Useimmiten viikon lopulla sitä ihmettelee mihin kaikki aika menikään ja nyt on taas viikonloppu. Enkä ole mielestäni poikkeus näissä mietteissäni. Ja silti kyllä vain monenmoista mahtui tähänkin viikkoon. Siispä haja-ajatuksia tällä kertaa täältä olohuoneen sohvalta.

Tällä viikolla olen tehnyt töitä sisustussuunnittelun parissa, kun olen mukana erään vanhan maalaistalon keittiöremontin suunnittelussa. Muutoinkin olen hieman osallistunut kyseisen talon pintaremontin suunnitteluun ja on ollut antoisaa! Kyllä niin tykkään - ai, olen tainnut sanoa aiemminkin :)

Ja Runebergin päivä sai etsimään esille noin 50 vuotta vanhan reseptin sekä myös tekemään näitä leivonnaisia. Niitä ja laskianpullankin syötyäni tällä viikolla, tuli sitten semmoinen morkkis makean syönnistä, että pois tiehensä. Yleensä tuo tunne menee ohi enkä ryhdy sen kummempiin toimenpiteisiin. Toivon, että tällä kertaa olisi nyt toisin.

Kahviin lisättävästä makeasta se alkaa ja suklaapalat jäävät väliin. Toki leivon muille ja tarjoan makeita jälkiruokia ja itsekin saatan maistaa. Mutta, kurinpalautusta joka tapauksessa itselleni. Eiköhän se selviä kevään mittaan, onko jotain vaikutusta olotilaan, painoon?? tai sitten vaihtoehtoisesti onko vaikutusta mihinkään.  Yksi selkeä motiivi tähän on se, että olen 2 -tyypin diabeteksen riskiryhmäläinen. Ainakin on syytä yrittää tehdä sellaisia asioita, jotka ehkäisevät sairauden puhkeamisen; liikunta, ruokavalio nyt ainakin ovat ihan oman päätösten ja toiminnan varassa.

Siispä tällaiselle herkkusuulle tekee hyvää olla hieman paastolla joskus. Olen muuten joskus ollut sellaisen kokonaan makean syötävän paastolla juuri laskiaisen ja pääsiäisen välissä. Muistelen, että ei siitä ainakaan haittaa ollut. Parhaimmillaanhan paastoluontoinen toiminta voi johtaa pysyvämpäänkin ratkaisuun ja muuta elämää.

Loppuviikosta tuli muuten edellisessä jutussa esittelemäni naulakko käyttöön, kun reilu puolitoistavuotias lapsenlapsi oli yökylässä. Yökyläily on meille uusi kokemus, koska muut lapsenlapset elävät niin kaukana eikä ole mahdollista, että olisivat meillä useammin ja varsinkaan yöpyisivät ilman vanhempiaan. Joskin, kun heillä tulee ikää lisää, on varmaankin aika hieno kokemus se, että he yksin lentävät meille lomailemaan. On kyllä siunaus, että saamme tällaisia kokemuksia osaksemme. 

Olen muuten ihan valmis noiden valtavan suurten lumimassojen johdosta jo liittymään niiden joukkoon, jotka toteavat, että saisi jo riittää tämä lumen tulo. Enough is enough with snow too.

Iloista ja reipasta sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

It was a week with many happenings; interior design, baking with an old recipe and little toddler stayed with us over night and...  I am starting to have "without added sugar weeks" now. 

Have a happy Sunday and the new week you all!

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla