Kirjoitukset avainsanalla Kesä

Nyt kun perheessämme on näitä lastenlapsia, on aivan riemullista seurata synttäreiden juhlintaa. Meillähän tämä pienten synttäriputki alkaa heinäkuun alussa ja jatkuu siitä pitkälle syksyyn. Saamme siis osallistua täysin rinnoin useampiin juhliin heinäkuun alusta lähtien. Olen huomannut, että tämä ihana juhlinta määrittää kalenteriakin niin mukavasti. Kiva, kun tietää milloin on edessä matkoja Etelä-Suomeen. 

Siellä olimme viime viikonloppuna pikku A:n (siis iso poikahan hän jo on) kuusivuotissynttäreillä. Kaverisynttärit Pokemon -teemaisena olivat olleet jo aiemmin viikolla, joten nyt olivat tällaiset perheen ja ystävien keskinäiset synttärit. Ja suureksi harmikseni unohdin kameran matkasta. Sivumennen sanottuna kännykän kameralla otettujen kuvien valotus ja tarkkuus on heikentynyt viime aikoina. Sehän tietää sitä, että puhelimeni tulee kohta tiensä päähän, kun neljä vuotta tulee loppuvuodesta täyteen. Auts, ei kyllä innosta uuden puhelimen hankkiminen. Varsinkin, kun yksi kriteereistä on laadukkaat kuvat, on tiedossa perehtymistä uusiin malleihin ja mahdollisuuksiin ehkä tavallistakin enemmän.

Olen aika usein onnistunut ottamaan mukavia kuvia erilaisten teemasynttäreiden kakuista ja koristeluistakin. Varsinkin nyt syksyllä 4 vuotta täyttävän neito M:n viimevuotiset Frozen ja Ariel -kakut ja muut herkut olivat niin ihania. Se sai minut viikonloppuna ison veljen synttäreillä kysäisemään häneltä, mikähän mahtaa olla tulevien synttäreiden teema? Haaveellisen hymyn levitessä kasvoille hän ilmoitti; Poni. Ymmärrän - suloistakin suloisemmat My little pony -juhlat ovat tulossa. Ainakin hän kertoi kakun olevan ponikakku. Terveisiä vain sinne äidille, jos et vielä sitä tiennyt ;) että tällaisen kakun suunnittelu olisi hyvä laittaa vireille! Kuvat siis 3 -vuotissynttäreiltä.

Koska meillä on perheessä kaksi nyt heinäkuussa kaksi vuotta täyttänyttä taaperoa ja he asuvat eri puolilla Suomea, saadaan näin kesällä viettää heidän yhteisiä synttäreitäkin, kun toinen taapero tulee vanhempineen kesäloman viettoon. Nautin siitä, että voidaan juhlia porukalla tälläkin tavoin ja saadaan tavata samalla taaperoiden kummeja ja lastemme ystäväperheitä. Pieni kurkistus heinäkuun synttärikattauskuviin täältä mummolasta.

Ja koska Oulussa on heinäkuussa Qstock viikonloppu, se tarkoitti nyt toisena vuonna peräkkäin meille sitä, että me hoidettiin molempia poikia yhtäaikaa kahden yön yli, jotta vanhemmat saivat osallistua festareihin. Tätä kutsutaan oululaisten isovanhempien kodeissa "Qstock -parkiksi". Emme siis ole ainoat, joilla on lapsenlapsia tuon viikonlopun ajan hoidossa ja lasten vanhemmat saavat ansaittua yhteistä aikaa rentoutumiseen musiikin parissa.

Nyt oli jälleen Qstockin aikaan huikean helteinen sää eli semmoiset 30 astetta. Kävimme alkuillasta hieman ulkoilemassa, joskin aurinko porotti kuumasti ja lyhyeksi jäi kierroksemme lähialueen kaduilla. Enimmäkseen touhuttiin sisällä pienokaisten juostessa vaippasillaan ympäri taloa. Hauskaa oli ja iltarutiinit, nukkumaan menot sekä yöunet sujuivat vallan hyvin huolimatta taaperoiden hyvin erilaisesta rytmistä. On kyllä mukavaa, että serkkupojat voivat saada tällä tavoin yhteisiä muistoja vähitellen vuosien vieriessä ja meillä isovanhemmilla on mieluisaa, kun voidaan mahdollistaa niitä heille. 

Hieman haikein mielin tämä kuva pojan ja pojanpojan kesäkengistä muistuttaa ihanan helteisistä heinäkuun kahdesta viikosta. Ja samalla on niin kiva ajatella, että eiköhän taas ensi kesänä ole meillä talo täynnä perhettä ja saadaan viettää yhdessä aikaa isommallakin porukalla ja kukaties jotkut synttäritkin vietetään!

Kesiin on siis muodostumassa ihan omat tapahtumansa, joita odottaa. Samalla tehdään miehen kanssa toki omia juttuja ja kuten kirjoitinkin, käytiin heinäkuun alussa Italiassa. Siitä on muuten tulossa se toinen postaus tuota pikaa. Pääsette kurkistamaan enemmän sisustuspainotteisesti Milanon tunnelmiin. Mutta sitä ennen - tadaa!!!, taidan viettää pienimuotoisesti omiakin synttäreitä, elokuun tyttöjä kun olen.

Toivottavasti teilläkin on ollut mukava kesä, kukaties perhejuhlia, synttäreitä tai vain leppoisaa löhöilyä! Nautitaan tummuvista elokuun illoista ja suunnataan syksyisempiin tunnelmiin.

We have had a lovely summertime and all the grandchildren have their birthday parties from beginning of July to October. It's so exiting to have those parties. We have been lucky to have some Bday parties also at our home. At least I will have my own Bday in August too. I wish you all have had lovely summer day! Let's enjoy of the August!

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ensin pitää ihan huokaista, että kesä älä karkaa pois niin vauhdilla. Vastahan sinä tulit. Tulin just pihalta, kun sitä aiemmin olin tullut maalta takaisin kaupunkiin, viimeistelemästä pihan puoleisen terassin istutuksia. Lisäsin tänään vielä muutaman ruukun yrteille ja kehittelin vanhoista ruukuista vielä parille muista istutuksista jääneille orvokeille oman istutuksen. Huomaan, että juuri tässä vaiheessa tulee se tunne, että nyt saisi riittää tuo ruukkuistutusten laittaminen. Jotenkin ihan aina tulee hankittua ne pari orvokkia liikaa ja sitten niille yrittää etsiä sopivia ruukkuja ja miettiä mihin ne laittaisi esille. No, ainakin ovat nyt mullassa ja eiköhän tuolle viimeiselle ruukullekin joku kiva paikka pihalta löydy!

Otin tuossa joskus viikko sitten ensimmäisiä kuvia täältä pihalta ja laitan niitä nyt tähän, vaikka huomaan, että nyt jo uudet kasvit alkavat kukkia. Kohta tulee se aika, että pihalla on muunkin värisiä kukkia kuin valkoisia ja pinkkejä ja syvän tumman punaisia, kuten näissä kuvissa. Kuvien ottamisen jälkeen tulppaanit kerkesivät aueta kunnolla ihan tässä viikonlopun tietämillä, kun kävin maalla. Ehkäpä juoksen vielä ottamaan jonkun kuvan lisää, kun tuo ilta-aurinko menee enemmän varjon puolelle.

Jotenkin meidän piha / puutarha täällä kaupungissa on kehittynyt tällaiseksi hieman vallattomaksi. Aikanaan tavoittelin, että "helppohoitoinen" saisi olla. No, tiedättehän miten siinä käy, jos kasvit eivät ole jossain isoissa istutusaltaissa. Ei ole helppohoitoista, ei. Enemmänkin pakkaa rönsyilemään. Varsinkin nyt huomasin, että huh, huh - kaikkiin mahdollisiin kivenkoloihin oli viikossa ilmestynyt aivan valtavan isoja rikkaruohoja. Nyt pitäisi sitten ryhtyä käymään kukkapenkit läpi, jotta rikkaruohot eivät täysin valtautuisi kukkapenkkeihin sun muualle. 

No, sitten siihen WABI-SABIin. Se on kuulemma jonkinlainen trendi myös puutarhassa. Sellaiseen puutarhaan kuuluukin, että kaikki ei ole ihan niin tarkkaa ja rikkaruohojakin sallitaan. Tämä on helpotus, että meillä puutarhanhoito saa jonkinlaisen siunauksen. Kun ei ehdi, jaksa, osaa, niin olkoot sitten meillä WABI-SABI -puutarha. 

Ja sama penkin kohta nyt - kyllä tulppaanit ovat ihania!!!

Vielä ei ole pihalla myöskään terassikalusteita paikoillaan. Tässä lähellä taloa on ollut muutaman vuoden harmaa isohko pöytä ja harmaat Kartellin Masters -tuolit. Pihan takaosassa on paikka grillille. Grilli purettiin viime vuonna pois, kun sen alueen kivet otettiin pois ja siivottiin (mies) rikkaruohot pois kivien välistä. Nyt pohja on tehty kunnolla niin, että maan pinnan päällä on suojakagas ja sen päälle on ladottu kivet. Joten nyt voidaan rakentaa tiilistä kokonaan uusi grillipaikka. Sinne sijoitetaan meidän vanhimmat pihakalusteet, ainakin näin on ollut ajatus. Ja ei kuvia, ei tosiaankaan tuolta kulmalta pihaa. Pihan takaosaan on tulossa muutenkin hieman muutoksia, kun on tarkoitus sijoittaa sinne myös hiekkalaatikko lastenlasten tarpeisiin.

Tämän kesän terassikasveja ovat siis tummanpunaiset ja valkoiset orvokit sekä valkoiset lumikellot, myös kadun puolen isoissa ruukuissa. Kadun puoleisella sisäänkäynnin kuistilla on myös ruukussa kuolemattomuuden kukka, sellainen syötävä köynnöskasvi, vähän kuin makeita teelehtiä ovat.

Juuri äsken ottamistani kuvista näkee, että kadun puolella on myrskyn jäljiltä todella roskaista. 

Sitten hankin suklaakosmoksia, jotka piti tilata etukäteen, jotta varmasti sain, Ovat erityisen suosittuja kasveja nykyisin. Terassilla pihan puolella on myös tuo uusi tuttavuus eli bataatti. Sekin on oikeasti amppelikasvi ja köynnöstävä, joten sen paikkaa joutuu varmaankin miettimään tosissaan. Joutuneeko amppeliin?

Tarkoitukseni on vielä kirjoittaa ennen ihan kokonaan tästä bloggaamisesta kesälomailuun siirtyessä jossain välissä vähän kuulumisia, miten muuten kesä on maallakin käynnistymässä tai miten kesä sujuu. Riippuen ihan siitä milloin kaikenlaisilta muilta puuhilta, pieneltä lomamatkailuilta ja töiltä ehdin kirjoittamaan seuraavaa postausta. Ja ihan siltä varalta, jos niin sattuu käymään, että kirjoitusteni väli nyt hieman venähtää, tiedätte mitä ainakin minulle kuuluu eli olen ihan pihalla joko täällä kaupungissa kotona tai sitten maalla.

Hauskaa alkukesää jokaiselle ja leppoisaa juhannuksen odottelua!

I have been thinking about our garden in the city - is it WABI-SABI garden or what? However it takes a lot of time in summertime to take care of two gardens, but HEY it's Summer now. So if I am not posting from here city at home or from country, our ranch (summer cottage) you know where I probably am. In the Garden! Have a lovely summertime you too! 

Kommentit (1)

Sunnuntai juuri tuollainen kuin otsikossa lukee. Jos menisin huomenna töihin, voin nyt aivan varmasti väittää, mistä puhuttaisiin kahvitunnilla. Siis säästäpä hyvinkin. 

Tästä päivästä tulikin yllättäen päivä kotosalla, kun eilisen koulupäivän jälkeen en lähtenytkään suunnitelmista poiketen Iijokivarteen vapa-ajan paikkaamme. Vaikuttaa siltä, että niskat on melkoisen jumissa, kun huimasi niin mahdottomasti. No, kuitenkin olisin ollut palaamassa jo tänään takaisin illaksi, joten eipä suurta menetystä tullut siitä, että kotiin jäin. Ja se huippaus meni ohi illan mittaan:)

Illalla kuulin jo itseni kertovan miehelle, mitä kaikkea tänään teenkään :) Ja arvatenkin monet hyvät suunnitelmat jäävät tekemättä, jos lista on piiiitkä! Niinhän se tapaa olla, että kuvittelee liikoja ajan käytöstä.

Kaleva -lehden lukeminen sai aikaan yllättävän muutoksen jo kaikkeen suunniteltuun, kun päätin lähteä Oulu -hallille käsityömessuille. Ajattelin, että ihan vain pikaisesti käyn itsekseni. Niinpä, niin. Olin etsimässä Töysän kenkätehtaan esittelyständiä, josta luin lehdestä. Suuri kotiseuturakkauden puuska iski minuun ja suureksi riemuksi oli paikalla myös pikkuserkku esittelemässä tuotteita! Ihan tuli mennyttä aikaa ikävää, kun näin hänessä oman edesmenneen isän piirteitä, sukunäköä! Niin ja nuo lapikkaat, on tosi vaikea kuvitella minkä väriset valitsisin. Eikö vain ole upeita värejä!

Ennen kuin tuohon pisteeseen pääsin, käsityömessut kun olivat, löysin ihan sattumalta sellaisia renkaita, joista aion tehdä jotain DIY -juttua. Siis en ole ollenkaan sellainen tee se itse -ihminen, mutta nyt on suunnitelma mielessä kirkkaana. Jos saan jotain aikaiseksi, voin sen sitten näyttää...

Tiedättehän muuten sen, että välttääkseen jotain, sitä löytää vaikka mitä muuta tärkeämpää tekemistä. Messuilta kotiin palattuani ja kasveja puutarhaan haettuani, päätin lähteä lenkille... ja sitten myöhemmin tehdä pihatöitä. Kätevää..., kun tietää, että sitten tulee jo hämärä eikä voi pitkään tehdä! 

Oikeasti lenkille lähtö tunniksi oli päivän toiseksi paras päätös, sillä sain teidän monien muiden tavoin kokea jotain niin ihmeellistä, kun oli yli 20 astetta lämmintä - siis kesä lämpötilan puolesta - ja samalla kaikki mitä näki ympärillä oli syksy. Tässä vaiheessa lokakuuta näkyi pari soutuvenettäkin. Niin ja kotona odotti valmistautuminen talveen eli pihaistutusten teko.

Tänä vuonna päädyin hankkimaan yksinkertaiset valkoiset callunat. Onneksi kaksi viikkoa sitten kotiin maalta tuomani katajanoksat (omalta maalta kerätty) olivat edelleen todella hyvässä kunnossa ja niitä sitten reunoille asettelin. Nuo ruukut olen hankkinut eri vuosina ja onneksi keväällä sain hankittua toisen samanlaisen kuin edellisenä vuonna hankitun.

Sitten vain pari pienempää syksyistä kasvia muihin ruukkuihin ja tuli kynttilään vanhaan lyhtyyn. Nuo pienemmissä ruukuissa olevat kasvit olivat semmoinen sekoitus eri kasveja. En ole aiemmin nähnyt ja nytpä tuli hankittua. Edullisiakin olivat. Toisekseen niissä oli tuota häkkyräistä kasvia, josta kyllä tykkään. Mielestäni se vaikutti samanlaiselta kuin ovat ne trendikkäät "kummituspuut". Semmoisen olisin kyllä hankkinut terassille, mutta kysäisin kaupassa (Bauhausissa näytti olevan niitä runsaasti) missä niitä pidetään ja hoidetaan. Ne kuulemma sopivat parhaiten sellaiselle vanhan ajan kuistille, jossa on noin 15 astetta lämmintä talvella. Kasvi tarvitsee lisäksi valoa ja kosteutta. Ei ole meidän kasvi, vaikka minun mielestä on todella hurmaava. 

Tämän pidemmälle kohti runsasta asettelua en pysty menemään. Tosiasia on, että täällä sataa lunta jossain vaiheessa ja sitä pyryttää joskus paljonkin. Lumet pitää pystyä myös helposti siivoamaan pois.

Niin ja sain viimeinkin laitettua kukkasipulit maahan. Talvikin voi tulla :)

It was summer and autumn today, amazing! And I had something to do before the wintertime. 

Kommentit (1)

Riitta Mäkirinne
1/1 | 

Hyvää päivää ystäviä, nimeni on Riitta Mäkirinne Turusta, olen lääkäri ammatin mukaan, 47-vuotias. Lukekaa ystävällisesti todellisen elämäni todistukseni, minulla on myönteinen aikomus, että nämä tiedot auttavat tätä artikkelia lukevalle henkilölle nyt palauttamaan rikkoutuneen avioliiton ja palauttamaan menetetyn rakkaussuhteen 2 päivän kuluessa. Oltuaan suhteissa Janne Anttilaan vuosia, hän hajotti minut, tein kaiken saadakseni hänet rakastamaan minua, mutta kaikki mitä tein, oli turhaa, halusin häntä takaisin niin paljon rakkauden takia, että olen häntä kohtaan, Kysyin häneltä kaiken, mitä minulla on, lupaan, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani kollegalleni työssä ja hän ehdotti, että ota mieluummin yhteyttä rakkaudenloitsijaan, joka voi auttaa minua selittämään sen, mutta olen sellainen henkilö, joka ei koskaan ajatellut, että rakkaudenloitsuosa oli olemassa tai toimi, minulla ei ollut valintaa mutta kokeillaan sitä, lähetin sähköpostin loitsukanavalle ja hän kertoi minulle, ettei ollut ongelmaa, että kaikki tulee olemaan kunnossa ennen kolme päivää, että entinen palaa takaisin minuun ennen kolme päivää, hän heitti Rakkausloitsun osan ilmaan ja yllättäen toisena päivänä se oli noin klo 3.00. Entinen rakkautekumppani soitti minulle matkapuhelimella, olin niin yllättynyt, että vastasin puheluun ja hän sanoi vain, että hän oli niin pahoillani kaikesta mitä tapahtui, että hän halusi minun palata hänen luokseen, että hän rakastaa minua niin paljon . Olin niin onnellinen ja niin me aloimme elää yhdessä onnellisina. Näin voit tavoittaa hänet, jos tarvitset apua doctorigbinovia93m@gmail.com tai whatsapp puhelinnumeroon +2349014523836, ota asiat itsestäänselvyytenä ja se vie sinulle .....

Näinä todella helteisinä heinäkuun päivinä syntyi minulle ihan pieni haave, jonka halusin toteuttaa. Kyseessähän ei sinänsä ollut mistään asiasta, jota ei vain olisi voinut toteuttaa vaikka samana päivänä, mutta kuten tiedätte... tulee kaikenlaisia tilanteita eikä vain ikään kuin ole sitä sopivaa hetkeä käsillä ja päivät vain kuluvat.

Taustoitukseksi haaveen toteutukselle ja sen ajankohdalle sen verran, että olemme olleet paljon maalla ja on ollut ihana kesä, kun on saatu olla myös perheen parissa aika paljon. Siis lasten perheiden ja erityisesti lastenlasten kanssa. Silloinhan priorisoi koko ajan sitä, että miten voisi olla läsnä mahdollisimman paljon. 

Ja minun pieni haaveenihan oli se, että jonain kesän aurinkoisena iltana menen Oulussa, kotikaupungissamme, Nallikarin rannalle ottamaan kuvia auringonlaskusta. No, sanoinpa sen ääneen vanhimman pojan kuulleen (hän on tottunut kuvaaja ja kokemusta on)  ehkä kerran ja sitten heinäkuun toiseksi viimeisenä iltana ilmoitin varmaan aika juhlallisen kuuloisesti, että nyt minä aion mennä kuvaamaan. Hän siinä totesi lähtiessäni, että muista ottaa sitten kuvia myös auringon laskettua. Oli muuten hyvä vinkki tällaiselle harrastelijalle. Kiitos @jasudotcom :)

Niinpä siis hyppäsin helteisenä iltana autoon, jossa on kunnolla toimiva ilmastointi!!! Saavuin perille, nousin autosta ulos ja lähdin kävelemään rantaan. Kunnes... ei, en unohtanut kameraa eikä sellaista. Siinä vain mennessä rannalle, tajusin että aurinkohan laskee... ei kun kamera ns laulamaan ja ottamaan kuvia. Tuli melkein huoli, että nyt se laskee niin nopeasti enkä ehdi ottaa kuvia. Matkaa parkkipaikalta ja rantaa pitkin on rannan toiseen laitaan rakennettuun majakkaan melkoisesti. Kuvissani näkyy ihan pieni osa koko rannasta. Flip flopit pois jalasta, varpaat ihanaan hiekkaan ja kävelemään! Kello oli jo yli kymmenen ja auringonlaskun piti olla puoli yhdentoista jälkeen. Hieman jo jännitti se mitä tästä tulee. Kuvaamista olisi ollut siinä matkallakin jo niin paljon. Näkymät olivat vain niin hienot, ihmisiä oli rannalla aivan valtavasti uimassa. Ilma oli + 29 astetta!!!! Siis moninkertaisen huutomerkin ansaitsee tämä asia.

Mutta sen ihana tunnelma, joka minulla oli ja se kaikki kauneus ympärillä ja siinä hetkessä, oli juuri sellaista, että en pystynyt edes kuvittelemaan etukäteen sitä. Olin vain ihan itseni kanssa, kamera kulki siinä mukana. En todellakaan ajatellut kuvakulmia. Niin siirryin vähitellen sinne majakkaan ja ryhdyin kuvaamaan auringonlaskua. Kuvista näet jotain kokemuksestani, joka oli vain minun. Parasta on, että voin sen myös jakaa teille muille. 

Noudatin poikani vinkkiä ottaa kuvia myös auringonlaskun jälkeen. Silloin oikein tajusin mitä ympärilläni tapahtui. Värit muuttuivat ja huomasin kaikkialla erilaisia tapahtumia; jotkut kuvaajat "todellisine" varusteineen kokoilivat niitä majakan alapuolella olevalla kalliolla kasaan. Laskeuduttuani alas majakasta, joukko melojia lipui ihanassa illassa, ryhmä mainoskuvaukseen osallistuvia nuoria naisia varusteineen oli leiriytyneenä siinä majakan juurella, rannalla pieni ryhmä harrasti tai chitä tai vastaavaa, nuoret pelasivat lentopalloa, lapsiakin oli vielä vanhempineen. Kaiken ikäisiä ihmisiä, yksin, kaksin, ryhmissä - ihan varmasti aivan upeita lomamuistoja kaikki keräämässä. 

Minun iltani, vain minun hetkeni - uskomaton kokemus.

I had my special own moment by the end of July. I drove to Nallikari beach in my hometown Oulu to take some pictures of the sun set. Amazing experience!

Kommentit (3)

mrs60something
Liittynyt10.9.2017
3/3 | 

Kiitos Päivi! Nallikarista löytyy varmaan monia hienoja kuvaushetkiä pitkin elokuutakin. Nautitaan niistä! Hyvää kesän jatkoa :)

Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram