Kirjoitukset avainsanalla puutarhallakäynti

Kyllä on hieno päivä! Aurinko paistaa, toissa päiväinen lumisade täällä Oulussa on kaukainen muisto vain. Eikä niin yhtään haitannut pieni tilapäinen kevätsade, joka tänään meni tosi nopeasti ohi. Kävin puutarhalla, kurkistelin taimien kasvua, arvailin mitä tänä vuonna hankin kesäkukiksi ja käynnin päätteeksi löysin tuon hurmaavan uuden tuttavuuden.

 

Kyllä vain, minulla on joka kesä ruukussa ainakin orvokkeja lumikellojen kera tuossa pohjoispuolen sisäänkäynnin luona. Onkohan tänä vuonna? 

Viime vuonna löysin jotain uutta kuistille, kuolemattomuuden yrtin, joka oli aivan mahtava, runsaskasvuinen ja syötäväkin kasvi. Nyt oli taimet niiiin aluillaan, että ihan huoletta jätin ne vielä puutarhan hyvään hoivaan kasvamaan ja vankistumaan.

Sitten kurkistelin muita yrttejä ja nyt nappasin mukaan sitruunatimjamin ja persiljan. Täytyykin ratkaista minkälaisiin ruukkuihin ne istuttaa ja sitten vain rohkaistua viemään ne ulos talon eteläpuoleiselle terassille.

Sitten se ihanuus, joka lumosi minut ihan täydellisesti! Niin ostin sen myös mukaani, tuon kuvissa näkyvän laventelipuun. Sille taitaa ollakin jo mielessä sopiva ruukku viime vuodelta. Samalla valtasi ihan tuskallinen kaukokaipuu Ranskaan, maahan, jossa voisin asua ihan helpostikin. Pitää varmaan joskus avata asioita, jotka Ranskassa ja ranskalaisuudessa minua kiehtoo.

Kuten kuvista huomaatte, rouva on kaivanut esiin vanhat Converset, ihan takuuvarma kevään merkki myös. Ai että tästä kaikesta minä niin tykkään. Oheiset kuvat  teille ja sitten menenkin pihaan haravoimaan! 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat