Kirjoitukset avainsanalla blogit

Minulta on joskus kysytty siitä, ketä seuraan sisustamisen osalta somessa tai muutenkin. No, kyllä tässä tuntee itsensä vallan pieneksi tuollaisen kysymyksen edessä. Sisustaminen on kiinnostanut toki aina ja vähitellen bloggaajana on löytynyt joitakin kiinnostavia henkilöitä, joita seuraan hieman enemmän. Mutta mikäpä siinä, vastaan mielelläni, vaikka tätä some -elämää olen harjoittanut vasta muutamia vuosia. Blogien lisäksi otan esille myös esimerkkejä sisustuslehdistä.

Aluksi muutama ajatus yleensäkin sisustamisesta. Sisustaminen on hyvin henkilökohtainen kysymys ja samalla tavattoman laaja-alainen asia, johon vaikuttaa ihmisen elämänmittainen historia ja tausta. Toiset ovat olleet aina kiinnostuneita sisustamisesta ja toisille innostus liittyy johonkin ajankohtaiseen elämän tilanteeseen, kuten muutto, perheen muodostaminen, lapsien syntymä, ero tai leskeytyminen. Muutostilanteissa korostuu tarve muuttaa samalla elämän puitteita, joka näkyy sisustuksessakin. Kodin tunnelma, estetiikka, ekologiset valinnat ja monet muut tekijät vaikuttavat ympäristöömme, jossa asumme tai vietämme vapaa-aikaa. Mökki on monille rakas paikka muodostaa ihan omanlainen ympäristö ja se onkin aika usein erilainen kuin kotiolosuhteissa. Ja niin myös on, että kaikki eivät ole kiinnostuneita sisustamisesta, saatikka sitä harrastaisivat. Koti muotoutuu sellaiseksi kuin se elämäntilanteeseen kuuluu, vaikkakin rohkenen ajatella, että jonkinlainen mielikuva on kaikilla siitä, miten haluaa pöytänsä, tuolinsa ja sohvansa sijoittaa. Ja huom! sisustaminen ei saa olla mitään vakavaa eikä missään nimessä ole hyvä itse tai sisustussuunnittelijan luoda sellaista ympäristöä, jossa ei tunne olevansa kotonaan.

Sisustuksen seuraaminen menee kyllä minulla estetiikka edellä. Ihan riippumatta tyylilajista, saatan kiinnostua monenlaisista sisustuksista. Blogeissa tai lehtijutuissa luen kyllä tekstit, mutta kuvat ovat ne, jotka ns. hurmaavat minua ja saavat kiinnostumaan kyseisestä jutusta tarkemminkin. Ja olen todellakin melkoisen kaikkiruokainen tyylisuuntien suhteen. Mielellään katselen monipuolisesti erilaisia ratkaisuja, joista voi saada ideaa omiinkin sisustusjuttuihin tai -suunnitelmiin. Sitten vielä sanasta skandinaavinen sen verran, että minulle se on vallan laaja-alainen käsite. Siinä voi olla tanskalaista, ruotsalaista, suomalaista ja jopa sellaista tummahkoa norjalaistakin suuntaa. Ja skandinaavisuus pitää sisällään kustavilaisuuden tavoitteen pelkistettyyn tyyliin, selkeyteen ja koruttomuuteen sisutuksessa, jotka kaikki ovat nykyisen skandinaavisen suunnittelun ja sisustuksen kulmakiviä. 

Ryhmittelen seuraavaan kiinnostuksen kohteitani, blogeja ja sisustuslehtiä, ihan oman luokitteluni mukaan.

Skandinaavisen selkeät sisustukset 

Seuraan tältä kannalta mieluten muutamaa pohjoismaista lehteä, kuten Bo Bedre ja Residence sekä suomalaisista Asun. Deko -lehtikin sopinee ehkä parhaiten tähän ryhmään.

Suomalaisista blogeista nostan esille ensin todellisen klassikon eli Valkoinen Harmaja -blogin, jota pitää kokkolalainen Suvi Melender-Lågland. Hänen bloginsa sopisi kyllä hyvin tuohon tunnelmallistenkin joukkoon, mutta olkoot nyt tässä kategoriassa. Hän on taitava lämpimän kodin luojana, jossa lähtökohtana on melkoisen selkeä olohuone, keittiö - makuuhuone kokonaisuus. Sellaista nuorehkon perheen tyyliä, josta on meidän eri elämänvaiheessa olevienkin kiva löytää ideoita. Ja jotenkin niin tervehenkistä elämää ja realistista kuvausta kaikkineen, josta tykkään. Toinen erittäin tunnettu suomalainen ja selkeän skandinaavinen (ja pikkulapsiperheen) koti löytyy Homevialaura -blogista. Laura Tirkkonen on enemmän lifestyle -kirjoittaja ja tyylillisesti hänen kaltaisiaan bloggaajia (ja blogeja) on havaintoni mukaan paljon, sen kummemmin heitä tässä luettelematta. Laura kirjoittaa hyvin laadukkaasti. Varsinkin jotkut matkustamiseen liittyvät kirjoitukset ovat olleet kiinnostavia. Vaikka tällainen sisustustyyli ei tunnu erityisesti omalta, on kiva seurata, kun joku toteuttaa omaa tyyliään johdonmukaisesti. Toisekseen lapsiperheiden kotien sisustaminen on oma tosi innostava osa-alue, jota mielelläni seuraan.

Selkeän skandinaavisen tyylin bloggaaja on listallani myös Elisabeth Heier Norjasta. Todellinen helmi minun makuuni silloin, kun haluan nähdä todella selkeitä kuvia sisustuksesta, joissa avaruus ja linjakkuus on vallitsevaa. Ruotsalaisista tähän yhteyteen sopii mainita Daniella Witte. Hänkin on sisustussuunnittelija ja valokuvaaja ja edustaa samanlaista suuntausta.

Laitan linkit tähän kohtaan näkyviin, josta voitte käydä kurkkaamassa edellä mainittuja esimerkkejä.

Valkoinen Harmaja       https://www.valkoinenharmaja.fi/koti-tanaan/Homevialaura               

Homevialaura               http://homevialaura.com

Elisabeth Heier              https://elisabethheier.no

Daniella Witte               http://www.daniellawitte.se             

Skandinaavisen tunnelmalliset ja kodikkaat sisustukset

Eiköhän tähän sovi mainita lehdistä suomalaiset klassikot Avotakka ja Glorian koti. Avotakalla on myös hyvä sivusto neitssä; Meillä kotona. Seuraan sitä, koska siellä on muutama kiva blogi, kuten Pihkala (kirjoittaja työskentelee turkulaisessa sisustusliikkeessä Koodi) sekä Tyrniä ja tyrskyjä -blogi, josta löytyy kivoja ruokareseptejä. 

Minun mielestä tähän kategoriaan sopii suomalaisista blogeista hyvin Coffee Table Diary -blogi, jota pitää Giselda Autio. Hänellä on skandinaavinen tyyli, jossa on mukana viehättävää, sanoisinko, vanhanaikaisuutta, josta pidän todella paljon. Hänen kodistaan voisi sanoa myös, että se on elegantti. Myös Tuija Talvitien Koti kiikarissa -blogissa on toisinaan ihania kuvia hänen omasta kodistaan. Tykkään! Samoin Maija Nymanin Maijan maailma -blogista saa kivaa visuaalista ideaa silloin, kun hän kuvaa omaa kotiaan. Sitten ruotsalaisita kuuluu tähän ryhmään Jasmina Bylund, joka kirjoittaa juttuja viitteenään heidän suloinen lapsiperheen sisustus - ja niin ruotsalainen blogi muutenkin.  

Coffee Table Diary     https://www.coffeetablediary.com

Koti kiikarissa             https://asunnot.oikotie.fi/vinkit-ja-oppaat/blogit/nain-sisustat-kotisi-...

Maijan maailma          https://maijanmaailma.fi/maton-valitsemisen-vaikeus-mina-loysin-taydelli...

Jasmina Bylund         http://jasminabylund.blogg.se

Runsaat ja värikkäät kodit

Tällaisia koteja tulee vastaan satunnaisesti sisustuslehdistä. Ehkäpä Koti ja keittiö -lehdessä niitä on eniten. Jos halua jostain blogista löytää virikkeitä tällä sektorilla, tuo siihen mahdollisuuden Keltainen talo rannalla -blogi. Siinä esitellään aina kolmen erilaisen kodin kuvat ja hyvinkin vaihtelevia tyylejä ja aika usein tämän tyyppisiä koteja. Tätä runsaampaa tyyliä lähellä on Laura Ruohola, koska hän tuo esille värejä ja hänenkin kotinsa on sellaisen tunnelmallisen ja runsaankin oloinen. Sitten koti, josta olisi kiva nähdä juttuja on Anna palaa Anna - blogin kirjoittajan koti. Hän kirjoittaa matkoista, elokuvista, kirjoista ja sellaisesta enimmäkseen. Koti on esitelty Glorian koti -lehdessä elokuussa 2018 ja Jonna Kivilahden blogissa 5.10.2018. Minun mielessäni tähän kategoriaan sopiva bloggaaja on myös Frida Steiner, jonka Visualaddict -blogi on aivan mahtava huippuvalokuvineen! Fridan koti on esitelty viime lokakuussa Avotakassa ja hänen omassa blogissaan 6.10.2018. 

Keltainen talo rannalla    http://keltainentalorannalla.blogspot.com

Laura R.                          https://laurar.fi/uusi-ja-vanha-aina-niin-kaunista-yhdessa/

Anna palaa Anna.           https://www.annapalaaanna.fi/blog/page/2/

Visualaddict                     http://www.visualaddict.fi/

Sitten vielä totean erikseen sellaisen kivan asian, että jotkut ammattimaisesti kirjoitetut bloggaajat (esim. Valkoinen Harmajan ja Pihkalan) tekevät kuukausikoosteita tyylijutuista ja sisustusvinkeistä sekä trendiennusteitakin.

Glorian kodin nettisivun bloggaajat ovat muuten kaikki hyviä ja Suomen aika ehdoton huippu Jonna Kivilahti julkaisee usein tällä sivustolla tekemiään lehtijuttuja. Niin ihania kuvia... "estetiikka edellä huokaisen" ja kuvat ovat lehtijuttujen osalta yleensä Krista Keltasen. Siellä on myös Pieni talo Helsingissä -blogi, jota kirjoittaa Piia Kalliomäki. Hänen juttujaan julkaistaan myös kotimaisissa sisustuslehdissä.

Huomaan, että tähän juttuun valitsemissani blogeissa on aika usein ammattilaisten toimittamia juttuja, osa on sisustusarkkitehtejä, sisustussuunnittelijoita ja/tai viestinnän ammattilaisia. Mutta ihan yhtä kiinnostunut olen monenlaisista kirjoituksista ja usein löytyy kivaa inspiraatiota itsellekin sisustukseen tai resepteihin ja matkustamiseen monista muistakin blogeista ja lehdistä kuin tässä esillä olleet. Voi niin paljon jäi pois tästä jutusta.

Olipa hauskaa, että jaksoit lukea tämän jutun loppuun. Ehkäpä joku löysi jonkun blogin tai lehden, josta voisi hakea ideoita. Tähän juttuun käytin ihan vain omia kuvia toissa vuodelta, koska muiden kuviahan ei voi lainata lupaa kysymättä. 

Niin ja mukavaa on, että jatkat edelleen myös tämänkin blogin seuraamista. Kiitos siitä! 

I am a very new blogger, my third year is off to go! I have been asked sometimes; who are you following? On this post I have been telling about some bloggers who I am following. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram