Halloweenin saapuminen on jo suomalaistakin perinnettä, joka on näkynyt ruokakaupoissa erittäin vahvasti kaikenlaisten kurpitsojen myyntinä. Vielä vuosi sitten oli muuten aika vaikea löytää kurpitsoja, kun silloin suunnittein tarjoavani siitä ruokaa. No, nyt on toisin ja hyvä niin, sillä alueemme valtalehdessä Kalevassa julkaistiin pari viikkoa sitten resepti pataruuasta, johon tulee kurpitsaa.

Päätin kokeilla valmistaa tätä ruokaa ja ensimmäisen "koe-erän" teinkin jo viikko sitten. Tänä varsinaisena Halloween -viikonloppuna tarjosin perjantaina perheelle kyseistä pataa  ja tässä vallan lyhyen kaavan mukaan mitä siihen tarvitaan ja miten pata valmistui. Ohjeet ovat neljälle hengelle, vaikkakin tein nyt kaksinkertaisen annoksen, sillä saimme saman pöydän ääreen ison osan perheestä samalla kertaa. Joskin ihan pienimmäiset pikku L ja pikku E osallistuivat ruokailuun kiertämällä sylistä syliin :) 

Ainekset pataan (neljän hengen annos):

- kanan (broilerin) jauhelihaa 300-400 grammaa

- sipuli (pilko pieniksi paloiksi tai suuriksi, kuten minä tein)

- puolikas kurpitsaa (halkaise kahtia, koverra sisus, kuori kurpitsa ja paloittele lohkoiksi)

- keltainen paprika (kuutioi pienemmiksi paloiksi kuin kurpitsa)

- mausteita: suolaa 1/2 tl, mustapippuria myllystä, 2 tl oreganoa, 1/4 tl cayennepippuria, 1/2 tl kanelia, minä en käyttänyt muita mausteita, mutta reseptin mukaan voit lisätä vielä 1 tl juustokuminaa, 2 tl paprikaa, valkosipulia puristettuna

- 2 tölkkiä tomaattimurskaa ja 1 litra vettä sekä kanafondikuutio sekä valkoisia ja mustia papuja.

Rukista jauheliha ja sipulit, lisää mausteet, tomaattimurska, neste sekä muutkin ainekset. Annetaan hautua mielellään kaksi tuntia. Annos on runsas ja maku paranee, kun sen lämmittää uudelleen. Tarjolle laitettaessa lisää annoksen päälle avokadokuutioita ja raastettua cheddarjuustoa (tottakai emmental tai muukin juusto käy). Lisäkkeeksi sopii keitetty riisi tai risotto.

Tällä kertaa syötiin hieman pitemmän kaavan mukaan ja tein alkukeitoksi porkkanakeittoa (oli kiva soinnutella väriä pääruokaa ja Halloweenia ajatellen). Jälkiruuaksi tein ihan itse jäätelöä nyt niin ajankohtaisella ja helpolla reseptillä (löydät sen esimerkiksi Glorian kodin nettisivulta Mrs Jonesin blogista; vatkataan 4 dl vispikermaa ja 1 purkki kondensoitua maitoa noin 5 minuuttia. Mausteeksi käyvät marjat, hedelmät ihan omien makumieltymysten mukaan. Tällä kertaa sekoitin vatkattuun massaan (vaahtoon) pari lusikallista kahvia ja kaadoin massan leivinpaperilla vuorattuun pitkulaiseen vuokaan. Päälle koristelin sulatettua suklaata. Sitten laitoin pakasteeseen 4-6 tunniksi. Massasta riitti myös kahteen pikkuvuokaan, jonka kuvasin tähän juttuun. Varmuuden vuoksi uusille lukijoillenikin tiedoksi, että en yleensä ruokailujen aikana kuvaa, vaan kuvat otan joskus myös joko etukäteen tai myöhemmin.

Jaan mielellään reseptejä ja kuvailen minkälaisissa tilanteessa laitan ruokaa ideaksi teille muillekin kokkaamista tai leipomista varten.  Tarkoitukseni on opetella jatkossa sitä miten linkittäisin reseptejä muualta verkosta, jotta voisitte hyvin tarkkaan saada ohjeet käyttöönne. Omiin nimiini en muiden reseptejä halua liittää ja siksi mainitsen, kuten tässäkin jutussa sen mistä reseptin olen löytänyt. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo ruuan laitossakin! Siispä iloisen syksyn merkeissä tapaamisiin ehkäpä joskus viikon päästä.  

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat