. Kööpenhaminan Pride-paraatin jälkeen kirjoitin aiheesta uuden artikkelin englanninkieliseen blogiini  https://amongfriends.blog/2017/08/22/under-the-rainbow/

Tarja Porkka Knudsen

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen ollut palkkatyöstä vapaa jo yli kuusi vuotta. Jokainen päivä on uusi haaste, ja haluan tällä foorumilla jakaa kokemuksiani siitä, miten voi tehdä elämästään mielekästä missä iässä tahansa. Olisin iloinen kaikesta rakentavasta palautteesta.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla