Silloin, kun kotiin ei juurikaan enää hankita uusia kalusteita ja on asuttu samassa talossa vuosikymmeniä, tuntuu toisinaan ihan puuduttavalta, kun ei keksi mitään millä virkistää näkymiä. Minulla virkistykseksi riittää ainakin sohvan paikan vaihto. Ajattelinkin tehdä katsauksen siitä, miten sohvan paikka ja ympärillä olevien kalusteiden sijoittelu muuttaa näkymää. 

Siltä ajalta, kun olen blogia kirjoittanut olen julkaissut muutaman kuvan, josta hyvin näkee sen minkälainen vaikutus kalusteiden paikkojen vaihtamisella on yleisilmeeseen.

Tämä kuva on otettu kirjastohuoneesta suoraan sohvaan, joka oli tuolloin ikkunan edessä. Meidän "vaeltavaksi kalusteeksi" kutsumani sohvapöytä oli löytänyt paikkansa olohuoneesta. Tämä näkymä on siitä harvinainen, että olin lisännyt kuvan henkilökohtaiseen pinterestiini ja olipa joku sen sieltä löytänyt ja tallettanut omaan kansioonsa. Minulla ei ole bloginimellä pinterestiä, joten siinäkin olisi yksi puute toimimiseen some-maailmassa. Sinnehän voisi joitakin sisustukseen liittyviä kuvia jakaa noin niinkuin ideapankkitarkoitukseen. Tunnelma on harmoninen ja minun mielestä vallan kodikas.

Tässä sitten se toinen sohvan vakiopaikka tauluseinän puolella. Se on muuten olohuoneen ainut ns ehjä seinä. Edellisen kuvan valaisin on siirtynyt sohvan mukana ja vieressä oikealla puolella on nojatuoli, joka oli puolestaan siirtynyt tähän kohtaan kirjastohuoneesta. Kuvassa ei näy sohvapöytää ja tuo olikin ihanaa aikaa, kun perheeseen oli saatu kaksi melkein samanikäistä lastenlasta. Halusimme vapauttaa lattialle paljon tilaa, jotta siinä mahtuu leikkimään. Jotenkin tästä kuvasta tulee sellainen kepeä olo. Johtuneeko tyynyjen väreistä?

Tämä kulma on myös muuttunut, sillä siinä on vielä keskeneräinen senkki, joka valmistunee tämän vuoden aikana. Naamiot on siirretty toiseen paikkaan olohuoneessa.

Ja niin jälleen sohva siirtyi viime vuoden puolella takaisin ikkunaseinälle. Tämä kuvakulma on myös yksi suosikkejani. Ja tunnelma on hyvin seesteinen ja pelkistetty. Kuvassa eletään kulunutta talvea.

Ja nyt on tilanne tämä. Siirsimme sohvan pitkästä aikaa ja sanoisin, että vihdoinkin tuonne kulmaan. Olin todella kauan miettinyt, että testaisimme tätä sohvaa vinottain kulmaan. Tässä kohdassa ympyrä sulkeutuu, sillä muutettuamme taloon takaisin remontin jälkeen silloin kolmekymmentä vuotta sitten, silloinen sohva (joka muuten majailee tällä hetkellä kirjastohuoneessa) oli juuri tuolla tavalla vinosti nurkassa. Sen takana oli iso limoviikuna ja se oli ihanaa aikaa. Nyt ei ole limoviikunaa taustalla. Vielä en osaa sanoa miltä nyt tuntuu.

Yksi paikka, jota on testattu, on ollut sohvan sijoittaminen niin, että sohvalta voisi katsella suoraan ulos eli se oli olohuoneessa melkein kirjastohuoneen oviaukon kohdalla. Ei hyvä, sanoisin. Siihen ei sitten tottunut millään. Joten nyt on kierretty ympyrää ja nautitaan tästä ratkaisusta. Semmoista fiilistelyähän tämä on eikä ainakaan tarvitse harkita uuden sohvan ostoa. Hyvä on tämä nykyinen, ainakin toistaiseksi :)

Iloa kevätpäiviinne!

Sometimes it is needed to find some new inspiration to your living room. In these pics you can see how the living room looks so much different when you move your couch to another place. It's also fun and practical because you don't necessarily need any new furniture to you home, at least new sofa ... yet :) Have some fun this week!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla