Kirjoitukset avainsanalla pakkaaminen

Niinhän siinä sitten kävi, että pitkään suunniteltu matka lähestyy ja tässä sitä vain ihmettelee nytkin, mitä ottaisi mukaan ja missähän välissä sitä pakkaisi. Kuulen jo jonkun huomauttavan, että jättäisit kirjoittamisen vähemmälle :) niin ehtisit paremmin pakkaamaan.

Kuvan magneettinapeista (lue: jääkaappimagneeteista) voitkin jotain päätellä siitä, että on tullut jonkin verran matkustettua, myös rakas kotimaa on tuolla pohjoismaiden osiossa näkyvissä. Kerran aiemmin olen tuota kuvassa osittain näkyvää kokoelmaa ja sen siirtämistä pois jääkapista kuvaillut kirjoituksessani. Ne veivät kaiken tilan jääkaapin ja osin pakastimen ovista ja tällaiseen ratkaisuun päädyimme. Kaikilta matkoilta emme niitä ole tuonut ja toisaalta mukana on jokunen, jonka olemme saaneet muilta tuliaisiksi. 

Nyt on pitkästä aikaa edessä matka Kööpenhaminaan, ihan yhteen suosikkimaahani - Tanskaan. Siis ykkössuosikkinihan on Ranska, jos ette ole sitä sattumoisin joskus aiemmin kuulleet. Hauskaa - vain yhden kirjaimen ero näillä suosikeilla. Nyt on vuosi kulunut edellisestä matkasta kotimaan ulkopuolelle, joten ihan on melkein perhosia vatsassa, kun on niin kiva päästä kotomaata kauemmas. Tässä yhteydessä Haaparannan Ikea -reissuja lasketa. Niin ja mikä parasta, nyt pääsen hyggeilyn kotimaahan. Tuon kuvan kirjan kannesta nappasin facebookista ja olisipa hauska löytää se Kööpenhaminasta kirjakaupasta tuliaiseksi.

Tavoistani poiketen viivähdän tässä kirjoituksessa myös henkilökohtaisen matkalle pukeutumisen maailmassa yksityiskohtaisemmin. 

Valmistautuminen matkalle on joillekin hyvissä ajoin suuunniteltu ja valmisteltu asia ja toisille taas on hauskaa heittää laukkuun vaatteita, kenkiä ja henkilökohtaisia tavaroita ihan viime hetkellä. Olen ollut varmaankin jostain tuosta välistä omine tapoineni. Ainakin sen verran etukäteen olen aina valmistautunut, että on tullut tarkistettua tarvittavat pyykkihuoltoasiat etukäteen. Mutta, mutta jonkin verran päänvaivaa on aiheuttanut se, miten mitoittaa mukaansa lähtevän vaatemäärä... ja kengät! Ne, jotka ovat antautuneet Pinterestille ja hakeneet jotain kuvia vaatteista, saavat tuon tuosta ehdotuksia mailiinsa siitä miten koota optimaalinen kapselimallisto (capsule) vaatteita. Kapselimallisto tarkoittaa sellaista vaatekokoelmaa, joita ei ole paljon ja jotka sitten kivasti sopivat toisiinsa. Minun mielestä varsinkin matkalle lähtiessä on melkeinpä välttämätöntä edes yrittää tuollaista ratkaisua. Nyt siis on edessä tällainen yritys. Siitä seuraavaksi.

Olen tosiaan katsellut jo pitempään sääennusteita ja sään kehitystä Tanskassa.  Alustavasti  vaikuttaisi lähitulevaisuudessa olevan aurinkoa ja pilviä taivaalla eikä sadetta ja sitten semmoiset 18-19 astetta lämpöä. Jos nyt olisi kevät ja tuollainen keli, sitähän jo melkein jättäisi kaikki takit matkasta (korkeintaan villatakki mukaan) ja melkein etsisi jo ehdottomasti sandaalit matkaansa. Viime viikonloppuna metsässä käydessä oli kyllä havaittavissa, että nythän on ruska-aika aluillaan ja siis oikeasti kesää ei enää ole. Joten kyllä täytyy nyt ottaa ainakin takki mukaan. Ja varalta sateenvarjo eikä niitä sandaaleja.

Jotta ei ihan koomiseksi  ja polveilevaksi menisi tämä valmistautumisen kertominen, olen tosiaan ajatellut koota kokonaisuutta. Siihen kuuluisi farkut, t-paita ja neuletakki lentomatkalle. Niitähän voi käyttää sitten kaupungilla liikkuessakin. Sitten päädyin ottamaan yhdet harmaat ns suorat housut ja melkein tekisi mieli ottaa myös jakku sitä tilannetta varten, että olisi kiva pukeutua vaikka illalla hieman paremmin. Iltamenoihin tarvitaan lisäksi pikkumusta. Musta ohuempi neule mukaan myös. Sitten vielä jotkut housut (harmaat kuinkas muuten), joita voi käyttää päivällä farkkujen vaihtoehtona ja yksi raitapaita, hieman paksumpaa materiaalia on ihan mukava. Lisäksi yksi uusi viininpunainen puuvillaneule, joka pääsee nyt käyttöön.  Varsinkin aamupäivisin voi olla viileämpää, joten kiva on olla pitkähihaisia vaatteita.

Kengät ovat oma lukunsa, koska edessä on kävelyä. Kööpenhaminahan on pelkän kilometrin mittaisen pääkatunsakin johdosta kävely- (pyöräily-) kaupunki. Joten oikein hyvin istuvat ja pehmeät mustat ballerinat tarvitaan mukaan, koska ne käyvät kaikkiin vaatevaihtoehtoihin, ehkäpä valmiiksi likaisen harmaanruskeat tennarit (supergat) ja sitten mustat korkokengät pikkumustan kanssa. Jotenkin toivon, että ehkäpä jotkut kivat uudet lenkkarit löytyisi sitten sieltä Kööpenhaminan ostoskaduilta. Nyt ei ole kyllä mielessä shoppailumatka, mutta joskus löytää jotain sellaista, jota ei kotikaupungin eikä pääkaupunginkaan valikoimista löydy ja silloin on paras ostaa. Haaveilen viininpunaisista lenkkareista. Siis kirja ja mahdollisesti lenkkarit - tilaa matkalaukkuun niille. 

Eikä siinä kaikki, päästään minun henkilökohtaiseen suurimpaan ongelmaan, kun rakastan laukkuja. Huh, huh. Olan yli menevä hihna pitää olla, kun on tämmöinen, joka varautuu aina pahimpaan matkoilla. Se vain, että aion kulkea kamera mukanani, lisää haastetta laukkurintamalla, kun ei ole tarkoitus näyttää turistilta. Se on ollut aina yksi päämääräni matkoilla, että sulautuisin sinne joukkoon. Ja sitten ottaisiko mukaan viininpunaisen laukunkin... Syysväritykseni näyttää puskevan pikku hiljaa esiin...

Sitten ihan välttämättä täytyy olla mukana musta paksu huivi, jota tarvitaan melkein mihin tilanteeseen vain ja jokunen ohuempi huivi. Tässä kohdassa muistutan aina itseäni siitä, että ne huivit eivät paina mitään ja sopivat sinne kaikkien muiden tavaroiden joukkoon ihan huomaamatta. Siispä myös väriä ja vaihtelua huivien avulla ja useampi vaihtoehto niitä mukaan.

No niin, eiköhän näillä suunnitelmilla voi tavarat pakata. Onko teille muuten käynyt matkalla niin, että melkeinpä koko viikon kulkee siinä ensimmäisessä asussa, jonka päälleen pukee ja suurin osa jää käyttämättä? Minulle on!

Koska kamerakin lähtee mukaan, saattaa jopa olla niin, että saatte myös tuliaisina jonkun kirjoituksen kuvien kera Kööpenhaminan syksystä. Siihen saakka oikein leppoista syksyn alkua kaikille!

 

Kommentit (1)

framed game
1/1 | 

Minkä tahansa tuotteen pakkaus on tärkeä tekijä tuotteen laadun kannalta. Tuotteen laatuun voivat vaikuttaa monet eri tekijät, kuten käytetyt materiaalit, käytetyt menetelmät ja valmistusprosessi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram