Kirjoitukset avainsanalla kaapit

Pääsiäisen jälkeen tuli sellainen hetkellinen olo, että on melkein välitila ennen kuin vapun aika alkaa nousta mieleen seuraavana kevään kohokohtana. Ajatukseni ovat pyörineet täällä kotona keittiön ympärillä ja keskityn tässä kirjoituksessa hetken keittiömme isoon kaappiin. Sen lisäksi, että talomme on rakennettu alkujaan kultaisen kuusikymmentäluvun alussa, hengailee siellä sekalainen seurakunta eri ikäisiä vanhoja kalusteita. Vanhimmat ovatkin sitten löytäneet paikkansa keittiöstämme.

Vaikka talomme on alkujaan vanha, on se käytännössä kokonaan rakennettu uusiksi kolmekymmentä vuotta sitten. Silloin saimme taloon toisen, aivan uuden asuinkerroksen ja nykyisin alakerta on avaraa tilaa, jossa keittiö, olohuone, kirjasto ja eteisaula muodostavat yhden kokonaisuuden.

Tässä kokonaisuudessa on keittiön puolella yksi seinä, jossa on aina ollut paikka isolle kaapille. Emme tulleet suunnitelleeksi siihen mitään varsinaista keittiön kaapistoa, vaan jätimme tilaa vapaalle ratkaisulle. Tämä nykyinen kaappimme on jo toinen, ja varsin vanha, joka tässä paikassa on ollut.

Kaappimme vetää uskomattoman määrän tavaroita sisäänsä ja vaatii aika ajoin tyhjennyksen ja astioiden uudelleen järjestelyn. Aikalailla romuloinenkin se on, mutta toistaiseksi ei ole tullut mieleen muutakaan vaihtoehtoa sen tilalle. Joten tämän talon the kaappi ja sen paikka on siellä missä luontevinta onkin; ei ole tarvinnut aiheesta "kuka määrää kaapin paikan" keskustella. Tyhjä tila täyttyi, kuten niin helposti käykin.

Mielellään ajattelen omaa kotiamme eräänlaisena skandinaavisena kotina. Yksi osa skandinaavista kotia on mielestäni se, että jollakin tavalla kodeissa näkyy yhteys menneeseen, esimerkiksi joidenkin vanhojen kalusteiden ja esineiden muodossa. Sitten luonnollisesti ajattomuus, selkeys, luonnonläheisyys ja jonkinlainen konstailemattomuus on osa skandinaavista elämää ja kotia. 

Tämä vuosi on niin täynnä minua innostavia uusia asioita nyt kun suoritan sisustussuunnittelijan opintoja. Niihin liittyen olen päässyt mukaan ystävän keittiön uudistamisen prosessiin. Mikä ihana tilaisuus syventää opintoja tähän kotien tärkeään osa-alueeseen! Näillä näkymin mahdollisesti voin jossain vaiheessa kirjoittaa juttua myös heidän kauniista kodista ja keittiön uudistuksesta. Kotimme keittiön osalta jatkan vielä toisellakin jutulla ihan pikapuoliin.

Oikein nautinnollista huhtikuun alkua ja uudistusmieltä toivottaen!

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat