Kirjoitukset avainsanalla Vuosi 2018

Nyt, kun olen kirjoittamassa blogiani kolmatta vuotta, ajattelin, että teen tällaisen vuoden vaihteen kosteen sen ympärille mistä tulin viime vuonna kirjoittaneeksi ja mitkä jutut kiinnostivat teitä. Lifestyle -kirjoittajaksi olen itseni luokitellut, joten monenmoistahan tällaiseen blogiin mahtuu ja hyvin vaihtelevasti ne kiinnostavat. Niin ja tämän jutun lopuksi tulee luonnollisesti SE kysymys!

Highlights of the year 2018 on this post. Which of my posts you liked most.

SISUSTUS / INTERIOR DESIGN kiinnostaa teitä lukijoitani eniten. Ne lukijat, jotka joka tapauksessa luette otsikosta riippumatta juttujani, huomaatte, että useimmissa kirjoituksissani voin aina jonkin verran viivähtää sisustukseen liittyvien kuvien tai ajatusten parissa, luki otsikossa mitä vain. Nimenomaan sisustustavoitteisesti kirjoitin ainakin jutuissa asuntomessuista, Ikean reissusta, makuuhuonekatsauksessa (se fengshui -juttu), Svenskt Tennistä, Lapuan Kankureiden yhteistyöjutusta, Kööpenhaminan reissusta sekä Helsingin reissun toisesta osassa. Siis ainakin näissä. Asuntomessumatkamme kirjoitus 11.8., jossa reflektoin  oman sisustusajatteluni kehitystä aina lapsuudenkodistani lähtien Lounais-Suomessa sijaitsevan sisareni kodin kautta, kiinnosti eniten.

KONMARI JA FENGSHUI ovat kiinnostaneet monia. Niistä kirjoitan mielellään, ehkäpä hieman pilke silmäkulmassa, mutta pyrkimys on kyllä todellinen. Tavaroiden karsiminen on tarpeellista meilläkin. 

Minulle muuten kävi niin kuin monille muillekin, että ihastuin aivan valtavasti Suomen kaunein koti -kilpailun voittajakotiin. Ihana, ihana koti, joka on pelkistetty, mutta jossa on jollain kummallisella tavalla lämmin tunnelma! Jos nyt aloittaisin kodin sisustamisen aivan alusta, ottaisin Tiiu Purasen kodista mallia. No, nyt täytyy kyllä soveltaa hänen sisustusajatteluaan. Kehityskykyinen, kun sisustajana haluan olla :)

PÖYDÄN KATTAMINEN / TABLE SETTING oli muutaman kerran varsinaisena aiheena; ainakin helmikuussa ystäville tarjotun illallisen osalta sekä pääsiäisen retrohenkisen kattamisen, kampanisujutun sekä kesäloman mökkikattausten tunnelmoinnin yhteydessä. Minusta on kiva joskus tehdä kattauksia ja on mukava huomata, että tekin luette niistä mielellään. Kyseessä on samalla semmoista itselleni mieluisaa tunnelmointia näissä kirjoituksissa.

RUOKAJUTUT JA RESEPTIT / RECIPES tulee yleensä aika spontaanisti julkaistuksi ja niihin sitten sommittelen jonkinlaista kattausta. Joistakin resepteistä olen jopa saanut palautetta kommenttien kautta. Kun vain näiltä eläkeläisen kiireiltä ehtisi enemmänkin! Yllensäkin on joitakin pieniä haaveita toteuttaa uusiakin reseptejä, ainakin kasvispainotteisuus kiinnostaa.

MATKUSTAMINEN / TRAVELLING on hauskaa ja minusta on kiva tehdä niiden puitteissa juttua. Edellisenä vuonna kirjoitin Ranskan matkailusta, elämäni ykkösmaa ja suosikkikaupunkini kotimaan jälkeen ovat siellä. Tänä vuonna ainut ulkomaan matkani oli Tanskaan Kööpenhaminaan - aivan ihana kaupunki Pariisin ohella ja niin minun makuuni. Kirjoitin 18.9. sieltä myös ihan oman jutun Tage Andersenin kukkagalleriasta. Käykää ihmeessä se lukemassa, jos ette ole vielä lukeneet. Rakastan sitä paikkaa! Luonnollisesti oli myös juttua Hay -talosta ja tanskalaisista valaisimista sekä Kööpenhaminan Design museosta 30.9., jos ne vaikka teitä kiinnostaisivat uudelleenkin lukea.

Kirjoitin myös kaksikin fiilistelyjuttua Helsingistä, kun olin siellä lastenlapsien hoitoon liittyen apuvoimana syksyllä viikon verran. Siinä jälkimmäisessä kirjoituksessa kävin ainakin katsomassa Klaus Haapaniemen ihastuttavaa osastoa Kämp Galleriassa.

Niin ja käyntini Rovaniemellä ja kuvaus vanhan Lääninhallitustalon edustustiloista (nykyinen aluehallintovirasto), herätti ihastusta muissakin kuin minussa. Siinä on rakennus ja tilat, jotka tuovat minulle suurta iloa.

LUONTO / NATURE on tärkeä osa hyvän olon tuottamisessa. Kirjoitan toisinaan vapaa-ajan paikastamme Iijokivarrassa lähinnä luonnon inspiroimana juttua ja niin tein tänäkin vuonna jokusen kerran. Viimeisin olikin joulukuussa. Erityisesti monet olivat myös lukeneet 1.8. julkaisemaani upean kesän ihanasta auringonlaskun kuvaussessiostani Oulussa Nallikarissa. Ai että kaipaan noita kesän aurinkoisia fiiliksiä.

Ja tähän kategoriaan kuuluvat kukat, kasvit, pihat ja puutarhat. Joskaan en ole kummoinen puutarhahommissa, mutta kukat ja kasvit vetoavat minuun niin sisällä kuin ulkona.

LASTENLAPSET / GRAND CHILDREN ovat mielessäni aina. Kirjoittaisin vaikka pääasiassa heistä tai heidän kauttaan, jos olisi semmoinen blogi. Perhepiirissä on kuitenkin semmoinen periaate ja sopimuskin, että perhe ei ole kuvissa ja lapsenlapset harvakseltaan sopivissa otoksissa. Juttuja siis kirjoitan, mutta julkaistut kuvat eivät ole mitään selfieitä.

OMA MINÄ / ABOUT MY SELF on luonnollisesti esillä jutuissa kirjoittamisen kautta. Kun itsekin luen useita blogeja, tykkään, että persoona on esillä. Minulle on kyllä erinomaisen vaikeaa ottaa itsestä kuvia ja niitä julkaista. Jonkun asustejutun kirjoitin alkuvuodesta ja Kööpenhaminaan valmistautumisesta sitten toisen. On ihan rohkaisevaa, että ne kiinnostivat teitä. Kirjoittaisinkin näistä henkilökohtaisita asustemieltymyksistä enemmän, mutta haluaisin, että kuvat olisivat laadukkaampia. En ole opetellut sellaisia kameralla otettuja kuvia, että voisin itse poseerata kuvissa. Pukeutuminen saa olla persoonallista ja tässä iässä olisi jo aikakin ryhtyä uudistamaan pukeutumistyyliä. Siis, kun ei tarvitse niitä "jakkupukujakaan" kovin usein. Jotain uutta, rennompaa - saas nähdä??? Ja saas nähdä saatteko nähdä tänä vuonna!

UNELMAT JA YSTÄVYYS / DREAMS AND FRIENDSHIP olivat ne ihan kaikkein kiinnostavimmat jutut teille. Niihin olin kiteyttänyt aivan ne tämän vuoden henkilökohtaisimmat ja tärkeimmät tuntemukset. Lähdin toteuttamaan suurta haavettani, joka oli sisustussuunnitelun opinnot. Niin vain sain ne tehtyä ja sain valtavan suurta iloa opiskeluista. Opin niin paljon ja nyt voin myös toteuttaa opittua sisustusuunnittelijana. 

Ystävyys on voimavara, joka kannattelee läpi elämän. Todella pysäyttävää on se, miten ystävyys sai teidät lukemaan kirjoitustani.

SIELUNMAISEMA JA JUURET  / MY ROOTS  Kuva on valtatie 66 varrelta Kuortaneelta Kuhalammilta. Tuota tietä olen elämässäni kulkenut ties kuinka monta sataa kertaa, kun olen kotiseudulla liikkunut. Eteläpohjalaisuus on minussa ikuista.

Te siellä! Te olette minulle tärkeitä ja siksi rohkenenkin nyt esittää teille sen kysymyksen; MISTÄ HALUAISITTE, ETTÄ KIRJOITAN? MISTÄ OLETTE KIINNOSTUNEITA? 

 ET -lehden kommenttiboksin kautta voitte lähettää viestiä minulle. Facebookissa minua seuraavat voivat jättää siinäkin palautetta kirjoituksistani. Saamani kommentit ovat olleet aina kannustavia ja siksipä toivon että niitä minulle lähettäisitte. Löydät minut myös instagramista @mrs60something 

Kiitos, että olette mukana lukemassa juttujani. Ja uudet lukijat, lämpimästi tervetuloa mukaan juttujeni pariin. Mitä ihaninta vuotta 2019 teille. Unelmoikaa ja toteuttakaa pieniä tai isoja haaveitanne, elämä kantaa!

This year was so special for me. Dreams can always come true. Thank you for following! Happy new year to you all!

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram