
Aika usein perheen ruuan laittaja joutuu pohtimaan sitä, mitä tänään tai sitten huomenna laittaa ruuaksi. Taitaa olla melkein 365 kertaa vuodessa tai lähes, kun tuo kysymys on väistämättä edessä ja vastausta kaivataan. Keitothan ovat siitä kiitollista ruokaa, että ne riittävät usein pariksikin päiväksi. Vähentää tuota jatkuvaa pohdintaa hieman :) Sen lisäksi keitto usein vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Joten keittoja kannattaa todella tehdä.
Tänään vinkkinä helposti syntyvästä ruuasta on keitto savumuikusta. Siispä perunoita kuorimaan, sipuleita pilkkomaan ja ne kiehumaan seuraavaksi. Lisää ihmeessä erilaisia juureksia, jos niitä kotoasi löytyy. Sitten vain savumuikkupurkki auki. Siinä se on helpoimmillaan. Keitetään perunat ja sipulit lähes kypsiksi suolalla ja pippurilla (pippuri jos toinenkin sopii) maustetussa vedessä. Lisätään savumuikku, kun perunat (ja muut juurekset) ovat lähes kypsiä. Perunoiden kypsymiseen ei aikaa mene kuin reilu parikymmentä minuuttia. Valitse jokin yleisperuna lajikkeeksi, jotta perunat eivät yllättäen mene aivan muusiksi. Perunapussien kyljessä on hyvin merkitty käyttötarkoitus, jos siis ostat valmiiksi pakattuja perunoita. Annetaan keiton kiehua hetki vielä muikkujen kanssa ja tarkistetaan sitten maku.
Tällä kertaa tämän kotibistron emäntä irrotteli oikein kunnolla ja otti esille punaiset liinat. Hailakan värinen keitto sai kivasti potkua, kun on väriä ympärillään. Lisäksi jotain hyvää leipää ja se on siinä, sanoisin.
Mukavaa alkanutta tammikuuta keittoja kokeillen!