Nuorena naisena japanilainen runous pysäytti minut täydellisesti. Voiko esimerkiksi ihanammin todeta keväästä tai syksystä mitään kuin ovat japanilaiset haikuissaan / tankarunoissaan todenneet? Ikiaikaista ihmismielen, luonnon ja elämän vuoropuhelua.

Juuri tällaisena päivänä, kun ulkona sataa lunta ja maljakossani on kirsikkapuun oksia, jotka hurmasivat hetken kauneudellaan, haluan jakaa teille tämän runon:

                                    "Sataa kirsikan 

                                     kukkaislunta ja lumen

                                     kirsikankukkaa.

                                     Minä kysyn keväältä:

                                     lunta, kukkaa vai lunta?"

                                                           (Rouva ISE)

 

Kevään odotuksen hetkissä iloa tähän viikkoon!

I love poetry, especially Japanese haiku / tanka poems. Flowers of cherrytrees or snow? asks Mrs ISE. 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla