Kirjoitukset avainsanalla matkustus

Olisitte siis voineet lukea, jos olisin kirjoittanut... Mietin kovin, mistä aloittaa tämän vuoden bloggaamisen. Päädyin kirjoittamaan teille ensimmäiseksi katsauksen siitä, mistä en kirjoittanut (ja vähän niistäkin mitä kirjoitin). Ehkä jostain vastaavista jutuista kuulette sitten tänä vuonna.

Tammikuussahan me teemme hyviä lupauksia ja on paljon hyviä aikomuksia. Liikunta ja kaikkinainen kuntoilu kuuluu siihen kategoriaan. Niin nousin minäkin suksille viime vuonna maalla käydessä ensimmäisen kerran tammikuussa. Tänä vuonna 2018 se kerta vielä odottaa, mutta nyt on täällä Oulun korkeudella lunta niin maalla kuin kaupungissa, joten teidän monien hiihdosta innostuneiden kanssa voinen ainakin joitakin kertoja tänä talvena iloonne samaistua.

Helmikuussa leivoin kampanisuja. Oli kulunut kaksi vuotta äidin kuolemasta, joten se varmaankin sai etsimään esille hänen itse minulle kirjoittamansa reseptin. Hyviä tuli! Tämän reseptin mukaan teen tänäkin vuonna kampanisuja, sen lupaan. Sitten voin reseptin jakaa teillekin.

Maaliskuussa oli niin mahtavasti valoa ja käänsin kameran kodissamme eteisaulan suuntaan. Olette ehkä jostain kuvista huomanneet, että talossamme on iso portaikko keskellä taloa.  Se jakaa keittiön ja olohuoneen sekä sitä seuraavan kirjaston ja eteisaulan yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi ympärilleen. Kyllä vain, talomme tarvitsee paljonkin ehostusta, mutta myös tällaisenaan voin siitä jakaa juttuja tänä vuonna enemmänkin. It´s a promise :)

Huhtikuussa tein matkan kotiseudulle ja yövyin Keskisen hotelli Onnentähdessä, kuten kuluneina vuosina aina olen tehnyt. Siinä neulomisjutussani viime vuoden marraskuussa saittekin kuvauksen niistä matkoista. Näitä onnea tuovia lukkoja teillekin. Olkoot huhtikuu onnen kuukausi :)

Toukokuussa, silloin oli Ranskan matka, joka täytti koko vuotuisen kiintiöni sieltä. Kirjoitin sieltä parikin juttua. Oli vain niin ihanan keväistä Bois de Boulognen puistossa, että siitä täytyy jakaa teille kuva vielä kerran. Tästä vuodesta en tiedä, tuleeko tätä Ranskan kiintiötä täyteen? 

Kesäkuussa luonto sai vallan kaupunkipihallamme. Siitä todisteena upeasti kukkinut norjanangervo. Hmmm, saas nähdä jos toivottavasti jotain sopivaa kuvaisin tänäkin vuonna pihaltamme.

Heinäkuussa oli aika kahden lapsenlapsen syntymälle, rakkaan Amerikan perheemme käynti sekä ystäväperheiden kanssa vietetty retki saareen. Kirjoitinkin lupiineista laivakoiraan, laivakoirasta lapsosiin jutun, joka kuvatkoon koko kesän tunnelmia. Pihallamme olevasta puusta oli pudonnut jälleen käpyjä maahan. Kaunista :)

Elokuussa oli edessä paluu töihin. Tässä vaiheessa olittekin lukeneet aika monta kertaa, että virkaura lähenee loppuaan. Kävimme muuten virkistypäivänä Liminganlahden luontokeskuksessa. Suositus :)

Syyskuussa kävimme mieheni kanssa perinteisesti Habitaressa, joka näyttäytyi tapahtumana nyt entistä raikkaampana ja uudistuneena ja matkustimme Azoreille, kauas valtameren puoleen väliin. Niin ja kirjoitin silloin ensimmäisen blogini ET-lehden blogiyhteisössä.

 

Lokakuussa tai olikohan jo syyskuuta, kun sain piharuukun laitettua paikoilleen :) Tämä kuuluu sarjaan; harvinaiset talon pihamaan asiat, joista ehkä olisin voinut kirjoittaakin.

Lastenlasten juhliin, kuului viime vuonna sekä synttäreitä että kahdet ristiäiset kukkineen, koristeluineen ja kakkuineen, että niistä yksistään olisin voinut kirjoittaa juttuja. Neito M:llä oli lokakuussa tällainen kaksivuotiskakku :)

Marraskuussa jätin hyvästit työpaikalle ja siirryin ihmettelemään sitä, miten paljon onkaan monenlaista tekemistä. Samalla innostuin jo suunnittelemaan tulevaisuutta :) 

Joulukuu alkoi ikuisesti mieleenpainuvan itsenäisyyspäivän vieton merkeissä, josta kirjoitinkin.  Kirjoitin myös muistakin jouluun ja sen odotukseen liittyvistä seikoista. Ystävien kanssa nautitun aterian juhlakattauksesta oheinen kuva :) 

Vuoden vaihteeseen kuului myös jouluhalkoa ja bataattisosetta. Jouluhalko valmistui sitten omaksikin yllätykseksi vielä uudenvuoden päivän kahvipöytään. Siinä samalla tarjottiin perheen ihan viimeisimmäksi syntyneelle bataattisosetta.

Perinteitä ja koko ajan uusia asioita elämään kuului vuoteen 2017 ja sitä samaa toivon myös omalle kohdalle vuodelle 2018. 

Onnellista uutta vuotta kaikille! Happy new year 2018!

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram