Meillä oli viime viikolla Helsingin käynnin yhteydessä aikaa viettää pari päivää kaupungilla kierrellen. Yleensä kiertely tarkoittaa ns flandeerausta keskusta-alueella ja istuskelua kahviloissa ja piipahduksia kaupoihinkin. Toisena päivänä saimme yllättäen mahdollisuuden käydä Osuuspankin toimitiloissa Vallilassa. Ja mikä iloinen yllätys tämä paikka olikin. En mitenkään voinut olla ottamatta kuvia ja varmistinkin infopisteestä, että kuvia voi ottaa ja julkaista tietyin edellytyksin. Kuvia ei ole mitenkään käsitelty ja olen ne ottanut kävellessämme, joten ne eivät tee täyttä oikeutta rakennukselle. Tervetuloa mukaan kierrokselle.

 

KORTTELIN LAAJUINEN KOKONAISUUS

Tässä postauksessa kohteena on Osuuspankin toimitila Vallilassa, jonka sisäänkäynnin julkisivu on poikkeuksellisen uhkea. Rakennuskokonaisuus on mittakaavaltaan valtava. Kyseessähän on korttelin kokoinen rakennus, joka pääosin on rakennettu uusiksi, mutta myös merkittävästi saneerattu. Rakennuksessa sijaitsee myös pieni museo liittyen pankkitoiminnan historiaan ja kaikille avoin taidegalleria. Tilat on otettu käyttöön vuonna 2015.

 

VALOA

Ensimmäinen seikka, joka kiinnittää huomiota, on valoisuus. Se korostuu ensimmäiseksi portaikossa, jonka kautta mennään  toiseen kerrokseen. Tässä kohtaa toteankin, että ensimmäisen kerroksen taidegalleriaa lukuun ottamatta muihin tiloihin pääsy on mahdollista vain henkilöstölle. Heillä on mahdollisuus viedä omia perheenjäseniään vieraaksi kierrokselle talon yleisissä tiloissa. Joten oli harvinainen etuoikeus päästä portaita pitkin näkemään toisen kerroksen tiloja.

 

UUSI KOHTAA VANHAN

Minuun vetoaa juuri tällainen näkymä, jossa uusi ja vanha elävät rinnakkain. Huolimatta siitä tai ehkäpä juuri siitä johtuen, että uuden ja vanhan osan väritys, ikkunat ja niiden jaottelu sekä huikea lasikaton rakenne poikkevat toisistaan, niin näkymä on minun mielestäni täydellinen.

 

RUOKAA JA SILMÄNRUOKAA 

Tässä rakennuksessa on panostettu estettiikkaan. Toisen kerroksen aulatilasta pääsee kiertämään keskellä sijaitsevat lukuisat kahvila-ravintola-alueet. Tilat toimivat henkilöstöruokailujen keskipisteenä. Ne lisäävät myös monitilamahdollisuutta, jos haluaa siirtyä työskentelemään kahvikupposen äärellä. Näistä kuvista saa suorastaan kalpean aavistuksen siitä kuinka suuret tilat sijaitsee korttelin keskellä ruokailutiloina. Näin tilojen tyhjinä ollessa tulee erityisen hyvin esille se, miten harmonisesti erilaisia seinäpintoja ja kalusteita on yhdistetty keskenään ja suhteessa käytävien taiteeseen.  

 

NÄKYMÄ, JOKA PYSÄYTTÄÄ

Juuri, kun luulin nähneeni yllin kyllin kauneutta, tämä näkymä pysäytti minut aivan täydellisesti. Tosiasiassa jo ennen kuin on tullut tähän kohtaan, tämä näkymä pitkän käytävän toisessa päässä vangitsee katseen ja kutsuu luokseen. 

 

TÄSSÄ JA NYT

Tässä paikassa ja ympäristössä, jos missä, korostuu kauniisti se, että lähiympäristö ikään kuin täydentää rakennuksen sisätilaa. Se, että näet kauniita veistoksia ja samalla näet ympäristön, joka niitä täydentää ja tuo syvyyttä, se jättää mieleen pysyvän, ihanan muistijäljen ohikiitävästä hetkestä.

 

TAIDEGALLERIA TÄYDENTÄÄ ELÄMYKSEN

Kierroksemme päätteeksi kiersimme taidegalleriassa. Tämä Vallilan taidegalleriaksi kutsuttu osa sijaitsee toimitalon ensimmäisessä kerroksessa sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Se on avoinna yleisölle arkisin klo 10-15. Osoite on Gebhardinaukio 1. Vahva suositus päästä näkemään suomalaista taidetta; maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia.

Oli ihana kokemus käydä näissä tiloissa, josta kaunein kiitokseni lastenlasten äidille, että pääsimme mukaan työpaikallesi. Kiitos Osuuspankille, että mahdollistatte tällaiset vierailut.

We, my husband and I, had a special visit to OP Financial Groups headquarters in Helsinki, Finland last week. On this post I wanted to show you some pictures from this beautiful building and tell what kind of story this building tells me. 

 

 

Kommentit (4)

Viivi-Sofia
5/4 | 

Mielenkiintoinen paikka. Tuli nuorena tyttönä noilla kulmilla oltua kesätöissä. Oi niitä aikoja. Äkkiä ovat vuodet vierineet.

flagle
8/4 | 

Arkkitehtuuri on tieteenala, joka pyrkii ymmärtämään rakennusten, tilojen ja yhteisöjen toiminnallisia ja esteettisiä tarpeita. Arkkitehdit suunnittelevat rakennuksia, maisemia ja kaupunkitiloja pyrkien luomaan viihtyisiä ja toimivia ympäristöjä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla