Aika usein perheen ruuan laittaja joutuu pohtimaan sitä, mitä tänään tai sitten huomenna laittaa ruuaksi. Taitaa olla melkein 365 kertaa vuodessa tai lähes, kun tuo kysymys on väistämättä edessä ja vastausta kaivataan. Keitothan ovat siitä kiitollista ruokaa, että ne riittävät usein pariksikin päiväksi. Vähentää tuota jatkuvaa pohdintaa hieman :) Sen lisäksi keitto usein vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Joten keittoja kannattaa todella tehdä. 

Tänään vinkkinä helposti syntyvästä ruuasta on keitto savumuikusta. Siispä perunoita kuorimaan, sipuleita pilkkomaan ja ne kiehumaan seuraavaksi. Lisää ihmeessä erilaisia juureksia, jos niitä kotoasi löytyy. Sitten vain savumuikkupurkki auki. Siinä se on helpoimmillaan. Keitetään perunat ja sipulit lähes kypsiksi suolalla ja pippurilla (pippuri jos toinenkin sopii) maustetussa vedessä. Lisätään savumuikku, kun perunat (ja muut juurekset) ovat lähes kypsiä. Perunoiden kypsymiseen ei aikaa mene kuin reilu parikymmentä minuuttia. Valitse jokin yleisperuna lajikkeeksi, jotta perunat eivät yllättäen mene aivan muusiksi. Perunapussien kyljessä on hyvin merkitty käyttötarkoitus, jos siis ostat valmiiksi pakattuja perunoita. Annetaan keiton kiehua hetki vielä muikkujen kanssa ja tarkistetaan sitten maku.

Tällä kertaa tämän kotibistron emäntä irrotteli oikein kunnolla ja otti esille punaiset liinat. Hailakan värinen keitto sai kivasti potkua, kun on väriä ympärillään. Lisäksi jotain hyvää leipää ja se on siinä, sanoisin.

Mukavaa alkanutta tammikuuta keittoja kokeillen!

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla