Kuinkas ollakaan, että ruokavinkkini koskee tälläkin kertaa keittoa. Kyllä piti päästä korkeahkoon ikään ennen kuin hoksasin miten helposti voi tehdä hyvää keittoa kanasta. Uskokaa tai älkää, mutta nuorena äitiä tuli keitettyä kanaa ihan kokonaisena ja sitten siitä tuli tehtyä ruokaa - kanaviillokkia. Sittemmin kanaviillokki jäi, mutta nyt on vuorossa kanakeitto (siis broilerista sen voi tehdä myös). Kyllä on ruuanlaitto tällä tavalla helpompaa ja nopeampaa. Kanakeiton sanotaan olevan hyvää flunssaiselle, joten siitäpä ensin aasinsilta viikonloppuun ja sen jälkeen kanakeiton reseptiin.

Nyt on sitten menossa kolmas viikko tämän flunssan, mikä lie, kanssa. Vaikutti jo hetken, että siitä paranin, mutta ei kun alkoi uudestaan. Onneksi toistaiseksi on vain nuhaa ja lievää päänsärkyä. Kävimme viikonloppuna maalla ja olihan tosi huikean kirkas päivä lauantaina. Ihan vain pysähdyin tuijottamaan sitä, kun jääpuikosta tippui vettä ja hieman ulkoilinkin. Meillä ei ollutkaan niin kylmää kuin monessa paikassa muualla Suomessa. Sain jopa hetken sellaisen kevätfiiliksen kokemuksen.

Kotiin palatessamme pysähdyimme pikaisesti kauppaan ja ostin perunoita ja pari pakettia kanafilesuikaleita, sellaisia antibonta, bontitonta... antibioottivapaita ja maustamattomia. Olivat myös sieltä kotiseudun tuottajalta, totean hieman nostalgisena :) Pidän muuten ihan hyvänä ratkaisuna, että ostaa sellaisia tuotteita, että niihin ei ole lisätty suolaa eikä marinointiliemiä. Opettelen tässä vähitellen lisäämään mausteita ja yrttejä ruokiin sekä vähentämään suolan osuutta ruuassa.

Tämä kanakeitto valmistuu seuraavasti:

- kuori ja pilko perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan. 

- sillä välilllä, kun ne kiehuvat, paista kanasuikaleet kuumalla pannulla (nosta ne ensimmäiseksi huoneen lämpöön, kun aloitat ruuan laittoa, jotta ehtivät hieman lämmetä ennen paistamista). Tässä vaiheessa lisäsin pilkotun sipulin paistettujen kanapalojen joukkoon, jätin sipulin aika rouheiksi paloiksi. Lisäsin hieman suolaa ja pippuria. 

- kun perunat ja porkkanat olivat kiehuneet noin 15 minuuttia, lisäsin paistetut kanapalat ja sipulit keittoon ja annoin kiehua vielä kymmenisen minuuttia. 

- lopuksi maustoin lisäämällä yhden kanafondikuution ja currya ja pakasteesta löytyi herneitäkin, jotka vielä lisäsin. Jos taloudesta sattuu löytymään sulatejuustoa, sen voit lisätä tässä vaiheessa. En sitä etukäteen ollut ajatellut, mutta jääkaapissa oli ja lisäsin noin 100 grammaa. Kun juusto on sulanut, on ruokakin valmis. Yrteistä lisäsin tuoretta timjamia.  Aikaa ei mennyt kuin puolisen tuntia, joten tämäkin keitto sopii oikein hyvin ruuaksi, jonka voi tehdä työpäivän päätteeksi. Kannattaa tehdä kerralla isompi satsi, kuten itsekin tein meille kahdelle aikuiselle. Siitä on sitten hyvä lämmitellä ruokaa toisenakin päivänä.

Nautitaan entistäkin valoisammista päivistä. Maaliskuu alkaa ja meilläpäin (Etelä-Pohjanmaalla) sanottiin aikanaan, että maaliskuu maata näyttää, kuten usein näyttikin. Mitä parhainta loppuviikkoa ja viikonloppua kaikille! 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla