Joskus tulee oikein mietittyä sitä, miten samanlaisina viikonloput vietetään, kun ollaan maalla. Elämä on ehkä hitaampaa ja yksinkertaisempaa kuin kotona. Vuodenaikojen vaihtelu tuo sen parhaan mausteen vapaa-ajan viettoon "mökkeillessä". Olenkin innostunut siitä, miten valokuvaamalla voi tallentaa vuodenaikojen vaihtelua. Kuten viime kirjoituksessa kerroin, kovasti olen nyt melkeinpä kärsinyt pakkasesta ja ulkoilu on ollut semmoista pyrähdystä ulos ollaan sitten kotona kaupungissa tai sitten maaseudun rauhassa. Ja sitten äkkiä sisälle lämpimään taloon. 

Koska ruokailut ovat myös samankaltaisia, olin tällä kertaa miettinyt tehdä poikkeuksen ja keittää perinneruokaa eli hernekeittoa.  Hernekeiton tekeminen ns alusta pitäen, vaatii sen, että laitat herneet (500 gramman paketti) likoamaan yön yli kylmään veteen. Ohje löytyy hernepussin kyljestä ja on helppoakin helpompi. No aikaa varsinaiseen keittämiseen tarvitaan kaksikin tuntia. Hernekeittohan on niin mainio ruoka, koska se on lähtökohtaisesti kasvisruoka. Halutessaan voi sitten lisätä lihaakin. 

Lihaksi päädyin käyttämään pakasteesta löytyvää poronlihaa ja sehän tiesi siltäkin osin pidempää valmistussessiota. Siispä otin lihan sulamaan edellisenä päivänä ja sitten lauantaina aamusta laitoin uuniin kypsymään. Viimeiseksi lisäsin valmista lihaa pieninä palasina muutoin valmiiseen keittoon.

Lisäksi hyödynsin valmiiksi kuuman uunin ja paistoin vielä jälkiruuaksi pannukakkua. Niin ja tein pakasteesta löytyvistä marjoista hillon. Hilloon käytin tällä kertaa mustikoita ja punaisia viinimarjoja. Tuli oikeastaan todella hyvää hilloa, vaikka tämä kombo oli minulle uusi. Tiedäthän, että pakastemarjoista voit tehdä hillon todella helposti. Tarvitset marjojen lisäksi ainoastaan hillosokeria ja hilloa voit tehdä pienenkin erän niin, että puolitat tai vaikka jaat neljäsosaan ohjeen mukaiset määrät. Ohjeet löytyy muun muassa sokerin valmistajilta googlettamalla. Ei aina tarvitse ajatella purkittamista säilöön. Kyllä makoisa hillo tekee kauppansa pannukakkujen kanssa. Jos jää ylimääräistä, käytä loput vaikka puuron kanssa tai tee maustamatosta jugurtista herkullista välipalaa lisäämällä hilloa siihen. En toki suosittele sokerin lisäämistä puuroon tai jugurttiin, mutta joskus voi herkutellakin.

Sen verran tällainen spontaani "teenpä hilloa tai pannukakkua" -tyyppinen ruuan laitto vaatii, että perusraaka-aineita on kaapissa kotona tai vapaa-ajan paikassa. Joskus on ollut mielessä kertoa, mitä raaka-aineita pidän valmiina maalla, jotta ei aina tarvitse niin perusteellisesti miettiä mitä kaapista löytyy. Ehkäpä sellaisen postauksen aika tulee, mutta tästäpä selvisi, että hillosokeria ja jauhoja, myös gluteenittomia, on aina meillä valmiina. Täytyykin nyt käydä täydentämässä jauhovarastoja seuraavalla kauppareissulla. Hankalin osa onkin se, että muistaa tehdä täydennykset ennen seuraavaa reissua.

Tosiaankin, laskiaisen aika jo lähestyy. Silloinhan syödään perinteisesti hernekeittoa. Ja muutoinkin talvikautena keittoruuat ovat oikein mainiota, miksei helppoakin ruokaa. 

Oikein mukavaa viikkoa ihan kaikille!

 

We were in our cottage (it's a very modest small house) last weekend. This time I decided to cook very traditional pea soup and baked pancake for desert. Okey, okey, I made also some jam :) If you have time enough, it's nice to do some slow food like I did this time.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla