Kyllä tänä syksynä on hemmoteltu upealla luonnon kullankeltaisella väri-ilottelulla. Eilinen lauantaipäivä oli yllättäen varmaan tämän syksyn ensimmäinen ihastuttavan kirpeän raikas päivä. Sitten kävi yhdessä yössä niin, että nyt ovat värit kadonneet luonnosta. Tällaisena kosteanharmaana syksyisenä päivänä tulikin mieleeni, että oikeastaan on aika hauskaa, että meillä Suomessa on jo useampana vuonna ollut halloweenkoristeluja, kurpitsaruokia ja yhä vain aikaisemmin viriteltyjä talvi- / jouluvaloja. Niin olen minäkin siirtynyt tälle uudelle taajuudelle (kuten erään radiokanavan mainoksessakin sanotaan) :)

Tosiasiassa halloweenistä on toki puhuttu jo pitkään. Muistan hyvin, kun ensimmäinen yritykseni ja todella kauan aikaa sitten, tuoda Halloween -teemaa kotiin epäonnistui hieman surkeasti. Kun tyttäremme oli tuolloin vielä koululainen, niin päätin hankkia hänelle kultakaloja lasimaljaan. Kalat saivat jotkut sellaiset nimet kuin Hallow ja Eve.  Ei onnistunut tämä kultakalaprojekti seuraavaan Halloweeniin asti, ei. Sen jälkeen en ole yrittänyt.

Kuten huomaatte kuvista, on jo valmistautuminen kurpitsa-aikaan alkanut. Mies jo kysyi, että ruokaako näistä tehdään. Melkein parkaisin, että ei sentään. Ne on koristeita. No, kyllä nämä koristeet on ruokakaupasta ostettu. Jos ne selviävät pari viikkoa, voivathan ne vaikka ruoaksi joutaa :)

Viime vuonna julkaisin muuten kurpitsapadan reseptin, jonka löydät tästä linkistä. https://www.etlehti.fi/blogit/mrs60something/kurpitsaa-pataan-halloweeni... Vaikka kuvissa on jo lautasia haettu esille, vielä en ole miettinyt tämän syksyn kurpitsareseptejä. Kesäkurpitsaruokaa olen sentään kokannut. Vamaankin brittien Meghanin raskauden innoittamana etsin esille hänen kesäkurpitsapataruokansa. Oli muuten ihan hyvä resepti, kannattaa kokeilla! Löytyy hakusanalla Markle ja kesäkurpitsapata. Jos en muuta keksi sitten Halloweenin aikaan, voin vaikka tuota pataa tarjota tai sitten tuota viime vuotista. Ainakin on koristeluja!

Saas nähdä milloin sitten hurahdan Halloween -kauteen niin, että koverran semmoisen kurpitsan ulos kynttilöineen kaikkineen. Olisipa kiva yllättää perheen pienimpiä, kun käyvät kylässä.

Tämmöisissä mietteissä mukavaa syysviikkoa kaikille!

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla