Kirjoitukset avainsanalla satumainen tunnelma

kun en tiedä mistä aloittaisin, aloitan siitä, että tämän Kööpenhaminan ehdoton tavoitteeni oli käydä Tage Andersenin kukkagalleriassa. Olen siellä käynyt pari kertaa aiemmin ja aina olen ollut niin hämmentyneen ilahtunut käynnistä, että Kööpenhaminaan kuuluu tämä visiitti ehdottomasti.

Nyt olin ensimmäistä kertaa aivan yksin liikkeellä. Siispä aurinkoisena päivänä päädyin kävelemään hotellilta ei niin turistien suosimia katuja pitkin ja melkeinpä hölmistyin, kun sitten yhtäkkiä seisoin kadun kulmauksessa ja siinähän tämä kukkakauppa olikin. 

Astuttuani kauppaan suorastaan ihmeellisesti näin ensimmäiseksi Tage Andersenin istumassa "työpajassaan" asetelmaa tekemässä. Esittelin itseni ja kerroin mistä tulen. Hänellä on ollut pari näyttelyä (siis hänen tekemiään kukkaaiheisia teoksia) Suomessa, joista hän mielellään kertoikin siinä työskennellessään. Olin niin kuin koulutyttö, kun siinä kysyin häneltä sopiiko, että kuvaan liikkeessä ja että saanko kuvata myös hänetkin. Hän on tallessa myös meidän yhteisessä selfiessä, mutta sitä en sentään laita julkiseen jakoon. 

Aiemmin olin kuullutkin, että tämän 72 -vuotiaan kukkataiteilijan  töitä / kukkia tilataan käsittääkseni kuninkaallisiin tarpeisiinkin. Hänen työt ovat muutakin kuin kukkia, sillä siinä joku asiakas kyseli hänen tekemästä veistoksellisesta rautaisesta (vai olikohan pronssia) tuolista. Hämmästyttävää luomisvoimaa ja uskomaton, tonttumainen habitus.

Luulenpa, että mitkään kuvat eivät tee oikeutta tälle kukkagallerialle ja sille satumaiselle tunnelmalle, joka vallitsee tässä melkoisen pienessä kaksikerroksisessa kaupassa. Tiloihin ei tule juurikaan luonnonvaloa ja tilat sekä erityisesti ehkä kapeimmat kulkemani kierreportaat ovat melkeinpä ahtaat. Työpajan kautta on kulku puutarhaosaan, mutta se oli valitettavasti nyt suljettu, koska sitä ollaan uudistamassa. Tästä syystä ei myöskään nyt peritty pääsymaksua, joka tavallisesti peritään. Pääsymaksu hyvitetään ostosten, kuten kortit ja kirjat sekä muut tuotteet hinnassa. 

Tässä kukkagalleriassa ei ole asiakastiloissa valmiita ostettavia asetelmia eikä kukkakaappeja. Kaikki ovat työpajan alueella. Joten sain kokea siinäkin mielessä hienon hetken, kun juuri ennen poislähtöäni tuotiin paikalle vastavalmistunut aivan ihastuttava kukka-asetelma, jonka vielä päädyin lopuksi kuvaamaan.

Olkaa hyvä; pieni kurkistus seuraavassa peremmälle pieneen satumaiseen kukkagalleriaan.

Aurinkoiset, satumaiset terveiset osoitteesta Ny Adelgade 12 Kööpenhaminasta!

There is this beautiful flower gallery of Tage Andersen in the adress Ny Adelgade 12 and it is my "must to visit place" in Copenhagen. I wish you could enjoy through these pictures something about the feeling which I call like in a fairytale. 

 

 

 

Kommentit (1)

among us
1/1 | 

Satu on suosittu aihe kirjallisuudessa ja elokuvissa. Se on tarina, jota on kerrottu tuhansia vuosia. Sadun genre on ollut olemassa satoja vuosia, mutta Disney esitteli sen maailmalle ensimmäisen kerran 1940-luvulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram