No nyt oli sellainen päivä viikonloppuna, jota olin odottanut toteutuvaksi jo pitkään. Selitän kohta tarkemmin. Viime lauantain tapahtuman voisin luokitella itselleni tärkeydeltään samaan luokkaan kuin sen, että olen a) ryhtynyt bloggaamaan ja b) opiskelin viime vuonna sisustussuunnitelijaksi. Uusille lukijoille sen verran tiedoksi, että noin neljäkymmentä vuotta kestäneen virkauran jälkeen ryhdyin itsellekin täydeksi yllätykseksi opiskelemaan aikuisiän haaveammattia eli sisustussuunnittelua … ja niinhän yksi asia johtaa aika usein toiseen ja näköjään kolmanteenkin!

Kuten olette postauksistani huomanneet, on yksi minulle tärkeä osa tätä bloggaamista se, että täydennän kirjoituksiani kuvilla. Tähän mennessä olen toiminut valokuvauksessa itseoppimisen tyylillä, joten olikin jo korkein aika, että pääsin valokuvauksen perusteiden kurssille. Ja erityisesti ihan huippu juttu oli se, että pääsin pitkän odotuksen jälkeen nimenomaan Frida Steinerin (@visualaddictfrida) valokuvauskurssille ja opiskelemaan kameran käytön ja valokuvauksen perusteita. Se mikä myös teki tuosta päivästä minulle niin ainutlaatuisen oli se, että kurssi pidettiin Fridan kotona. Hänen kotinsa on jo sinänsä huikea paikka ja upea kokemus minullekin sisustussuunnittelijana. 

Näistä muutamista kuvista, jotka otin osana harjoittelua, huomaattekin pilkahduksia tästä kodista. Kuvat olen ottanut kamerallani, joka on merkkiä Olympus Pen. Käytössäni oli kurssilla samat objektiivit, jotka minulla on ollut muutoinkin nyt pari vuotta käytössä. Käytin kurssilla miehen jalustaa sekä sain lainaksi kuvien ottamiseen myös Fridalta toisenkin jalustan. Siis käytössäni on aloittelevan kuvaajan tasoisia varusteita, joilla olen selviytynyt tähän saakka mukavasti. Nälkähän kasvaa syödessä, taidetaan muuten sanoa. Nyt on syytä harjoitella kameran manuaalista käyttöä näillä välineillä edelleen ja sitten vasta, jos tarvetta on, täydentää varusteita. Niin ja kuvia en ole käsitellyt mitenkään - lisää oppimishaasteita! Ikuisen oppimisen iloa :)

 

Oi, että olen todella onnellinen vieläkin, kun olen palannut kotiin Ouluun ja tätä juttuani kirjoittelen. Mielessä on Fridan täsmällinen ohjaus ja luova ote sekä aivan mahtava aikuisten naisten ryhmä, jotka emme toisiamme ennalta tunteneet lainkaan. Kiitos siis ihan jokaiselle lauantaipäivästä. Olitte ihania.

Rohkeita uusia askelia toivotan sinullekin kohti omia unelmiasi!

 

I had a great possibility to learn the basics of taking photograps with lovely Frida Steiner (@visualaddictfrida ) and a group of other students last Saturday. Though it was first time ever for me to learn basics I have some empowerment feelings already. Thank you Frida and other lovely ladies!  

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla