Tiedättehän sen tunteen, kun odottaa vieraita, kuten ystäviä kylään, ja haluaa kattaa pöydän hieman eri tavoin kuin joskus aiemmin. Yleensä ei edes tiedä ihan varmasti miten kattaus syntyy ja minkälainen on lopputulos. Oikeastaan mielessä on vain se ajatus ja se tunnelma...

Näin kävi minulle jälleen kerran tässä helmikuun alussa, kun halusin kattauksen jotenkin heijastelevan tunnetilaani. Valitsin kaapeista ja laatikoista kynttilänjalat, liinan ja vuosia säilössä olleet pienet kynttilät. Siinä puuhatessani tuli jälleen se ihana hetki kaiken kiireen keskellä, kun yhtäkkiä valoa tulvi keittiöön juuri sillä tavalla, että on aika ottaa kamera esille. Toinen kuvaukseen sopiva hetki tuli sitten, kun kaikki oli valmista ja sytytin kynttilät ja katselin olohuoneesta katetun pöydän suuntaan, jolloin valaistuksen muutos sekä kynttilöiden liekki toi esille pehmeämpää valoa. Senkin halusin kuvata. 

Katoin pöydän sekä alkukeitolle (suppilovahverokeitto) että pääruualle, jota olivat blinit. Kuvissa näkyy, että käytössä olivat juhlavammat keittolautaset sekä kristalliset viinilasit. Jälkiruokana oli muunnelma Charlotte Russe jälkiruuasta, joka koottiin lautasille kahvin yhteydessä. Tarjosimme rakkaille ystäville illallisen ja samalla oli tilaisuus juhlistaa heidän perheessä vietettyä merkkipäivää. Mikä ihana syy juhlavammalle kattaukselle :) Samalla saatoin tuoda hieman bliniateriaan sopivaa tunnelmaa tällä kattauksella. Ajattelin, että tuo vanha Marimekon liina sopii tehostamaan kokonaisuutta hieman koukeroisella kuvioinnillaan. Tulppaanit ovat valinta, joka sopii tähän aikaan vuodesta pöydän kattaukseen ja värejähän on loputtomasti. Vaaleanpunertavat tulppaanit, joissa oli viehättävä vaaleankellertävä reunus, oli tällä kertaa kattauksen ainut etukäteen tehty valinta. 

Juuri näiden viimeisten kuvien ottohetkellä oli ihana levollinen tunnelma, jonka jälkeen vieraat saapuivat ja pääsimme nauttimaan yhteisestä illasta. Ihania keväisiä hetkiä vaikka ystävien kanssa aterioiden ihan jokaiselle toivottaen!

We had a lovely dinnertime with our dear friends last Friday. It was a great joy to plan a bit more festive table setting this time for a dinner; creamy Chanterelle soup, small pancakes made from buckwheat flour and served with roe of whitefish, smoked salmon, sour cream etc. For desert we had Charlotte Russe in a new way. I wish you also have time to enjoy this winter turning slowly to spring with your friends.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla