Kirjoitukset avainsanalla kankaat

Tämän kesän ensimmäinen pieni lomanen tuli tehtyä tuossa alkuviikosta Helsinkiin. Muutamaan päivään mahtui tällä kertaa käynti Helsingin keskustassa ihan vain hetken fiilistelemässä tyyliin "mitä uutta kaupungista löytyy".

Sattui niin ihana aamu, kun tulin keskustaan ja siinä Esplanadilla kävellessä tuntui kuin olisi hetken tavallistakin kevyemmin kävellyt ja ihastellut kauniita näyteikkunoita. Näin oululaisena oli kylllä mukava nähdä Balmuir brandstoren lippulaivamyymälän ikkunat niin kutsuvan kauniina. Kyllä, me saimme ensimmäisenä oman Balmuir brandstoremme Ouluun viime vuonna. Suomalainen ja samalla skandinaavinen brändi parhaasta päästä. Aivan upeasti on uusia liikkeitä heille jo syntynyt, myös Tukholmaan. Ja tosiaankin tämä kirjoitukseni näyttääkin pyörivän skandinaavisen maailman sekä Helsingin ja Tukholman välillä.

Kun on rajoitetusti aikaa kierrellä kaupungilla, täytyy suunnitella miten aikansa käyttää. Tällä kertaa suuntasinkin heti ensi töikseni Stockmannille ja siellä neljännessä kerroksessa sijaitsevaan Svenskt Tennin pop up -shopiin. Svenskt Tenn on perustettu jo vuonna 1924 ja edustaa ruotsalaista skandinaavisen muotoilun klassiko-osastoa. Olen käynyt heidän liikkeessään Tukholmassa, mutta oli jotenkin juhlavaa se, että Suomestakin on nyt mahdollista syyskuuhun saakka ostaa heidän tuotteitaan. Toki heti täytyy todeta, että valikoimaa on rajoitetusti saatavilla Helsingistä. Esimerkiksi heidän suunnattoman kaunista maljakkoa, jonka näette oheisissa kuvissa, ei ole saatavilla ainakaan tällä hetkellä. Maljakon, Vase Dagg, on muotoillut C. Seth Andersson. Ehkäpä se on yksi heidän kysytyimmistä tuotteistaan Helsingissä. En nimittäin ollut ainut, joka sitä tuona aamunakin kyseli.

Useimmille meistä värien käyttö on jollakin tavalla valikoivaa ja saattaapa hieman tuntua oudolta tällainen väirkylläisyys tekstiileissä. Kovin helposti tulee valittua varsin rajallinen määrä värejä kodin sisustukseen. Siis harmaata, siniharmaata, harmaata ja hieman rohkeaa mustaa :) Joskin jäihän sitä hieman kutkuttamaan mieltä se, että seuraavalla kesän reissulla pääkaupunkiin voisi valita jonkin kankaan ja hankkia palasen värikkämpää Svenskt Tenniä kotiinsa. Jotain pientä tuli toki hankittua mukaan tällä kertaa, Manhattan -aiheinen pieni tarjotin valikoitui varmaan hieman graafisen ja hillitynkin värimaailmansa johdosta.

Tuleepa myös minullakin mieleen, että miksiköhän Svenskt Tenn ei voisi tuoda liikettään Suomeen myös pysyvämmin. Oli niin positiivinen kokemus tämä pop up -shop, että suosittelen teitäkin käymään siellä vaikka kesäisen matkailun yhteydessä. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram