Kyllä heinäkuu on vienyt mennessään lomailun merkeissä. Siis lomalta on tuntunut varsinkin, kun olimme kahdeksan matkapäivän verran Pohjois-Italiassa Milanossa sekä Gardan alueella Bardolinossa. Matka irroitti loistavasti lomailun tunnelmiin, joka on edelleen jatkunut perheen parissa. Ajattelin nyt tuoda tuulahduksen Bardolinosta. 

Meillä oli kyseessä kolmen pariskunnan yhteinen matka, jota varten varasimme asunnot alkumatkaksi Milanosta ja loppuajaksi Bardolinon viinialueelta. Tarkemminhan aluetta voi puhutella Gardan alueeksi, jolloin monet sijoittavat majoituskohteemme suunnilleen oikein. Matkaa oli vuokraamastamme talosta vain kaksikymmentä kilometriä Veronaan. Ja toki sinnekin teimme yhden päiväreissun.

Kun asutaan ensimmäistä kertaa yhdessä viikonkin verran ja ajetaan pienoisbussilla eri kohteisiin, joissa ei kukaan ole välttämättä käynyt aiemmin, luulisi sen aiheuttavan erilaisia pulmiakin. Autolle parkin löytäminen taisi olla joka kohteessa se hankalin asia. Suureksi iloksi saattoi matkasta todeta, että hienosti saatiin sovitettua yhteen kaikkien erilaisiakin tarpeita. Uskoisin, että kertynyt elämänkokemus ja kokemukset matkustamisesta niin ulkomailla kuin kotimaassa auttoivat sopeutumaan vaihteleviin tilanteisiin. Yksi aivan ehdoton koko matkan onnistumiseen ja kaikkien viihtymiseen vaikuttanut seikka oli ehdottomasti onnistunut vuokra-asuntojen hankinta. Käytimme Homeaway -sivuston mahdollisuuksia ja onnistuimme, sanoinko jo, täydellisesti. Kiitokset ystävillemme, jotka vinkkasivat tämän sivuston kautta onnistuneensa löytämään hyvät vuokra-asunnot muun muassa Italiasta. Seuraavaksi esittelen muutamin kuvin "maaseutuasuntomme". Kuvia otin oikeastaan aika vähän, kun halusin antaa muille rauhan elää talossa omaan tahtiin tai oikeastaan yhteiseen tahtiimme. Nämä on napsittu pikaisesti, mutta onneksi kuviakin on. Ja mainitsen jo tässä yhteydessä, että todellakin Milanon asunto oli niin erilainen, että se ansaitsee pelkästään jo sisustuksensa puolesta oman postauksen. Sen aika on myöhemmin, koska siitä löytynee ideaa kotien sisustamiseen laajemminkin. Ja ehkä huolellisemmin otettuja kuvia.

Meidän talomme maalla on VANHA ja TÄYDELLISESTI REMONTOITU. Siellä oli kaikkea ja enemmänkin mitä olimme voineet etukäteen toivoa. Suurin huolenaiheemme oli taloa vuokrattaessa ilmastointi. Että onko sitä, kuten oli luvattu, millainen (siis rupeli katossa vai?) se on ja toimiiko? Ja olihan se kunnossa. Tämä talo oli osin ainakin, luultavasti ihan kokonaan kuusisataa vuotta vanha! Kerron myöhemmin mistä tiedän. Talon remontissa oli kivilattioiden alle asennettu sekä lämmitys - kyllä vain Italiassa tarvitaan talvella lämmitystä, että talon viilennys. Nerokasta ja talo oli viileä, vaikka ulkona oli tullessamme jotain 35 astetta lämmintä. Yhtenäkään yönä ei tarvinnut hikoilla tuskissaan.  Talon pihapiiristä tuossa oliivipuun vierellä istuen nautimme aamulla aamiaisen yhteydessä ja sitten illalla, kun ilta tummentuu. Päiväthän olimme ns menossa.

Talon sisustuksesta sen verran että se oli viihtyisä, täysin ympäristöön sopiva. Jokaiselle pariskunnalle oli omat huoneet, kaksi kylpyhuonetta, pukuhuone, pyykkihuone (emme ehtineet tarvita), keittiö-ruokasali sekä sisääntuloaula. Oli kaksi wifiä, koska paksujen seinien johdosta ei sama wifi ulottunut kaikkialle! Ainakin meidän huoneessa oli lisäksi oma tv (no emme sitä avanneetkaan). Taloa ympäröi "muuri" ja sisääntulon portti avattiin ohjaimella tai vaihtoehtoisesti näppäilemällä koodi laitteeseen.

Tässä kylpyhuoneessa oli tuon oven takana ehkä paras suihku ikinä, jossa olen ollut. Oli kuin olisi ollut lempeän kesäsateen alla.

Ja mistäkö tietää kuinka vanha talo on? Tullessamme talon omistaja, nuori mies (isovanhemmilta saatu talo) vei meidät yläkertaan, jossa oli vielä pari huonetta valmistumassa ja näytti samalla isoa ruokasalia sekä sen seiniä ylpeyttä äänessään. Seinistä oli löytynyt vanhoja maalauksia, jotka ovat kuusisataa vuotta vanhoja!!!

Tähän voisinkin päättää kirjoitukseni talostamme maalla; Sen pituinen se. Tärkeimmät tunnelmat ja muistot olemme tallettaneet sydämiimme. 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla