Kirjoitukset avainsanalla kukkakauppa

Joskus samalle päivälle kertyy ohjelmaa niin paljon aamusta iltaan, että sulatteluunkin menee sitten aikaa. Perjantai oli tällainen päivä. Opiskeluihini kuuluu myös yritysvierailupäiviä, jollainen oli nyt. Aamulla ensimmäiseksi kurkistin ennen kotoa lähtöä pöydällä kesken olevaa harjoitustyötä, johon kuuluu minitalon suunnittelua. Totesin, että vielä on tehtävää, kun ensimmäisen piirustuksenkin puhtaaksi tekeminen on vielä kesken. Sitten lähdin liikkeelle opiskelijaryhmällemme järjestettyihin käynteihin parkettiliikkeisiin, kangas/sisustusliikkeeseen perehtymään yrittäjien arkeen sekä laattaliikkeiseen. Minulle sattui omaa muuta iltaohjelmaa ja tavallaan päivän kruunasi sitten osallistuminen oululaisten bloggaajien kanssa Kukkakauppa Kanervan ja muiden yrttäjien; Somiana, Studio PSV, Juhlanekka ja Veravera, tilaisuuteen, jossa saimme myös oppia kukkaksidontaan. Kiitos kaikille tästä päivästä. Kamera oli mukanani ainoastaan illalla, joten kuvissa kukkia... ja kukkia...

No, lauantaina olikin kiva muistella perjantain käyntiä kukkakaupassa brittien häähumua seuratessa. Aivan erityisesti tuli ihailtua luonnllisesti hääparia; prinssi Harrya ja puolisoaan Meghania, häävieraita ja suloistakin suloisempia morsiusneitoja ja -poikia, mutta myös kukkakaoristeluja.  Niin ja miksi oli valittu tiettyjä ruusuja, pioneja, kieloja, lemmikeitä ja myrttejä ja miten prinssi oli itsekin hääkimpun joitakin kukkia poiminut, toi oman liikuttavan lisän tapahtumaan.

Sitten sananen kukkasidonnasta. Niin usein kuin on ostanut kukkakimpun ja sitä työtä on ihaillut, ei mitenkään ole voinut tajuta kuinka paljon harjoitusta vaatii oppia kimppujen tekeminen. Kalpea aavistus jäi siitä miten paljon harjoituskertoja tarvitaan floristin työn oppimiseen. 

Mehän saimme kukin oman maljakollisen erilaisia kukkia ja siitä sitten lähdimme työstämään ohjattuna. Lopuksi saimme kimpun mukaamme.

Tällaisen päivän jälkeen, kun on saanut tutustua paikallisiin yrityksiin, saanut tietoa niistä ja erityisesti yrittäjyydestä liittyen sisustussuunnitteluun ja -alaan, on aika nostaa hattua suomalaisille, tämän päivän osalta myös melkeinpä kaikkien yritysten osalta  oululaisille yrityksille.  Varsinaiseen opiskeluuni liittyvien käyntikohteiden ja illan bloggaajatapahtuman yritysten osalta oli uskomattoman hienoa todeta se osaaminen ja asiantunijuus mitä on tarjolla. Miten me osaisimme arvostaa ja suosiakin paikallisia toimijoita esimerkiksi juhlien järjestelyissä. Kuten prinssin ja morsiamensa häissä, paikallisuutta pääosin ja sitten ainahan voi sopivassa määrin suosia jotain ranskalaista muodinluojaa :)

Huikean kaunista alkavaa toukokuista viikkoa kaikille!

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram