Nyt on jälleen se aika keväästä, kun tulee näiden keittiöön liittyviä juttujen aika. Viime keväänä jopa paljastin sen kahdessakin postauksessa miltä kolmekymmentä vuotta vanha keittiömme näyttää. Nyt asiaan eli resepti, jonka haluan jakaa teillekin.
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p4046774.jpg?itok=XNPLc2hg)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p4046776.jpg?itok=0ybcrLxe)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p4046777.jpg?itok=6n4WIpHk)
Tänä keväänä on keittiöissä kautta Suomen maan kokattu ahkeraan uunifetaruoka ja niin toden totta on tehty meilläkin eri versioin. Mutta, mutta - löysin kesken suurimman uunifetaruokahypetyksen reseptin, joka on tänä keväänä kilpaillut suosiossani, kun olen halunnut tehdä helpolla hyvää ruokaa. Tämä resepti on löytö keväisestä Femina -lehdestä.
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p4056783.jpg?itok=K-o0uFce)
Tarvitset paprikoita. Kokemukseni mukaan mielellään 1 paprika / ruokailija. Toisena raaka-aineena tarvitset lehtikaalia, joka oli tähän reseptiin valittu täydennykseksi.
Ohje 4 hengelle;
4 paprikaa (korkeintaan keskikokoisia, näihin määriin täytteen aineksia)
öljyä uunivuokaan
Täytteeseen;
450 grammaa fetajuustoa (kuutioina tähän ruokaan ja tämä määrä korkeintaan keskikokoisiin paprikoihin. Kokemus opettaa. suippopaprikatkin voisivat olla hyviä tähän ruokaan)
2 munaa
2 ruokalusikallista ranskankermaa (crème fraiche)
Tarjoiluun; rapeaksi paistettua lehtikaalta
Valmistus;
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Huuhtele paprikat ja halkaise kahtia sekä poista valkoiset osat ja siemenet paprikan sisältä. Levitä uunivuokaan öljyä ja nosta paprikan puolikkaat vuokaan.
Murskaa haarukalla fetajuusto kulhossa. Lisää kanamunat ja ranskankerma sekä sekoita massa hyvin. Jaa massa paprikanpuolikkaisiin. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Lehtikaali;
Huuhtele lehtikaali ja kuivaa talouspaperilla. Revi lehtikaali paloiksi ja poista paksu lehtiruoti keskeltä. Puristele lehtikaalta käsin pehmeämmäksi ennen paistamista. Sitten vain öljyä pannulle ja silputtu lehtikaali paistumaan. Feminan ohjeessa neuvotaan uunissa paistaminen sipseiksi, mutta sitä en ole kokeillut. Täytyyhän sitä olla uusia haasteita ruuan laitossakin!
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p3286726.jpg?itok=jCR5LHwk)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p3286727.jpg?itok=DzIRaySf)
Tämänkin ruuan osalta toivotan kaikille Bon appétit! Sekä aurinkoa viikonloppuusi!
I found a great recipe of baked paprika filled with feta cheese. It is really worth of trying. Bon appétit! Have a lovely weekend!
Muutosprosessi alkoi helmikuussa 2018 ja keittiö valmistui sopivasti ennen joulua. Välillä pidettiin kesälomaa ja pohdittiin yksityiskohtia viestitellen puolin ja toisin pitkin kesää./etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/fullsizeoutput_4f9.jpeg?itok=gidXRlO1)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/fullsizeoutput_5b5.jpeg?itok=fVNe5hSN)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/fullsizeoutput_5a7.jpeg?itok=hzVKVIme)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/fullsizeoutput_587.jpeg?itok=55ZtWXMg)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/fullsizeoutput_591.jpeg?itok=1TPGSuFb)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/fullsizeoutput_5a5.jpeg?itok=P5vsfWci)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/fullsizeoutput_59c_0.jpeg?itok=bfbxyOza)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/fullsizeoutput_59e.jpeg?itok=3P4dhtVV)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/fullsizeoutput_599.jpeg?itok=aYus8Uuc)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/fullsizeoutput_5bf.jpeg?itok=j-Aqdcc9)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/fullsizeoutput_5a1_0.jpeg?itok=sSgUJsS2)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/fullsizeoutput_59f.jpeg?itok=yRgHMwTa)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p2276344.jpg?itok=kl5B918r)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/fullsizeoutput_598.jpeg?itok=uZ8o0I2f)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p2276351.jpg?itok=EdLnVAa6)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p1305982.jpg?itok=MuhePmTm)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p1305986.jpg?itok=1XzE0o-n)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p1305980.jpg?itok=k87PSPE5)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p3272747.jpg?itok=qCIcwR7E)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p3272748.jpg?itok=iTOTWO_x)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p3272745.jpg?itok=ceiDvK1I)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p3272734.jpg?itok=aPS2VJMD)
Siivous, no senhän me kaikki lienemme kokeneet, että se aloittaminen voi viedä kyllä aikaa. Niin ja edellyttää kyllä sellaista mystistä puuskaa, jolloin ihan ryhtyy toimeen ja tekemään sellaista mitä on suunnitellut ehkä pitkäänkin tekevänsä. No, minun keittiömissioni sai alkunsa tosiasiassa varmaankin jo syksyllä, kun kävin läpi tuon ison vanhan kaapin (josta kirjoitin edellisessä postauksessa ihan oman jutun) sisällön ja järjestelin kaiken uusiksi. Sen jälkeen nyt keväällä tyhjäsin kaapin päältä kaikki siellä olleet lasiesineet pois ja uudistin senkin näkymän. Jatkoa sitten seurasi vasta pääsiäisen alla, kun vihdoinkin sain puuskan ja halun hieman freesata keittiömme ilmettä lisää. Meillä, kun on semmoiset 1980 -luvun lopun kaapistot kaikkine kulmahyllyineen. Ja jos sellaiset ovat teilläkin, tiedätte miten nuo hyllyt täyttyvät!/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p3272753.jpg?itok=NLYqsshZ)
Siis se vaihtoehto, että keittiömme remontoidaan, on vielä jossain tulevaisuudessa!!! Joten nyt oli hyvä ryhtyä tuumasta toimeen ja kokeilla saako jotain uudistusta yleisilmeeseen vähin keinoin. Siihen päästäkseni toimenpiteisiin kuului noiden päätyhyllyköiden sekä liesikulmauksessa olevien hyllyköiden tyhjäys. Siis tyhjäys! Keräsin kaikkien hyllyjen sisällöt keittiön pöydälle ja samalla tyhjäsin pöytätasot tavaroista ja otin oheiset kuvat todisteeksi, miltä näytti, kun oli niin tyhjää. Myönnän, oli jo näihin kuviin mennessä asetellut tavaroita takaisin pöytätasolle. Harmillisesti en tullut dokumentoineeksi sitä, mitä kaikkea olikaan hyllyissä ja missä järjestyksessä alkunperin. /etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p3282776.jpg?itok=0yDuchyp)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p3282768.jpg?itok=-dXjqyKW)
/etlehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/p3282775.jpg?itok=H2jJolQU)
Jos et jutusta lukenut rivien välistä, varmistukseksi totean, että kaikkine muutostarpeineenkin tykkään keittiöstämme ja näistä kaapeista. Samalla, kun siivosin ja tyhjäsin paikkoja, huomasin senkin, että tällainen pienimuotoinen stailaus tuo uutta ilmettä vaikkapa kolmekymmentä vuotta palvelleeseen keittiöön. Lisäksi tuo ihana aurinko valaisee muutoinkin huoneita, joten tässähän piristyy ihan keväisiin tunnelmiin samalla.
Keittiömaailma nyt on vertauskuva kodin ympäristöstä, jossa on järjestettyjä ja toimivia tiloja ruoanvalmistusta ja säilytystä varten. Keittiömaailman osana voidaan pitää itse pääkeittiön lisäksi kaikkia talon huoneita ruokasalista autotalliin.
Kun luin esseesi, ajattelin, että sisältö oli erinomainen. Arvostan, että jaat sen täällä.