Kirjoitukset avainsanalla sisustus

Kaupallinen yhteistyö

Erittäin usein asumisessa se kaikkein hankalin ratkaistava asia on eteinen ja vaatteiden sekä kenkien säilytys. Nehän antavat sen ensivaikutelman kodista, kun ovesta astutaan sisään. Meillä tätä taloa remontoitaessa tehtiin hyvä ratkaisu. Talon uuteen sisäänkäyntiin rakennettiin ns tuulikaappi. Siihen sijoitettiin toiselle puolelle yksinkertainen huoneenkorkuinen komero (johon voi mennä sisälle, vaan ei ole vaatehuoneen kokoinen), ja jossa säilytetään kaikkea kumppareista monoihin sekä urheiluvarusteita ja joitakin vähän rouheampia ulkoilutakkeja. Toisella puolella tuulikaappia on myös iso kaappi, jossa on laatikosto pipoille, huiveille ja hanskoille, kenkähyllykkö sekä pieni erillinen kapea syvennys naulakoineen lasten takeille (siellä säilytetään nyt minun laukkuja ja osaa kengistä). Varsinaisessa eteisessä, oikeastaan aulatilassa, muut päällysvaatteet sekä kengät säilytetään peililiukuoven takana olevassa kaapissa. Tilaahan on, mutta järjestyksen pito on ihan samanlaista kuin muissakin perheissä. Tuskin kukaan erehtyisi luulemaan, että kaapit olisivat sisätä säntillisessä järjestyksessä, poislukien toki ne kerrat, kun olen jonkun suuren innostuksen (tai oikeastaan useimmiten raivon) vallassa siivonnut kaikki paikat edes hetkeksi kuntoon :)  

Vaikka meitä nyt on ollut vain kaksi vakituista asukasta jo pitkään, on viime vuosina tullut eteen uudenlainen säilytystilaratkaisu tarpeelliseksi. Olenkin aika pitkään miettinyt, miten lisätä naulakkotilaa sellaiseen tilapäiseen tarpeeseen, kun lapsenlapset käyvät talossa. Alkujaan ensimmäisen lapsosen synnyttyä kiinnitettiin eteisen ainoaan vapaana olevaan ja kuvissa näkyvään kahden seinän kulmaan yksi erillinen koukku tähän tarkoitukseen. Se tuli sitten kiinnitettyä seinään liian alas ja yhä isommaksi kasvavien lasten takit näyttivät siltä kuin ne lojuisivat käytännössä lattialla. Oli siis aika uudistaa eteistä tältä osin. 

Pitkän miettimisen jälkeen päästiin asiassa eteenpäin ja saatiin ratkaistua tämä naulakkokysymys. Piti vain ratkaista se hankitaanko eteisen varsin kapealle seinälle yksi monikoukkuinen naulakko ylös vai tehdäänkö useammasta erillisestä koukusta naulakkoratkaisu. Tuohon jälkimmäiseen sitten päädyttiin. Ajatus on se, että pienimmiset lapsetkin voivat oman reppunsa tai vaatteet itse laittaa naulakkoon. 

Tähän ratkaisuun sain yhteistyökumppaniksi oululaisen Sisustusliike Spazion, josta hankin Muuto Dots -naulakkoja ja yhteistyön merkeissä sain alennusta hinnoista näkyvyyttä vastaan. Tämä yhteistyö sopi minulle aivan loistavasti, koska minulla on jo pitkältä ajalta vain hyviä kokemuksia heidän palveluistaan. Esimerkiksi meidän perheen ensimmäiset oikeat uudet kalusteet, jotka hankittiin tähän taloon, ne tulivat Spaziosta kolmekymmentä vuotta sitten. Nuo selkeästi 90 -lukulaisen tyylin tuolit ja sohva vilahtavat joskus kuvissakin. Yksi tuoli taitaa nytkin pilkistää kuvassa. Pitkäkestoisia hankintoja olivat.

Vaikka aluksi ajattelin, että tämähän menee kuin Strömsössä, ei tämäkään projekti ihan aluksi mennyt putkeen. Ostettuani koukut ja ne kotona sitten miehelle esittelin, saatoimme vain todeta, että eihän niitä ruuveja voikaan noin vain täräyttää meidän seinään, joka on Gyproc -levyä. Muuton koukkujen pakkauksissa olleet ruuvit olisi tulleet semmoisenaan läpi seinästä tuulikaapin puolelle. Kyseinen seinä ei ole mikään paksu kantava, vaan tuulikaapin puoleinen uusi seinä. Päädyttiin siihen, että tehdäänkin puinen levy koukuille, maalataan se ja sitten siihen kiinnitetään  koukut. Puulevyn toiselle puolelle kiinnitettiin kierretyt lyöntimutterit (5mm), jonka jälkeen levy kiinnitettiin seinään. Muuto Dots'it kiinnitettiin sitten 5 mm:n kokoisilla kierretangoilla paikoilleen levyn toiselle puolelle (6 mm:n reiät tietty tehtiin levyyn) No, ehkäpä tämä selostus meni suunnilleen oikein! 

Se mukavin osa koko prosessia oli valita mieleiset koukut. Kuten huomaatte, joukossa on kaksi pähkinänruskeaa, jotka on niin ihanat, että olisin vaikka kaikki ostanut samanlaisia. Tosiasiassa, onhan tämä kokonaisuus elävämmän näköinen tällaisenaan, kun kaikki eivät ole samanlaisia. Joukossa on lisäksi yksi tamminen ja kaksi mustaa maalattua pienempää koukkua. 

Naulakon alapuolelle sijoitin tummanruskean jakkaran. Sitähän tarvitaan, kun pienokaisia riisutaan tai puetaan, vaikkakin useimmiten istutaan lattialla ja siinäkin sujuu vaatteiden pukeminen ja riisuminen vallan hyvin. Aika näyttää tarvitaanko jakkaraa ja pitäisikö sen olla joku muu mahdollisesti matalampi ratkaisu.

Pääasiassahan tämä naulakkoratkaisu on nyt tuommoisenaan ikään kuin yksi uusi sisustuselementti, johon olen nyt ripustanut yhden laukun roikkumaan. Tosiasiassa silloin, kun pieniä takkeja, haalareita ja reppuja niihin tulee, koukut eivät ole edes näkyvissä. Mutta silloin näkymä on varmaankin se rakkain näkymä meille :)

Helmikuu on jo vauhdissa! Nautitaan kukin tavallamme runsaslumisesta talvesta.

As you see from the photos we have made a new combination of Muuto Dots hooks to our hall. We need it for our grandchildren when they come to our house. There is now place for little jackets, backbags etc ready :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Maija
Liittynyt15.10.2015

Kauniiden naulakoiden ja koukkujen löytäminen ei ole ihan helppoa, sen huomasin itsekin, kun meillä remontoitiin eteistä ja kylpyhuonetta. Nuo Dotsit ovat varmasti yksi parhaista vaihtoehdoista, mitä tällä hetkellä on tarjolla, ja teille ne näyttävät sopivan erinomaisesti. Onnittelut hyvästä ratkaisusta !

mrs60something
Liittynyt10.9.2017

Kiitos Maija kommentistasi. Ihanaa, että tykkäät. Ja värejä on niin paljon, kauniita kaikki. Mukavaa kevättä Sinulle. Olisipa kiva joskus tavata ET:n bloggaajia livenä. Pitäisi varmaan tehdä ehdotus Sanomille, että joskus kutsuivat meitä käymään: 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulta on joskus kysytty siitä, ketä seuraan sisustamisen osalta somessa tai muutenkin. No, kyllä tässä tuntee itsensä vallan pieneksi tuollaisen kysymyksen edessä. Sisustaminen on kiinnostanut toki aina ja vähitellen bloggaajana on löytynyt joitakin kiinnostavia henkilöitä, joita seuraan hieman enemmän. Mutta mikäpä siinä, vastaan mielelläni, vaikka tätä some -elämää olen harjoittanut vasta muutamia vuosia. Blogien lisäksi otan esille myös esimerkkejä sisustuslehdistä.

Aluksi muutama ajatus yleensäkin sisustamisesta. Sisustaminen on hyvin henkilökohtainen kysymys ja samalla tavattoman laaja-alainen asia, johon vaikuttaa ihmisen elämänmittainen historia ja tausta. Toiset ovat olleet aina kiinnostuneita sisustamisesta ja toisille innostus liittyy johonkin ajankohtaiseen elämän tilanteeseen, kuten muutto, perheen muodostaminen, lapsien syntymä, ero tai leskeytyminen. Muutostilanteissa korostuu tarve muuttaa samalla elämän puitteita, joka näkyy sisustuksessakin. Kodin tunnelma, estetiikka, ekologiset valinnat ja monet muut tekijät vaikuttavat ympäristöömme, jossa asumme tai vietämme vapaa-aikaa. Mökki on monille rakas paikka muodostaa ihan omanlainen ympäristö ja se onkin aika usein erilainen kuin kotiolosuhteissa. Ja niin myös on, että kaikki eivät ole kiinnostuneita sisustamisesta, saatikka sitä harrastaisivat. Koti muotoutuu sellaiseksi kuin se elämäntilanteeseen kuuluu, vaikkakin rohkenen ajatella, että jonkinlainen mielikuva on kaikilla siitä, miten haluaa pöytänsä, tuolinsa ja sohvansa sijoittaa. Ja huom! sisustaminen ei saa olla mitään vakavaa eikä missään nimessä ole hyvä itse tai sisustussuunnittelijan luoda sellaista ympäristöä, jossa ei tunne olevansa kotonaan.

Sisustuksen seuraaminen menee kyllä minulla estetiikka edellä. Ihan riippumatta tyylilajista, saatan kiinnostua monenlaisista sisustuksista. Blogeissa tai lehtijutuissa luen kyllä tekstit, mutta kuvat ovat ne, jotka ns. hurmaavat minua ja saavat kiinnostumaan kyseisestä jutusta tarkemminkin. Ja olen todellakin melkoisen kaikkiruokainen tyylisuuntien suhteen. Mielellään katselen monipuolisesti erilaisia ratkaisuja, joista voi saada ideaa omiinkin sisustusjuttuihin tai -suunnitelmiin. Sitten vielä sanasta skandinaavinen sen verran, että minulle se on vallan laaja-alainen käsite. Siinä voi olla tanskalaista, ruotsalaista, suomalaista ja jopa sellaista tummahkoa norjalaistakin suuntaa. Ja skandinaavisuus pitää sisällään kustavilaisuuden tavoitteen pelkistettyyn tyyliin, selkeyteen ja koruttomuuteen sisutuksessa, jotka kaikki ovat nykyisen skandinaavisen suunnittelun ja sisustuksen kulmakiviä. 

Ryhmittelen seuraavaan kiinnostuksen kohteitani, blogeja ja sisustuslehtiä, ihan oman luokitteluni mukaan.

Skandinaavisen selkeät sisustukset 

Seuraan tältä kannalta mieluten muutamaa pohjoismaista lehteä, kuten Bo Bedre ja Residence sekä suomalaisista Asun. Deko -lehtikin sopinee ehkä parhaiten tähän ryhmään.

Suomalaisista blogeista nostan esille ensin todellisen klassikon eli Valkoinen Harmaja -blogin, jota pitää kokkolalainen Suvi Melender-Lågland. Hänen bloginsa sopisi kyllä hyvin tuohon tunnelmallistenkin joukkoon, mutta olkoot nyt tässä kategoriassa. Hän on taitava lämpimän kodin luojana, jossa lähtökohtana on melkoisen selkeä olohuone, keittiö - makuuhuone kokonaisuus. Sellaista nuorehkon perheen tyyliä, josta on meidän eri elämänvaiheessa olevienkin kiva löytää ideoita. Ja jotenkin niin tervehenkistä elämää ja realistista kuvausta kaikkineen, josta tykkään. Toinen erittäin tunnettu suomalainen ja selkeän skandinaavinen (ja pikkulapsiperheen) koti löytyy Homevialaura -blogista. Laura Tirkkonen on enemmän lifestyle -kirjoittaja ja tyylillisesti hänen kaltaisiaan bloggaajia (ja blogeja) on havaintoni mukaan paljon, sen kummemmin heitä tässä luettelematta. Laura kirjoittaa hyvin laadukkaasti. Varsinkin jotkut matkustamiseen liittyvät kirjoitukset ovat olleet kiinnostavia. Vaikka tällainen sisustustyyli ei tunnu erityisesti omalta, on kiva seurata, kun joku toteuttaa omaa tyyliään johdonmukaisesti. Toisekseen lapsiperheiden kotien sisustaminen on oma tosi innostava osa-alue, jota mielelläni seuraan.

Selkeän skandinaavisen tyylin bloggaaja on listallani myös Elisabeth Heier Norjasta. Todellinen helmi minun makuuni silloin, kun haluan nähdä todella selkeitä kuvia sisustuksesta, joissa avaruus ja linjakkuus on vallitsevaa. Ruotsalaisista tähän yhteyteen sopii mainita Daniella Witte. Hänkin on sisustussuunnittelija ja valokuvaaja ja edustaa samanlaista suuntausta.

Laitan linkit tähän kohtaan näkyviin, josta voitte käydä kurkkaamassa edellä mainittuja esimerkkejä.

Valkoinen Harmaja       https://www.valkoinenharmaja.fi/koti-tanaan/Homevialaura               

Homevialaura               http://homevialaura.com

Elisabeth Heier              https://elisabethheier.no

Daniella Witte               http://www.daniellawitte.se             

Skandinaavisen tunnelmalliset ja kodikkaat sisustukset

Eiköhän tähän sovi mainita lehdistä suomalaiset klassikot Avotakka ja Glorian koti. Avotakalla on myös hyvä sivusto neitssä; Meillä kotona. Seuraan sitä, koska siellä on muutama kiva blogi, kuten Pihkala (kirjoittaja työskentelee turkulaisessa sisustusliikkeessä Koodi) sekä Tyrniä ja tyrskyjä -blogi, josta löytyy kivoja ruokareseptejä. 

Minun mielestä tähän kategoriaan sopii suomalaisista blogeista hyvin Coffee Table Diary -blogi, jota pitää Giselda Autio. Hänellä on skandinaavinen tyyli, jossa on mukana viehättävää, sanoisinko, vanhanaikaisuutta, josta pidän todella paljon. Hänen kodistaan voisi sanoa myös, että se on elegantti. Myös Tuija Talvitien Koti kiikarissa -blogissa on toisinaan ihania kuvia hänen omasta kodistaan. Tykkään! Samoin Maija Nymanin Maijan maailma -blogista saa kivaa visuaalista ideaa silloin, kun hän kuvaa omaa kotiaan. Sitten ruotsalaisita kuuluu tähän ryhmään Jasmina Bylund, joka kirjoittaa juttuja viitteenään heidän suloinen lapsiperheen sisustus - ja niin ruotsalainen blogi muutenkin.  

Coffee Table Diary     https://www.coffeetablediary.com

Koti kiikarissa             https://asunnot.oikotie.fi/vinkit-ja-oppaat/blogit/nain-sisustat-kotisi-...

Maijan maailma          https://maijanmaailma.fi/maton-valitsemisen-vaikeus-mina-loysin-taydelli...

Jasmina Bylund         http://jasminabylund.blogg.se

Runsaat ja värikkäät kodit

Tällaisia koteja tulee vastaan satunnaisesti sisustuslehdistä. Ehkäpä Koti ja keittiö -lehdessä niitä on eniten. Jos halua jostain blogista löytää virikkeitä tällä sektorilla, tuo siihen mahdollisuuden Keltainen talo rannalla -blogi. Siinä esitellään aina kolmen erilaisen kodin kuvat ja hyvinkin vaihtelevia tyylejä ja aika usein tämän tyyppisiä koteja. Tätä runsaampaa tyyliä lähellä on Laura Ruohola, koska hän tuo esille värejä ja hänenkin kotinsa on sellaisen tunnelmallisen ja runsaankin oloinen. Sitten koti, josta olisi kiva nähdä juttuja on Anna palaa Anna - blogin kirjoittajan koti. Hän kirjoittaa matkoista, elokuvista, kirjoista ja sellaisesta enimmäkseen. Koti on esitelty Glorian koti -lehdessä elokuussa 2018 ja Jonna Kivilahden blogissa 5.10.2018. Minun mielessäni tähän kategoriaan sopiva bloggaaja on myös Frida Steiner, jonka Visualaddict -blogi on aivan mahtava huippuvalokuvineen! Fridan koti on esitelty viime lokakuussa Avotakassa ja hänen omassa blogissaan 6.10.2018. 

Keltainen talo rannalla    http://keltainentalorannalla.blogspot.com

Laura R.                          https://laurar.fi/uusi-ja-vanha-aina-niin-kaunista-yhdessa/

Anna palaa Anna.           https://www.annapalaaanna.fi/blog/page/2/

Visualaddict                     http://www.visualaddict.fi/

Sitten vielä totean erikseen sellaisen kivan asian, että jotkut ammattimaisesti kirjoitetut bloggaajat (esim. Valkoinen Harmajan ja Pihkalan) tekevät kuukausikoosteita tyylijutuista ja sisustusvinkeistä sekä trendiennusteitakin.

Glorian kodin nettisivun bloggaajat ovat muuten kaikki hyviä ja Suomen aika ehdoton huippu Jonna Kivilahti julkaisee usein tällä sivustolla tekemiään lehtijuttuja. Niin ihania kuvia... "estetiikka edellä huokaisen" ja kuvat ovat lehtijuttujen osalta yleensä Krista Keltasen. Siellä on myös Pieni talo Helsingissä -blogi, jota kirjoittaa Piia Kalliomäki. Hänen juttujaan julkaistaan myös kotimaisissa sisustuslehdissä.

Huomaan, että tähän juttuun valitsemissani blogeissa on aika usein ammattilaisten toimittamia juttuja, osa on sisustusarkkitehtejä, sisustussuunnittelijoita ja/tai viestinnän ammattilaisia. Mutta ihan yhtä kiinnostunut olen monenlaisista kirjoituksista ja usein löytyy kivaa inspiraatiota itsellekin sisustukseen tai resepteihin ja matkustamiseen monista muistakin blogeista ja lehdistä kuin tässä esillä olleet. Voi niin paljon jäi pois tästä jutusta.

Olipa hauskaa, että jaksoit lukea tämän jutun loppuun. Ehkäpä joku löysi jonkun blogin tai lehden, josta voisi hakea ideoita. Tähän juttuun käytin ihan vain omia kuvia toissa vuodelta, koska muiden kuviahan ei voi lainata lupaa kysymättä. 

Niin ja mukavaa on, että jatkat edelleen myös tämänkin blogin seuraamista. Kiitos siitä! 

I am a very new blogger, my third year is off to go! I have been asked sometimes; who are you following? On this post I have been telling about some bloggers who I am following. 

Kommentit (0)

Kuluneella viikolla sain kokea jälleen kerran sen miten suomalaisissa julkisissa valtion rakennuksissa on tallella kauneutta, joka on perua aina lääninhallitusten ajoilta. Tällä kertaa sain mahdollisuuden vierailla Rovaniemellä Lapin aluehallintoviraston edustustiloissa. Tälläkin kertaa täytyy jo todeta valmiiksi, että mitkään kuvat eivät tee oikeutta sille, tavallaan hiljaiselle ja ajattomalla sisustustyylille, jota löytyy näistä tiloista. 

Oli aivan erinomaista, että tämänkertainen käynti ajoittui iltapäivään siten, että valo oli parhaimmillaan ja pystyin ikuistamaan erittäin viehättävän sisäpihan näkymän Ounaskosken rautatie- ja maantiesillalle päin. Viis siitä, että matkailijoiden(kin) kaipaamaa lunta ei vielä ole, eikös olekin kaunista! Minut valtaa yksinkertaisesti rauha, kun pääsen tähän pieneen pihaan.

Viehättävän ympäristön lisäksi juuri tässä rakennuksessa tunnen vain, että aika jotenkin pysähtyy. Sinne voisi kyllä jäädä viipyilemään ja kiertämään tiloissa laajemminkin. Näissä tiloissa käydessä minut pysäyttää myös se ajatus, miten Lapin sodan aikana vuonna 1944 saksalaiset räjäyttivät  Rovaniemellä muun muassa silloisen Lapin lääninhallituksen päärakennuksen tällä paikalla.  Lapin aluehallintoviraston tiloista on laadittu kattava rakennusselostus asemakaavapiirroksineen ja valokuvineen myös tästä rakennuksesta. Selostus löytyy seuraavasta linkistä https://www.senaatti.fi/app/uploads/2017/12/2017_Teppo_Rovaniemi_Lapin-lääninhallituksen-kortteli-1.pdf Sieltä löytyy kuvia myös muista Lääninhallitus -korttelin rakennuksista ja sisustuksista.

Selostuksen mukaan tätä nimenomaista rakennusta luonnehditaan kyseisen korttelin mielenkiintoisimmaksi. Se edustaa osin funktionalismia ja luonnehditaan huolitelluksi ja arvokkaaksi tilaksi. Siltä se tuntuukin ja on aivan erityinen helmi keskellä kaupunkia.

Tässä yhteydessä haluankin vinkata lääninhallitustalojen uskomattoman ihanista tiloista, joissa on edelleen kalustusta jopa 1800-1900 -lukujen taitteesta. Aluehallintovirastot (aiemmin lääninhallituksia) ympäri Suomen järjestävät toisinaan avoimien ovien tilaisuuksia, jolloin kannattaa ehdottomasti mennä vierailulle. Oma työpaikkani, josta jäin tähän vapaaherrattaren elämään, oli Pohjois-Suomen aluehallintovirasto. Siellä on päärakennuksessa melkoisella pieteetillä säilytetty lääninhallitusten alkuaikojen loistoa aina 1800 -luvun lopusta.

Ounaskoski rautatie- ja maantiesilta / Ounaskoski railroad bridge and bridge for cars

Jätkänkynttilä -silta / Bridge called Jätkänkynttilä

Kun lähdimme pois hotellille päin, oli ihan välttämätöntä päästä kävelemään reittiä joen rannassa. Kyllä oli hieno näkymä nämä kaksi siltaa, joista Jätkänkynttiläksi kutsutulla on ihan oma erityinen asemansa tässä kaupungissa.

Mukavaa marraskuun viimeistä viikkoa. Sittenhän alkaa adventtiaika!

This post is about my visit to Rovaniemi this week. I was taking part to a meeting in a special building of the Regional State Administrative Agency of Lapland. This meeting room and it's little garden gives me peaceful feelings and mindset. It was a great priviledge to have possibility to visit this place once again. Just for the record for tourists that this building is not open place for visitors. 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Huomasin, että kamerassani on edelleen todella paljon kuvia Kööpenhaminan matkaltani. Ja tiedättehän sen, että ajatus alkaa kuvien myötä kiitää kyseiseen paikkaan ja ajankohtaan. Tässä jutussani muistelen vielä kertaalleen syyskuun matkaani Kööpenhaminaan ja keskittyen lähinnä hotellikokemukseeni ja sisustuksellisiin juttuihin. Siihen aiempaan pitkään kirjoitukseeni pääset tästä linkistä: https://www.etlehti.fi/blogit/mrs60something/koopenhamina-mika-ilahdutti...

Tällä kertaa hotellina oli omalla tavallaan hurmaava vanha hotelli nimeltä Hotel Kong Arthur. Kun kerroin missä yövyn, oli kommenttina - aah, siellä järven rannalla. Tällainen tuhansien järvien maan kasvatti ei ehkä nähnyt asiaa ihan samoin, mutta he kutsuvat näitä vesiä järviksi. Tosiasiassa hotellin on lähellä päärautatie- / metro- / linja-autoasemaa ja nuo järvet vaikuttavat pikemminkin rakennetuilta kanavilta. Siis kävelijän kannalta on ihan mukavaa, että hotellista on pari kilometriä kaupungin ytimeen Strogetille.

Eikös matkalla kuulu ottaa se ensimmäinen kuva heti herättyä (ennen sitä toisessa kirjoituksessani ihastelemaani aamiaista)? Hotelli sijaitsi hotellin ylimmän kerroksen ullakkohuoneistossa vinon katon alla. Joten kovin piti kurkistaa ikkunasta, että pystyi kuvan nappaamaan kööpenhaminalaisten kattojen ylle. Vaikka kuvassa näyttää utuiselta ja harmaalta, niin tosiaankin koko viikon oli aurinkoinen ja melkeinpä helteinen sää.  

Off you go... ja sitten kurkistus vielä hotellin käytävätiloihin ja aamiaishuoneen terassille ja vielä kerran se yksi kuva aamiaishuoneen tarjoiulutiskiltä :)

Sisustuksellisesti minuun vetosivat todella paljon nuo mustat valaisimet, joita oli eri tavoin sijoitettu aamiashuoneeseen ja käytäville. Näyttävät olevan tämän hetken trendien mukaisia muutoinkin. En edes yritä olla valaisinten asiantuntija, mutta aamiaishuoneessa tarjoilukaapiston yläpuolella näyttäisi olevan Mantis BS5 seinävalaisimet Bernard Schottlanderilta. Oleskelutiloissa ovat House Doctorin Club double -valaisimet.

Huomasin näin jälkikäteenkin, että valaisimet kiinnittivät todella paljon huomiotani matkan aikana. Kuten seuraavissakin kuvissa, jotka on otettu Illums Bolighiusista, näkyy se miten valaisin sitoo kokonaisuuden omalla tavallaan. Näissä kuvissa näkyy kellomallisia valaisimia ja kolmen ryhmissä. Se on asetelma, joka on ollut vallalla aika monta vuotta ja näyttää edelleenkin olevan. Mustat vaikuttavat olevan Lightyears Caravaggio -valaisimet.

Toinen varsinainen sisustustavaratalo, jossa kävin oli Hay house. Sieltäkin jaoin kuvia siinä aiemmassa postauksessani, jonka linkki löytyy tämän jutun alusta. Näissä kuvissa Hayn talossa näkyy riisipaperityyppisiä isoja pyöreitä valaisimia.

Molemmat sisustustavaratalot olivat niin täynnä katseltavaa, että niissä olisi voinut viipyä kummassakin tuntikausia. Niin ja menihän minullakin niissä aikaa. Siispä, jos käyt Kööpenhaminassa ja haluat tällä tavalla tavaratalokierrosten puitteissa paneutua sisustukseen, varaa aikaa tai mieti mihin erityisesti haluat paneutua. Pääsi menee kuitenkin pyörälle siitä katselusta ja helpottaa, jos on jokin ajatus etukäteen siitä mihin keskittyä.

Oletteko muuten huomanneet, että joku juttu tekee matkalla olon kotoisaksi. Minulle se oli tällä kertaa pienoisen hotellihuoneen tauluseinä. Siinä olivat taulut niin somasti aseteltuna, että tuli sellainen kotoisa fiilis. Vähän kuin tämän jutun ensimmäisestä kuvasta tulee sellainen tuttuuden tunne, kun on tauluasetelma sohvan takana. Simppeli mukava yksityiskohta, joka sai unohtamaan, että huone oli jokseenkin pieni ja hotelllikin oli jo varsin vanha. En ole vielä matkoilta kaivannut designhotelleja. Pikemminkin viihtyisyyttä ja ilman muuta siisteyttä asetan etusijalle. Koska viikko kului enimmäkseen kaupungilla päivällä ja sitten illalla oli ohjelmassa illalliset, ei todellakaan ollut haittaa sille, että ei löytynyt suurempaa tilaa huoneesta. Ja hei, silloin, kun halusin tehdä töitä tietokoneella joskus iltapäivällä kaupungilta palattua, oli tosi mukava istua hotellin avarissa ja viihtyisissä oleskelutiloissa ja nauttia samalla kupillinen capuccinoa. 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat