Molempi parempi sanoisin noin suoralta kädeltä tuolle otsikolle tai vain että "elämä on". Matkustaminen on ollut jossain vaiheessa työuraa merkittävässäkin roolissa. Joten on kertynyt siinäkin mielessä monenlaisia muistoja matkoilta!

Painotan tähän alkuun, että monenlaisia muistoja on kertynyt -  aina siitä, kun kerran matkustin Ateenaan ja matkalaukut eivät sitten saapuneetkaan ja hotellihuone oli minikokoinen kahdelle aikuiselle matkalaiselle ja kuinka siitäkin reissusta selvittiin vain ja ainoastaan kreikkalaisten isäntien vaikutusvallan johdosta vielä takaisin kotiinkin. Kreikkaan en ole sen koommin palannut. Tai se kerta tulee mieleen, kun "nuorena tyttönä" matkustin junalla lontoolaisella slummialueilla sijaitsevaan matkakohteeseen valkoinen poplari päälläni. Olimme kollegani kanssa varmasti huomiota herättävä ilmestys ja sen näköisiä, että olimme varmaan useammankin mielestä eksyneet. Noh, on toki mitä parhaiten sujuneita matkojakin työn puitteissa, suurin osa. Yhtä kaikki muistoja on kertynyt ja kivahan niitä on muistella.

Perheen kanssa ja myöhemmin puolison kanssa kahdestaan olemme toki myös matkustaneet. Tämän ikäluokan vanhemmat muistavat varmaankin vallan hyvin sen, kun ovat ajaneet autolla läpi Euroopan pienet lapset takapenkillä sen ajan autolla, jolloin ei ollut turvavöitä takapenkille eikä tainnut olla turvavyöpakkoakaan! Onneksi tuolloin ei ollut mahdollisuutta matkustaa kovin usein ja siinä välissä ehti autojen varustuskin uusiutua, kun päästiin seuraavan kerran matkalle. Näistä parista lauseesta voitkin jo päätellä, että omatoimimatkoja ovat reissumme olleet.

No matkamuistoista muutama sananen. Matkamuistoihini liittyy kaksi asiaa: teräs ja väri. Varsinkin yksityisillä matkoilla niiden pakollisten Eiffelin tornin pienoismallien jälkeen päädyin ostamaan jotain käytännöllistä eli teräksisiä pieniä käyttöesineitä kotiin. Sekin oli hauskaa, mutta rajansa kaikella. Ikkunalaudalla olevat eivät kuulu matkamuistoihin, vaikkakin kertovat ihastuksestani teräkseen. Tuon vaiheen jälkeen päädyimme hankkimaan jotain pientä, joita sitten löytyy melkeinpä kaikkialta eli jääkaappimagneetteja eli kutsun niitä tässä magneettinapeiksi.

Magneettinappien  osaltahan kävi sitten niin, että jääkaapin ovi täyttyi. Mietin pitkään mitä niille teen. Kuten näistä kuvista huomaat, olen kehystänyt kaksi julistetta; toinen Dallasista ja toinen Pekingistä. Sitten syttyi lamppu ja testasin miten voisin ryhmitellä magneettinappeja eri maanosien ja maiden mukaan. Laskeskelin sitä miten ne voisi sommitella noiden kahden julisteen ympärille ja menin peltisepänliikkeeseen mittojen kanssa. Kuvista näet lopputuloksen.

 

Magneettinapithan (jotkut niistä olemme saaneet eli ihan kaikki eivät sentään ole omilta matkoilta) ovat pääasiassa värikkäitä,  joten tästä keittiön nurkkauksesta tuli mukava väriläiskä. Kotimmehan on varsin väritön, jonka ehkä olette huomanneetkin. Tällaisista väriläiskistä on nykyisin semmoinen kiva ilo, että kun saan syliini joko pikku L:n tai pikku E:n, on kiva mennä heidän kanssaan magneettinappitaulujen luokse ja siinä sitten on kiva tarinoida heille matkoista. Onneksi on noita juttuja :)  

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla