Kirjoitukset avainsanalla puutarha

Ensin pitää ihan huokaista, että kesä älä karkaa pois niin vauhdilla. Vastahan sinä tulit. Tulin just pihalta, kun sitä aiemmin olin tullut maalta takaisin kaupunkiin, viimeistelemästä pihan puoleisen terassin istutuksia. Lisäsin tänään vielä muutaman ruukun yrteille ja kehittelin vanhoista ruukuista vielä parille muista istutuksista jääneille orvokeille oman istutuksen. Huomaan, että juuri tässä vaiheessa tulee se tunne, että nyt saisi riittää tuo ruukkuistutusten laittaminen. Jotenkin ihan aina tulee hankittua ne pari orvokkia liikaa ja sitten niille yrittää etsiä sopivia ruukkuja ja miettiä mihin ne laittaisi esille. No, ainakin ovat nyt mullassa ja eiköhän tuolle viimeiselle ruukullekin joku kiva paikka pihalta löydy!

Otin tuossa joskus viikko sitten ensimmäisiä kuvia täältä pihalta ja laitan niitä nyt tähän, vaikka huomaan, että nyt jo uudet kasvit alkavat kukkia. Kohta tulee se aika, että pihalla on muunkin värisiä kukkia kuin valkoisia ja pinkkejä ja syvän tumman punaisia, kuten näissä kuvissa. Kuvien ottamisen jälkeen tulppaanit kerkesivät aueta kunnolla ihan tässä viikonlopun tietämillä, kun kävin maalla. Ehkäpä juoksen vielä ottamaan jonkun kuvan lisää, kun tuo ilta-aurinko menee enemmän varjon puolelle.

Jotenkin meidän piha / puutarha täällä kaupungissa on kehittynyt tällaiseksi hieman vallattomaksi. Aikanaan tavoittelin, että "helppohoitoinen" saisi olla. No, tiedättehän miten siinä käy, jos kasvit eivät ole jossain isoissa istutusaltaissa. Ei ole helppohoitoista, ei. Enemmänkin pakkaa rönsyilemään. Varsinkin nyt huomasin, että huh, huh - kaikkiin mahdollisiin kivenkoloihin oli viikossa ilmestynyt aivan valtavan isoja rikkaruohoja. Nyt pitäisi sitten ryhtyä käymään kukkapenkit läpi, jotta rikkaruohot eivät täysin valtautuisi kukkapenkkeihin sun muualle. 

No, sitten siihen WABI-SABIin. Se on kuulemma jonkinlainen trendi myös puutarhassa. Sellaiseen puutarhaan kuuluukin, että kaikki ei ole ihan niin tarkkaa ja rikkaruohojakin sallitaan. Tämä on helpotus, että meillä puutarhanhoito saa jonkinlaisen siunauksen. Kun ei ehdi, jaksa, osaa, niin olkoot sitten meillä WABI-SABI -puutarha. 

Ja sama penkin kohta nyt - kyllä tulppaanit ovat ihania!!!

Vielä ei ole pihalla myöskään terassikalusteita paikoillaan. Tässä lähellä taloa on ollut muutaman vuoden harmaa isohko pöytä ja harmaat Kartellin Masters -tuolit. Pihan takaosassa on paikka grillille. Grilli purettiin viime vuonna pois, kun sen alueen kivet otettiin pois ja siivottiin (mies) rikkaruohot pois kivien välistä. Nyt pohja on tehty kunnolla niin, että maan pinnan päällä on suojakagas ja sen päälle on ladottu kivet. Joten nyt voidaan rakentaa tiilistä kokonaan uusi grillipaikka. Sinne sijoitetaan meidän vanhimmat pihakalusteet, ainakin näin on ollut ajatus. Ja ei kuvia, ei tosiaankaan tuolta kulmalta pihaa. Pihan takaosaan on tulossa muutenkin hieman muutoksia, kun on tarkoitus sijoittaa sinne myös hiekkalaatikko lastenlasten tarpeisiin.

Tämän kesän terassikasveja ovat siis tummanpunaiset ja valkoiset orvokit sekä valkoiset lumikellot, myös kadun puolen isoissa ruukuissa. Kadun puoleisella sisäänkäynnin kuistilla on myös ruukussa kuolemattomuuden kukka, sellainen syötävä köynnöskasvi, vähän kuin makeita teelehtiä ovat.

Juuri äsken ottamistani kuvista näkee, että kadun puolella on myrskyn jäljiltä todella roskaista. 

Sitten hankin suklaakosmoksia, jotka piti tilata etukäteen, jotta varmasti sain, Ovat erityisen suosittuja kasveja nykyisin. Terassilla pihan puolella on myös tuo uusi tuttavuus eli bataatti. Sekin on oikeasti amppelikasvi ja köynnöstävä, joten sen paikkaa joutuu varmaankin miettimään tosissaan. Joutuneeko amppeliin?

Tarkoitukseni on vielä kirjoittaa ennen ihan kokonaan tästä bloggaamisesta kesälomailuun siirtyessä jossain välissä vähän kuulumisia, miten muuten kesä on maallakin käynnistymässä tai miten kesä sujuu. Riippuen ihan siitä milloin kaikenlaisilta muilta puuhilta, pieneltä lomamatkailuilta ja töiltä ehdin kirjoittamaan seuraavaa postausta. Ja ihan siltä varalta, jos niin sattuu käymään, että kirjoitusteni väli nyt hieman venähtää, tiedätte mitä ainakin minulle kuuluu eli olen ihan pihalla joko täällä kaupungissa kotona tai sitten maalla.

Hauskaa alkukesää jokaiselle ja leppoisaa juhannuksen odottelua!

I have been thinking about our garden in the city - is it WABI-SABI garden or what? However it takes a lot of time in summertime to take care of two gardens, but HEY it's Summer now. So if I am not posting from here city at home or from country, our ranch (summer cottage) you know where I probably am. In the Garden! Have a lovely summertime you too! 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram