Kirjoitukset avainsanalla sisustus

Vihdoinkin sain tämän toisen osan tämän kesän Italian matkamme kuvauksesta valmiiksi. Asuimme kahdessa eri vuokra-asunnossa ja ehkä jo olet lukenutkin juttuni "Talostamme maalla Bardolinossa", jossa kuvasin muutaman päivän mittaista vuokra-asumistamme keskellä viinipeltoja . Tässä linkki https://www.etlehti.fi/blogit/mrs60something/kesalomaterveisia-italian-m...

Lupasin jakaa juttua ja kuvia matkan alkupäästä asunnostamme Milanossa tässä toisessa osassa. Tähän alkuun hieman yleistä sijainnista. Asunto oli tosiasiassa muutaman minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Sitä ei kylläkään voinut mitenkään huomata muutoin kuin kävelemällä seuraavasta kulmauksesta asemalle. Meidän reitit ja auton parkkeeraukset suuntautuivat toiseen suuntaan ihan lähikaduille, jossa ei voinut mitenkään tajuta asuvansa valtaisan rautatieaseman lähettyvillä. Kävelimme jopa kaupungin keskustan ja asunnon välilläkin (koko ajan kadun varjoisalla puolella kovasta helteestä johtuen) ja testasimme metrolinjat, jota varten puolestaan kyllä kävimme myös rautatieasemalla. Ja vielä tiedoksi, että Milanon päärautatieasemalla on alimmassa kerroksessa todella laadukas ruokakauppa. Tosin onneksemme asuntomme läheisyydessä oli erittäin hyvin varustettu kauppa, josta saimme tarvitsemamme ruokatarvikkeet ja juomat. 

Tällekin asunnolle asetimme samat kriteerit kuin Bardolinoon eli huoneet ja pesutilat kolmelle pariskunnalle ja erityisesti tavoittena oli ilmastointi, joka toimii! Asunnon paikka ja mittasuhteet Milanon keskustaan ei kyllä etukäteen oikein hahmottunut, vaikka toki tuli katsottua karttaa ja selattua katunäkymiä googlesta. Yllättävänkin leppoisia katuja kahviloineen ja ruokakaupoineen oli lähistöllä ja hieman kauempana oli ostoskatuja. Tietysti lähellä duomoa eli ydinkeskustaa olivat ns paremmat liikkeet ja nähtävyydet.

Asunnon sisustus kiinnitti kuvien perusteella toki huomiota etukäteenkin, mutta koskaanhan ei voi tietää ovatko myyntisivuston kuvat vain stailattu vuokraustarkoitukseen ja onko ilmastointi ns oikea! Sitten kun oltiin päästy perille, olisi voinut melkein itkuun pillahtaa, kun kaikki oli niin kohdallaan. Asuntoon mentiin lukitun portin kautta ja noustiin melkeinpä suoraan kadulta omaan kerrokseemme. 

Kyllä! Olohuoneen, ruokailutilan ja keittiönurkkauksen kokonaisuus oli todella kauniisti ja samalla rennosti sisustettu. Ja miten harmonisesti kaikki värit oli valittu pitämään tila yhtenäisenä. Pehmeät sohva, divaani ja daybed sekä valaisimet ja nerokas, keveä kirjahyllyratkaisu rajaamaan isoa tilaa. "Luonnossa" oli niin paljon viihtyisämpää kuin kuvissa. Ymmärrän, että monen mielestä tällainen asunto loma-asumiseen voi olla jotenkin liian hieno. Mutta, lomallahan ei tarvitse ollakaan samanlaista kuin kotona, kun vuokra-asuntoa valitsee. Onnistuimme nyt löytämään eräänlaisen helmen markkinoiden laajasta tarjonnasta.

Pöydät ja saareke sekä ruokapöydän tuolit olivat terästä. Sohvapöytään ja saarekkeeseen oli "leikattu" kuvioita, kirjaimia ja numeroita. Lisäksi piti oikein ottaa välillä pois ruokapöydän liina, jotta pääsi näkemään liinan alla olevan ruokapöydän pöydän pinnankin. Niin erilaista ja kaunista ja tästä suomalaisesta ja skandinaavisesta sisustustyylistä kovin paljon poikkeavia.

Keittiön yläkaapeissa odotti sitten kaunis yllätys, kun oviin oli painettu kuva Leonardo da Vincin maalauksesta Jeesuksen viimeinen ateria. Koska matkapäivämme oli kohtalaisesti täysiä, emme käyneet katsomassa varsinaisia turistinähtävyyksiä emmekä myöskään käyneet museossa katsomassa tätä alkuperäistä teosta. No, ainakin on yksi hyvä kohde, jos Milanoon matka joskus suuntaa, käydä tämän alkuperäisteoksen äärellä. Vaikuttava työ, joka sai voimaa myös valaisimista.

Makuuhuoneet ja kylpyhuoneet noudattivat samanlaista värimaailmaa ja tyyliä. Meillä tosin oli matkalaukut ja tavarat levällään huoneessamme, eikä tullut siellä kuvattua. Asunto vuokrattiin Homeaway -sivuston kautta. 

Aah, olipa ihana muistella Milanon matkaamme. Tämä eurooppalaistyylisestii / italialaisesti sisustettu asunto toi niin paljon kivaa ideaa tällaiseen skandinaavishenkiseen sisustukseen tottuneelle. Toivottavasti sinullekin!

 

During our visit to Milan this summer we had (three married couples) a rent apartment close to the railway station. I wish you enjoyed of this little visit through my photos to this lovely apartment! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tykkään niin tässä blogin kirjoittamisesta, että ei oikein ole vielä osannut siirtyä lomailemaan tästäkään harrastuksesta. Sen lisäksi mitä tuossa aiemmin kirjoittelin parissakin postauksessa puutarha-asioista ja maalla Juhannuksen vietosta, onhan tässä hieman saatu jo aavistus lomailusta, kun käytiin kesäkuun alkupuolella Helsingin päässä. Isompia lastenlapsia vietiin parina päivänä päiväkotiin, haettiin ja vietettiin heidän kanssa pari iltaa keskenämme. Saivat vanhemmat hieman tehdä omia juttujaan. Mehän sitten keskellä päivää käytiin kaupungissa ja se olikin kuin olisi ollut minilomalla. Kovin helposti syntyy itsellekin tällaisella reissulla kesälomafiilis, kun vain mennään syömään  lohikeittoa Cafe Succesiin Korkeavuorenkadulle tai käydään kahvittelemassa Löylyssä ja sen semmoista. Molemmissa käynti on eräänlainen perinne ja vain yleensä kesällä. 

Nyt olen ollut tällä viikolla kotosalla, tavannut ystäviäkin ja siivonnut vähän paremmin. Ei, vielä en ole pessyt ikkunoita. Näyttää jäävän syyspuoleen ikkunoiden pesu (ja niitä on paljon), mutta ei se minua haittaa. Pestään sitten, kun on sopiva aika.

Samalla, kun sain siivottua talon alakerran, siirtelin vähän kalusteita ja mattojakin huoneista toiseen. Tuli niin raikas olo itsellekin urakan jälkeen. Sellainen perusjärjestely tekee joskus hyvää. Ylimääräiset lehdet ja koristeetkin on hyvä laittaa pois ajelehtimasta. Väitän, että samalla siivoaa omaa pääkoppaansakin.

Oikeastaan työelämästä pois jäätyäkin tuntuu siltä, että haluaa ikäänkuin lomailla. Siksi kait jonkinlaiset minilomat on tosi kivoja keskeytyksiä arkirutiineihin. Toivottavasti sinäkin saat hieman hengähdystaukoa arkisista rutiineista näin kesällä tai lomailet oikein kunnolla. Lomailua voivat olla erilaiset arjesta poikkeavat elämykset ja todellakin kahvin voi ottaa kotoa mukaan termospullossa. Elämykset voivat olla niinkin pieniä asioita kuin kävelylenkki uudella reitillä tai istahdus hetkeksi kivelle tai kalliolle tai kannon nokkaan ihan vain katselemaan avautuvaa näkymää. 

Ota hetki aikaa vain itsellesi ja mieti mikä kaikki elämässäsi on nyt hyvin. Lataa itseesi positiivista energiaa siitä hyvästä mitä sinulla on. Olet sen ansainnut, oli elämän tilanteesi mikä tahansa. Ole lomalla!

 

I am going to have some holiday In July. Just enjoying of life and relaxing. I wish that you can have some time for you self and have some holiday too.

Kommentit (0)

Nyt täytyy paljastaa jotain liittyen Juhannukseen samalla, kun kertoilen mietteitäni näin keskikesän, sydänkesän, kynnyksellä ja tämänvuotisen Juhannuksen jo siirtyessä menneeseen aikaan.

Jos on syntynyt viisikymmentäluvun alkupuolella ja kymmenvuotiaana on muuttanut syntymäpaikkakunnalta uudelle paikkakunnalle, vaikuttaa se perinteisiinkin ja kokemukseen juhlapyhistä, kuten Juhannus. Lapsuuden ihan varhaisimmista ajoista ei luonnollisestikaan ole mitään muistoja. Meillä ei ole lapsuuden perheessäni ollut koskaan mökkiä. Myöskään kummallakaan vanhemmista ei sellaista ollut omilla perheillään. Tosin tuolloin muinaisuudessa oli ns huviloita vain harvalukuisilla kaupunkilaisperheillä esimerkiksi täällä Oulussa. Joten en ole koskaan kokenut ns tavallista mökkijuhannusta jonkin ihanan järven rannalla grillaillen, saunoen, katsellen keskikesän auringon laskemista sinne horisonttiin. En lapsena enkä myöhemmin. Tai no olemme toki miehen lapsuuden kotijärven rannalla joskus olleet juhannuksena, mutta tiedätte mitä tarkoitan :)

Minun lapsuudessani muistan Juhannukset ajalta yli kymmenvuotiaana. Kotiimme haettiin juhannuskoivut talomme sisäänkäynnin eteen sukulaisten metsästä (luvan perästä) ja saatiin ternimaitoa heidän maatilalta. Siitä yrittäjänä toimiva äiti paistoi kropsua (siis pannukakkua) ja taisi pyöräyttää samalla myös karjalanpiirakat, tultuaan töistä kotiin tuolloin juhannusaattona!!! Muistelen, että Juhannuspäivänä tai heti kohta sen jälkeen saattoi tulla serkkujen perhe kylään ja luulisin, että jäivät sitten meille lomailemaan ehkä viikoksikin. Sen muistan, että serkkujen äiti joskus ompeli meille lapsille jotain... Oih, onpa tämä muisteleminen hankalaa. Tiedän, että varmaan jotain ajankohtaistakin haluatte kuulla. Mutta, tällä lailla sitten aina seuraavat sukupolvet aikanaan ponnistelevat miettien, minkälaisia olivat heidän lapsuuden Juhannukset. Juu ja tiedän, että eivät todellakaan kaikki suomalaiset vietä keskikesän juhlahetkeä mökillä grillaillen. Ei aiemmin eikä nykyisin.

Oikeastaan tänä vuonna Juhannus alkoi, kun edellisellä kerralla vapaa-ajan paikassamme käydessäni pesin räsymattoja tarkoituksena laittaa ne lattialle keskikesän juhlan kunniaksi. Pidän niitä keittiössä ja nykyisin vain muutamaa mattoa. Jotenkin räsymattojen pesu on yksi merkki, jolla aloittaa kesän valmistelut maalle ihan muutoinkin ja ainakin useimpina kesinä. Ihana käsityön tunnelma on näissä matoissa. Saunakin tuli pesaistua ensitöikseen maalle mentyämme ja sinivalkoisen laudeliinan levitin puhtaaseen saunaan.

Mutta mitä muuta sitten kuului tähän Juhannukseen? Viime vuonnahan päätin, että opettelen onkimaan ja niin myös tapahtui silloin juhannuksena. Onkimista vähän kaavailin myös johonkin iltaan tälläkin kertaa. Nyt oli ihan pakko jättää onginta väliin, sillä koko ajan on SATANUT ja TUULLUT! Siis ei ollut sellaista Juhannusta sään puolesta, josta raportoitiin pitkin laajaa Suomen maata. Ainut kirkkaampi hetki sään puolesta olisi ollut lauantain vastaisena yönä. Ainut yö viikon sisällä, josta muistan, että en olisi herännyt sateeseen ja tuuleen (paitsi viime yö täällä kotona kaupungissa). Nukuin - en herännyt ottamaan kuvia keskiyön auringosta. 

Mutta kyllä, mekin illalla grillasimme. Ihan vain vanha pallogrilli viritettiin traktoritallin räystään suojaan. Kasviksia, lihaa, hyvää viiniä ja saunomista kuului juhannusaattoon.

Juhannuspäivänä sateen hieman tauotessa hetkellisesti hain syreenin oksia maljakkoon ja katoin pöytään tuon "fuusioliinan" valmistellessani lounasta. Kun äitini ei enää aikanaan jaksanut tehdä liinaa ihan valmiiksi, sain sen häneltä ja tein tilkkutyönä siihen reunukset. Nimesin sen fuusioliinaksi. Se jotenkin vain kuuluu kesään ja erityisesti Juhannuksen hetkeen. Joskus se on meillä kaupungissa ja sitten taas maalla eräänlaisena kesäkoristeena. Nautin liinan käyttämisestä kattauksessa juuri tällä tavalla, oikeaan aikaan ja sopivan juhlavaan hetkeen. Liina on lempeä muisto äidin erinomaisista käsityötaidoista ja omista yrityksistäni tilkkutöiden parissa. Lounaalla emme ihan kahdestaan olleetkaan, kun räsymattojen tekijä oli kanssamme viettämässä Juhannusta tuona päivänä. Nautittiin uusia perunoita, lohta, salaattia ja jälkiruuaksi omista raparpereista tehtyä raparperipiirakkaa sekä paikallista herkkua; leipäjuustoa sekä hilloja. Niin supisuomalaista. Ja sopii Juhannuksen perinteisiin.

Vaikka meillä ei ole lipputankoa kaupungissa eikä maallakaan, laitan aina kotona pienen puisen Suomen lipun pöytään Juhannuksen ajaksi. Niin tein nytkin ennen maalle siirtymistä. Lapsuudestani muistankin Juhannuksesta erityisesti Suomen lipun ja sen juhlistamisen. Juhlistan itsekin tällä tavoin Suomen lippua ns vanhasta muistista.

Siispä sitä vain halusin sanoa, että juhannus ei ole varsinaisesti "my kind of a festive". Pärjäisin aivan mainiosti ilman Juhannuksen juhlintaa. Ensisijaisesti nautin siitä jonkinlaisena kesäkauden alkamisen kohokohtana tällä tavoin muistellen vanhoja ja luoden uusiakin perinteitä.

Seuraavaksi onkin kiva sitten miettiä jo pientä kesämatkailua ja perheen tapaamisia kesän aikana. Kesä alkakoon!

Toivon auringonpaistetta ja leppoisia kesäisiä elämyksiä sinulle!

We had midsummer with a lot of rain and oh boy, it was windy!!! After having midsummer at our ranch with some old and new traditions I am ready for summertime. We will have holiday in the city, at ranch, traveling and meeting family. I wish lovely summertime to you too! 

Kommentit (0)

Meillä oli viime viikolla Helsingin käynnin yhteydessä aikaa viettää pari päivää kaupungilla kierrellen. Yleensä kiertely tarkoittaa ns flandeerausta keskusta-alueella ja istuskelua kahviloissa ja piipahduksia kaupoihinkin. Toisena päivänä saimme yllättäen mahdollisuuden käydä Osuuspankin toimitiloissa Vallilassa. Ja mikä iloinen yllätys tämä paikka olikin. En mitenkään voinut olla ottamatta kuvia ja varmistinkin infopisteestä, että kuvia voi ottaa ja julkaista tietyin edellytyksin. Kuvia ei ole mitenkään käsitelty ja olen ne ottanut kävellessämme, joten ne eivät tee täyttä oikeutta rakennukselle. Tervetuloa mukaan kierrokselle.

 

KORTTELIN LAAJUINEN KOKONAISUUS

Tässä postauksessa kohteena on Osuuspankin toimitila Vallilassa, jonka sisäänkäynnin julkisivu on poikkeuksellisen uhkea. Rakennuskokonaisuus on mittakaavaltaan valtava. Kyseessähän on korttelin kokoinen rakennus, joka pääosin on rakennettu uusiksi, mutta myös merkittävästi saneerattu. Rakennuksessa sijaitsee myös pieni museo liittyen pankkitoiminnan historiaan ja kaikille avoin taidegalleria. Tilat on otettu käyttöön vuonna 2015.

 

VALOA

Ensimmäinen seikka, joka kiinnittää huomiota, on valoisuus. Se korostuu ensimmäiseksi portaikossa, jonka kautta mennään  toiseen kerrokseen. Tässä kohtaa toteankin, että ensimmäisen kerroksen taidegalleriaa lukuun ottamatta muihin tiloihin pääsy on mahdollista vain henkilöstölle. Heillä on mahdollisuus viedä omia perheenjäseniään vieraaksi kierrokselle talon yleisissä tiloissa. Joten oli harvinainen etuoikeus päästä portaita pitkin näkemään toisen kerroksen tiloja.

 

UUSI KOHTAA VANHAN

Minuun vetoaa juuri tällainen näkymä, jossa uusi ja vanha elävät rinnakkain. Huolimatta siitä tai ehkäpä juuri siitä johtuen, että uuden ja vanhan osan väritys, ikkunat ja niiden jaottelu sekä huikea lasikaton rakenne poikkevat toisistaan, niin näkymä on minun mielestäni täydellinen.

 

RUOKAA JA SILMÄNRUOKAA 

Tässä rakennuksessa on panostettu estettiikkaan. Toisen kerroksen aulatilasta pääsee kiertämään keskellä sijaitsevat lukuisat kahvila-ravintola-alueet. Tilat toimivat henkilöstöruokailujen keskipisteenä. Ne lisäävät myös monitilamahdollisuutta, jos haluaa siirtyä työskentelemään kahvikupposen äärellä. Näistä kuvista saa suorastaan kalpean aavistuksen siitä kuinka suuret tilat sijaitsee korttelin keskellä ruokailutiloina. Näin tilojen tyhjinä ollessa tulee erityisen hyvin esille se, miten harmonisesti erilaisia seinäpintoja ja kalusteita on yhdistetty keskenään ja suhteessa käytävien taiteeseen.  

 

NÄKYMÄ, JOKA PYSÄYTTÄÄ

Juuri, kun luulin nähneeni yllin kyllin kauneutta, tämä näkymä pysäytti minut aivan täydellisesti. Tosiasiassa jo ennen kuin on tullut tähän kohtaan, tämä näkymä pitkän käytävän toisessa päässä vangitsee katseen ja kutsuu luokseen. 

 

TÄSSÄ JA NYT

Tässä paikassa ja ympäristössä, jos missä, korostuu kauniisti se, että lähiympäristö ikään kuin täydentää rakennuksen sisätilaa. Se, että näet kauniita veistoksia ja samalla näet ympäristön, joka niitä täydentää ja tuo syvyyttä, se jättää mieleen pysyvän, ihanan muistijäljen ohikiitävästä hetkestä.

 

TAIDEGALLERIA TÄYDENTÄÄ ELÄMYKSEN

Kierroksemme päätteeksi kiersimme taidegalleriassa. Tämä Vallilan taidegalleriaksi kutsuttu osa sijaitsee toimitalon ensimmäisessä kerroksessa sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Se on avoinna yleisölle arkisin klo 10-15. Osoite on Gebhardinaukio 1. Vahva suositus päästä näkemään suomalaista taidetta; maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia.

Oli ihana kokemus käydä näissä tiloissa, josta kaunein kiitokseni lastenlasten äidille, että pääsimme mukaan työpaikallesi. Kiitos Osuuspankille, että mahdollistatte tällaiset vierailut.

We, my husband and I, had a special visit to OP Financial Groups headquarters in Helsinki, Finland last week. On this post I wanted to show you some pictures from this beautiful building and tell what kind of story this building tells me. 

 

 

Kommentit (3)

Viivi-Sofia
1/3 | 

Mielenkiintoinen paikka. Tuli nuorena tyttönä noilla kulmilla oltua kesätöissä. Oi niitä aikoja. Äkkiä ovat vuodet vierineet.

Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat