Kirjoitukset avainsanalla skandinaavinen koti

Kaupallinen yhteistyö

Erittäin usein asumisessa se kaikkein hankalin ratkaistava asia on eteinen ja vaatteiden sekä kenkien säilytys. Nehän antavat sen ensivaikutelman kodista, kun ovesta astutaan sisään. Meillä tätä taloa remontoitaessa tehtiin hyvä ratkaisu. Talon uuteen sisäänkäyntiin rakennettiin ns tuulikaappi. Siihen sijoitettiin toiselle puolelle yksinkertainen huoneenkorkuinen komero (johon voi mennä sisälle, vaan ei ole vaatehuoneen kokoinen), ja jossa säilytetään kaikkea kumppareista monoihin sekä urheiluvarusteita ja joitakin vähän rouheampia ulkoilutakkeja. Toisella puolella tuulikaappia on myös iso kaappi, jossa on laatikosto pipoille, huiveille ja hanskoille, kenkähyllykkö sekä pieni erillinen kapea syvennys naulakoineen lasten takeille (siellä säilytetään nyt minun laukkuja ja osaa kengistä). Varsinaisessa eteisessä, oikeastaan aulatilassa, muut päällysvaatteet sekä kengät säilytetään peililiukuoven takana olevassa kaapissa. Tilaahan on, mutta järjestyksen pito on ihan samanlaista kuin muissakin perheissä. Tuskin kukaan erehtyisi luulemaan, että kaapit olisivat sisätä säntillisessä järjestyksessä, poislukien toki ne kerrat, kun olen jonkun suuren innostuksen (tai oikeastaan useimmiten raivon) vallassa siivonnut kaikki paikat edes hetkeksi kuntoon :)  

Vaikka meitä nyt on ollut vain kaksi vakituista asukasta jo pitkään, on viime vuosina tullut eteen uudenlainen säilytystilaratkaisu tarpeelliseksi. Olenkin aika pitkään miettinyt, miten lisätä naulakkotilaa sellaiseen tilapäiseen tarpeeseen, kun lapsenlapset käyvät talossa. Alkujaan ensimmäisen lapsosen synnyttyä kiinnitettiin eteisen ainoaan vapaana olevaan ja kuvissa näkyvään kahden seinän kulmaan yksi erillinen koukku tähän tarkoitukseen. Se tuli sitten kiinnitettyä seinään liian alas ja yhä isommaksi kasvavien lasten takit näyttivät siltä kuin ne lojuisivat käytännössä lattialla. Oli siis aika uudistaa eteistä tältä osin. 

Pitkän miettimisen jälkeen päästiin asiassa eteenpäin ja saatiin ratkaistua tämä naulakkokysymys. Piti vain ratkaista se hankitaanko eteisen varsin kapealle seinälle yksi monikoukkuinen naulakko ylös vai tehdäänkö useammasta erillisestä koukusta naulakkoratkaisu. Tuohon jälkimmäiseen sitten päädyttiin. Ajatus on se, että pienimmiset lapsetkin voivat oman reppunsa tai vaatteet itse laittaa naulakkoon. 

Tähän ratkaisuun sain yhteistyökumppaniksi oululaisen Sisustusliike Spazion, josta hankin Muuto Dots -naulakkoja ja yhteistyön merkeissä sain alennusta hinnoista näkyvyyttä vastaan. Tämä yhteistyö sopi minulle aivan loistavasti, koska minulla on jo pitkältä ajalta vain hyviä kokemuksia heidän palveluistaan. Esimerkiksi meidän perheen ensimmäiset oikeat uudet kalusteet, jotka hankittiin tähän taloon, ne tulivat Spaziosta kolmekymmentä vuotta sitten. Nuo selkeästi 90 -lukulaisen tyylin tuolit ja sohva vilahtavat joskus kuvissakin. Yksi tuoli taitaa nytkin pilkistää kuvassa. Pitkäkestoisia hankintoja olivat.

Vaikka aluksi ajattelin, että tämähän menee kuin Strömsössä, ei tämäkään projekti ihan aluksi mennyt putkeen. Ostettuani koukut ja ne kotona sitten miehelle esittelin, saatoimme vain todeta, että eihän niitä ruuveja voikaan noin vain täräyttää meidän seinään, joka on Gyproc -levyä. Muuton koukkujen pakkauksissa olleet ruuvit olisi tulleet semmoisenaan läpi seinästä tuulikaapin puolelle. Kyseinen seinä ei ole mikään paksu kantava, vaan tuulikaapin puoleinen uusi seinä. Päädyttiin siihen, että tehdäänkin puinen levy koukuille, maalataan se ja sitten siihen kiinnitetään  koukut. Puulevyn toiselle puolelle kiinnitettiin kierretyt lyöntimutterit (5mm), jonka jälkeen levy kiinnitettiin seinään. Muuto Dots'it kiinnitettiin sitten 5 mm:n kokoisilla kierretangoilla paikoilleen levyn toiselle puolelle (6 mm:n reiät tietty tehtiin levyyn) No, ehkäpä tämä selostus meni suunnilleen oikein! 

Se mukavin osa koko prosessia oli valita mieleiset koukut. Kuten huomaatte, joukossa on kaksi pähkinänruskeaa, jotka on niin ihanat, että olisin vaikka kaikki ostanut samanlaisia. Tosiasiassa, onhan tämä kokonaisuus elävämmän näköinen tällaisenaan, kun kaikki eivät ole samanlaisia. Joukossa on lisäksi yksi tamminen ja kaksi mustaa maalattua pienempää koukkua. 

Naulakon alapuolelle sijoitin tummanruskean jakkaran. Sitähän tarvitaan, kun pienokaisia riisutaan tai puetaan, vaikkakin useimmiten istutaan lattialla ja siinäkin sujuu vaatteiden pukeminen ja riisuminen vallan hyvin. Aika näyttää tarvitaanko jakkaraa ja pitäisikö sen olla joku muu mahdollisesti matalampi ratkaisu.

Pääasiassahan tämä naulakkoratkaisu on nyt tuommoisenaan ikään kuin yksi uusi sisustuselementti, johon olen nyt ripustanut yhden laukun roikkumaan. Tosiasiassa silloin, kun pieniä takkeja, haalareita ja reppuja niihin tulee, koukut eivät ole edes näkyvissä. Mutta silloin näkymä on varmaankin se rakkain näkymä meille :)

Helmikuu on jo vauhdissa! Nautitaan kukin tavallamme runsaslumisesta talvesta.

As you see from the photos we have made a new combination of Muuto Dots hooks to our hall. We need it for our grandchildren when they come to our house. There is now place for little jackets, backbags etc ready :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Maija
Liittynyt15.10.2015

Kauniiden naulakoiden ja koukkujen löytäminen ei ole ihan helppoa, sen huomasin itsekin, kun meillä remontoitiin eteistä ja kylpyhuonetta. Nuo Dotsit ovat varmasti yksi parhaista vaihtoehdoista, mitä tällä hetkellä on tarjolla, ja teille ne näyttävät sopivan erinomaisesti. Onnittelut hyvästä ratkaisusta !

mrs60something
Liittynyt10.9.2017

Kiitos Maija kommentistasi. Ihanaa, että tykkäät. Ja värejä on niin paljon, kauniita kaikki. Mukavaa kevättä Sinulle. Olisipa kiva joskus tavata ET:n bloggaajia livenä. Pitäisi varmaan tehdä ehdotus Sanomille, että joskus kutsuivat meitä käymään: 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ajattelin käydä tervehtimässä teitä ihan tässä keskellä viikkoa. Sain viimeinkin hankittua kevään ensimmäiset tulppaanit. Eiköhän lähes jokainen bloggaaja edes kerran vuodessa hehkuta tulppaaneista :)  Nyt on mennyt pari viikonloppua, että ei ole kotona oltukaan, joten ei ole tullut muutoinkaan hankittua viikonlopuksi kukkia vielä tälle vuodelle. Joulukukat kestivät pitkään ja tosiasiassa olisivat ehkä pitempäänkin selvinneet, jos olisin hieman paremmin niitä hoitanut. No, ehkä näin tammikuun lopussa saa jo unohtaa joulun ajan siltäkin osin.

Siispä eikös vain ole ihana väri näissä tulppaaneissa. Mielestäni ne ovat kuin ruusuja ja vievät ajatukset jo kohti ystävänpäivääkin. Sellaisia hempeitä ovat.

Tulin niitä tuohon ihan tavalliseen kartion malliseen lasipurkkiin / maljaan asetellessa miettineeksi sitäkin, miten tämä keittiön pöydän pääty on ollut niin samanlainen vuosikaudet. Aika usein, kun kukkia siihen laitan, tulee käytettyä tarjotinta tai vastaavaa alustaa ja sitten lisättyä jotain muutakin. Koska kynttilöitä en tuohon halunnut sijoittaa, hain olohuoneesta nuo kaksi lasista paperipainoa. Olen ne saanut todella kauan sitten mieheltä lahjoiksi. Ihan hauskasti sopivat Kartellin tarjottimen päälle ja on semmoinen keveämpi näkymä. 

Tällaista sisustusasetelman tekoa oli tänään ja aloitin jo kuvaamaan juttuani, johon liittyvät nuo The Dots laatikot. Enköhän sen jutun saakin viikonloppuna kirjoitettua valmiiksi.

Nautitaan, jos vaikka pitkästä aikaa aurinkokin pilkistäisi loppuviikon aikana! 

Just wanted to come to say hello! I am enjoying about this lovely bouquett of tulips - almost like roses. Let's hope we all can enjoy sunshine during the weekend!

Kommentit (0)

Minulta on joskus kysytty siitä, ketä seuraan sisustamisen osalta somessa tai muutenkin. No, kyllä tässä tuntee itsensä vallan pieneksi tuollaisen kysymyksen edessä. Sisustaminen on kiinnostanut toki aina ja vähitellen bloggaajana on löytynyt joitakin kiinnostavia henkilöitä, joita seuraan hieman enemmän. Mutta mikäpä siinä, vastaan mielelläni, vaikka tätä some -elämää olen harjoittanut vasta muutamia vuosia. Blogien lisäksi otan esille myös esimerkkejä sisustuslehdistä.

Aluksi muutama ajatus yleensäkin sisustamisesta. Sisustaminen on hyvin henkilökohtainen kysymys ja samalla tavattoman laaja-alainen asia, johon vaikuttaa ihmisen elämänmittainen historia ja tausta. Toiset ovat olleet aina kiinnostuneita sisustamisesta ja toisille innostus liittyy johonkin ajankohtaiseen elämän tilanteeseen, kuten muutto, perheen muodostaminen, lapsien syntymä, ero tai leskeytyminen. Muutostilanteissa korostuu tarve muuttaa samalla elämän puitteita, joka näkyy sisustuksessakin. Kodin tunnelma, estetiikka, ekologiset valinnat ja monet muut tekijät vaikuttavat ympäristöömme, jossa asumme tai vietämme vapaa-aikaa. Mökki on monille rakas paikka muodostaa ihan omanlainen ympäristö ja se onkin aika usein erilainen kuin kotiolosuhteissa. Ja niin myös on, että kaikki eivät ole kiinnostuneita sisustamisesta, saatikka sitä harrastaisivat. Koti muotoutuu sellaiseksi kuin se elämäntilanteeseen kuuluu, vaikkakin rohkenen ajatella, että jonkinlainen mielikuva on kaikilla siitä, miten haluaa pöytänsä, tuolinsa ja sohvansa sijoittaa. Ja huom! sisustaminen ei saa olla mitään vakavaa eikä missään nimessä ole hyvä itse tai sisustussuunnittelijan luoda sellaista ympäristöä, jossa ei tunne olevansa kotonaan.

Sisustuksen seuraaminen menee kyllä minulla estetiikka edellä. Ihan riippumatta tyylilajista, saatan kiinnostua monenlaisista sisustuksista. Blogeissa tai lehtijutuissa luen kyllä tekstit, mutta kuvat ovat ne, jotka ns. hurmaavat minua ja saavat kiinnostumaan kyseisestä jutusta tarkemminkin. Ja olen todellakin melkoisen kaikkiruokainen tyylisuuntien suhteen. Mielellään katselen monipuolisesti erilaisia ratkaisuja, joista voi saada ideaa omiinkin sisustusjuttuihin tai -suunnitelmiin. Sitten vielä sanasta skandinaavinen sen verran, että minulle se on vallan laaja-alainen käsite. Siinä voi olla tanskalaista, ruotsalaista, suomalaista ja jopa sellaista tummahkoa norjalaistakin suuntaa. Ja skandinaavisuus pitää sisällään kustavilaisuuden tavoitteen pelkistettyyn tyyliin, selkeyteen ja koruttomuuteen sisutuksessa, jotka kaikki ovat nykyisen skandinaavisen suunnittelun ja sisustuksen kulmakiviä. 

Ryhmittelen seuraavaan kiinnostuksen kohteitani, blogeja ja sisustuslehtiä, ihan oman luokitteluni mukaan.

Skandinaavisen selkeät sisustukset 

Seuraan tältä kannalta mieluten muutamaa pohjoismaista lehteä, kuten Bo Bedre ja Residence sekä suomalaisista Asun. Deko -lehtikin sopinee ehkä parhaiten tähän ryhmään.

Suomalaisista blogeista nostan esille ensin todellisen klassikon eli Valkoinen Harmaja -blogin, jota pitää kokkolalainen Suvi Melender-Lågland. Hänen bloginsa sopisi kyllä hyvin tuohon tunnelmallistenkin joukkoon, mutta olkoot nyt tässä kategoriassa. Hän on taitava lämpimän kodin luojana, jossa lähtökohtana on melkoisen selkeä olohuone, keittiö - makuuhuone kokonaisuus. Sellaista nuorehkon perheen tyyliä, josta on meidän eri elämänvaiheessa olevienkin kiva löytää ideoita. Ja jotenkin niin tervehenkistä elämää ja realistista kuvausta kaikkineen, josta tykkään. Toinen erittäin tunnettu suomalainen ja selkeän skandinaavinen (ja pikkulapsiperheen) koti löytyy Homevialaura -blogista. Laura Tirkkonen on enemmän lifestyle -kirjoittaja ja tyylillisesti hänen kaltaisiaan bloggaajia (ja blogeja) on havaintoni mukaan paljon, sen kummemmin heitä tässä luettelematta. Laura kirjoittaa hyvin laadukkaasti. Varsinkin jotkut matkustamiseen liittyvät kirjoitukset ovat olleet kiinnostavia. Vaikka tällainen sisustustyyli ei tunnu erityisesti omalta, on kiva seurata, kun joku toteuttaa omaa tyyliään johdonmukaisesti. Toisekseen lapsiperheiden kotien sisustaminen on oma tosi innostava osa-alue, jota mielelläni seuraan.

Selkeän skandinaavisen tyylin bloggaaja on listallani myös Elisabeth Heier Norjasta. Todellinen helmi minun makuuni silloin, kun haluan nähdä todella selkeitä kuvia sisustuksesta, joissa avaruus ja linjakkuus on vallitsevaa. Ruotsalaisista tähän yhteyteen sopii mainita Daniella Witte. Hänkin on sisustussuunnittelija ja valokuvaaja ja edustaa samanlaista suuntausta.

Laitan linkit tähän kohtaan näkyviin, josta voitte käydä kurkkaamassa edellä mainittuja esimerkkejä.

Valkoinen Harmaja       https://www.valkoinenharmaja.fi/koti-tanaan/Homevialaura               

Homevialaura               http://homevialaura.com

Elisabeth Heier              https://elisabethheier.no

Daniella Witte               http://www.daniellawitte.se             

Skandinaavisen tunnelmalliset ja kodikkaat sisustukset

Eiköhän tähän sovi mainita lehdistä suomalaiset klassikot Avotakka ja Glorian koti. Avotakalla on myös hyvä sivusto neitssä; Meillä kotona. Seuraan sitä, koska siellä on muutama kiva blogi, kuten Pihkala (kirjoittaja työskentelee turkulaisessa sisustusliikkeessä Koodi) sekä Tyrniä ja tyrskyjä -blogi, josta löytyy kivoja ruokareseptejä. 

Minun mielestä tähän kategoriaan sopii suomalaisista blogeista hyvin Coffee Table Diary -blogi, jota pitää Giselda Autio. Hänellä on skandinaavinen tyyli, jossa on mukana viehättävää, sanoisinko, vanhanaikaisuutta, josta pidän todella paljon. Hänen kodistaan voisi sanoa myös, että se on elegantti. Myös Tuija Talvitien Koti kiikarissa -blogissa on toisinaan ihania kuvia hänen omasta kodistaan. Tykkään! Samoin Maija Nymanin Maijan maailma -blogista saa kivaa visuaalista ideaa silloin, kun hän kuvaa omaa kotiaan. Sitten ruotsalaisita kuuluu tähän ryhmään Jasmina Bylund, joka kirjoittaa juttuja viitteenään heidän suloinen lapsiperheen sisustus - ja niin ruotsalainen blogi muutenkin.  

Coffee Table Diary     https://www.coffeetablediary.com

Koti kiikarissa             https://asunnot.oikotie.fi/vinkit-ja-oppaat/blogit/nain-sisustat-kotisi-...

Maijan maailma          https://maijanmaailma.fi/maton-valitsemisen-vaikeus-mina-loysin-taydelli...

Jasmina Bylund         http://jasminabylund.blogg.se

Runsaat ja värikkäät kodit

Tällaisia koteja tulee vastaan satunnaisesti sisustuslehdistä. Ehkäpä Koti ja keittiö -lehdessä niitä on eniten. Jos halua jostain blogista löytää virikkeitä tällä sektorilla, tuo siihen mahdollisuuden Keltainen talo rannalla -blogi. Siinä esitellään aina kolmen erilaisen kodin kuvat ja hyvinkin vaihtelevia tyylejä ja aika usein tämän tyyppisiä koteja. Tätä runsaampaa tyyliä lähellä on Laura Ruohola, koska hän tuo esille värejä ja hänenkin kotinsa on sellaisen tunnelmallisen ja runsaankin oloinen. Sitten koti, josta olisi kiva nähdä juttuja on Anna palaa Anna - blogin kirjoittajan koti. Hän kirjoittaa matkoista, elokuvista, kirjoista ja sellaisesta enimmäkseen. Koti on esitelty Glorian koti -lehdessä elokuussa 2018 ja Jonna Kivilahden blogissa 5.10.2018. Minun mielessäni tähän kategoriaan sopiva bloggaaja on myös Frida Steiner, jonka Visualaddict -blogi on aivan mahtava huippuvalokuvineen! Fridan koti on esitelty viime lokakuussa Avotakassa ja hänen omassa blogissaan 6.10.2018. 

Keltainen talo rannalla    http://keltainentalorannalla.blogspot.com

Laura R.                          https://laurar.fi/uusi-ja-vanha-aina-niin-kaunista-yhdessa/

Anna palaa Anna.           https://www.annapalaaanna.fi/blog/page/2/

Visualaddict                     http://www.visualaddict.fi/

Sitten vielä totean erikseen sellaisen kivan asian, että jotkut ammattimaisesti kirjoitetut bloggaajat (esim. Valkoinen Harmajan ja Pihkalan) tekevät kuukausikoosteita tyylijutuista ja sisustusvinkeistä sekä trendiennusteitakin.

Glorian kodin nettisivun bloggaajat ovat muuten kaikki hyviä ja Suomen aika ehdoton huippu Jonna Kivilahti julkaisee usein tällä sivustolla tekemiään lehtijuttuja. Niin ihania kuvia... "estetiikka edellä huokaisen" ja kuvat ovat lehtijuttujen osalta yleensä Krista Keltasen. Siellä on myös Pieni talo Helsingissä -blogi, jota kirjoittaa Piia Kalliomäki. Hänen juttujaan julkaistaan myös kotimaisissa sisustuslehdissä.

Huomaan, että tähän juttuun valitsemissani blogeissa on aika usein ammattilaisten toimittamia juttuja, osa on sisustusarkkitehtejä, sisustussuunnittelijoita ja/tai viestinnän ammattilaisia. Mutta ihan yhtä kiinnostunut olen monenlaisista kirjoituksista ja usein löytyy kivaa inspiraatiota itsellekin sisustukseen tai resepteihin ja matkustamiseen monista muistakin blogeista ja lehdistä kuin tässä esillä olleet. Voi niin paljon jäi pois tästä jutusta.

Olipa hauskaa, että jaksoit lukea tämän jutun loppuun. Ehkäpä joku löysi jonkun blogin tai lehden, josta voisi hakea ideoita. Tähän juttuun käytin ihan vain omia kuvia toissa vuodelta, koska muiden kuviahan ei voi lainata lupaa kysymättä. 

Niin ja mukavaa on, että jatkat edelleen myös tämänkin blogin seuraamista. Kiitos siitä! 

I am a very new blogger, my third year is off to go! I have been asked sometimes; who are you following? On this post I have been telling about some bloggers who I am following. 

Kommentit (0)

Aika kulunut tuo sanonta aloittaa uusi vuosi puhtaalta pöydältä, vai mitä? Mutta, kun niin vain on, että uuden vuoden alkaessa tuntuu tosiaan olevan käsillä eräänlainen uusi alku.

Loppiaisen jälkeen, kun talo oli tyhjentynyt lastenlapsen ja vanhempiensa käynnin ja toisenkin lapsenlapsen tilapäisen hoitoviikon jälkeen, siivosin olohuoneen ja huomasin, että tulipa tyhjää. Joululla koristeineen ja lastenlapsilla käynteineen on sellainen vaikutus, että talo tuntuu täydeltä, siis hyvällä tavalla, ja elämää on ympärillä yltäkylläisesti. Muutos on siis melkoisen dramaattinen siirtyä taas kahden aikuisen huusholliin siihen saakka, kunnes taas talossa on elämää hetkittäin tai pidemmänkin aikaa.

Siispä olohuone näyttäytyi hetken todella tyhjältä.  Ensimmäisen viikon jälkeen on ollut sellainen varovainen olo, että ryhtyisikö sittenkin siirtelemään kalusteita ehkäpä enemmänkin huoneesta toiseen ja asettelemaan tuolle tarjoilukärryn pöydälle esineitä. Matto jo siirtyi paikalleen.

Tuossa ensimmäisessä meidän yläkerrasta otetussa kuvassa muuten näkyy puolison puutyöharrastuksen meneillään oleva ja tuolle seinälle tuleva tuotos eli korkeahko senkki. Parhaillaan pitäisi ratkoa mikä tulee väriksi, kun halutaan jättää puun syyt kuultamaan läpi.  Ovien pintaan tulee levy (tai niin on suunniteltu), johon tulee jotain - vaan ei vielä ole ihan varmaa mitä. Niin ja senkkejä pitäisi tulla kaksikin. Ja mitä sisälle?, saattaa joku kysyä. Näihin senkkeihin ja ainakin nyt aluksi ensin tuohon yhteen, tulee tämän talouden valokuvia. Sellaisia on tallella todella paljon. Eivät ole minkään konmarituksen kohteena. Tuon kaapin / senkin syvyys on suunniteltu niin, että niihin sopii myös semmoiset vähän isommatkin kansiot. Kyllä niin odotan, että valmista tulee.

Ajattelin ensin, että tämän kirjoituksen pyörittelen enemmänkin olohuoneen ympärillä, mutta kun nyt pääsin kirjoittamisen vauhtin, vielä sananen siitä miten ensimmäinen vuosi eläkkeellä ja myös opiskelijana sekä hieman työtäkin tehden kului.

Olen vilpittömän tyytyväinen siihen, että heti vain aloitin opiskelut. Minulle oli oikein hyvä ratkaisu se, että siirryin opiskelemaan kokonaan uutta, luovaa alaa. Suosittelen lämpimästi opiskeluakin ratkaisuna, jos olet jäämässä pois työelämästä ja on halua sekä energiaa siihen. Lisäksi on sopivasti ollut kokouksia ja muuta aktiviteettia, että sellainen puuhakas vuosihan tuo oli. Toisaalta sain sitä mitä hain, kun siirryin (toki eläkeiän määräytymisen kannalta ihan oikea-aikaisesti) pois päätoimiselta virkauralta. Sain tavoittelemaani vapaa-aikaa niihin kaikkein tärkeimpiin asioihin, joita kaipasin. Tiedättehän; lastenlapsillekin olen tarvittaessa olen voinut antaa aikaa aivan eri tavalla kuin jos olisin päätoimisesti ollut töissä. Sellaista ajan hallinnan tuntua kaipasin myös elämään. Toisaalta olen aina ollut niin työorientoitunut ja vieläkin olen, että se osa-aikaisen työelämän vaihtoehto olisi sopinut vallan mainiosti ja sopii edelleenkin.

Nyt vuosi on alkanut sisustusuunnittelutyön merkeissä, bloggaan edelleen, käyn joissakin kokouksissa pohjautuen aiempaan työuraani ja teen tarvittaessa keikkaakin. Sitten on vain niin mukavaa, kun voi kalenteriin merkitä sen milloin on avuksi, jos tarvitaan lasten perheisiin. Ja silti tässä vaiheessa tajuaa myös sen, että elämä menee eteenpäin etkä voi kaikkea suunnitella ja päättää etukäteen. Haluan luottaa siihen, että elämä kantaa kaikissa tilanteissa. 

Mitenkähän teillä muilla on vuosi käynnistynyt? Toivottavasti jossain mielessä olet saanut kokea sellaista puhtaalta pöydältä aloittamisen tunnetta, että uusi vuosi tuntuu mahdollisuudelta!

Valoisia tammikuisia talvipäiviä toivottelen ihan kaikille. 

New year and a fresh start. Let's enjoy winter time in January!

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kiva, kun löysit blogini. Tervetuloa lukemaan kirjoituksiani. Minua ilahduttavat niin arkiset kuin juhlavammatkin asiat ja tapahtumat. Minun juttuni on lifestyle. Samalla, kun kirjoitan sisustuksesta tai ruuasta tai puutarhasta tai luonnosta tai ... pohdin ja peilaan niihin liittyen senhetkistä elämänmenoani. Siihen kuuluvat perhe ja etenkin pienet lastenlapset sekä toisinaan myös takaumat elettyyn elämään. Sielumaisemani on Etelä-Pohjamaalla, mutta vuosikymmeniä Oulussa eläneenä ja IIjokivarressa vapaa-aikaa viettäneenä, maustavat nämä maisemat kirjotuksiani. Jos en  eläisi Suomessa, minun maani olisi Ranska! Näillä eväillä kirjoitan ja jaan kuvia nyt ET -lehden blogiyhteisössä. Aiemmat kirjoitukseni löydät osoitteesta mrs60something.blogspot.fi. Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista.

Blogiarkisto

2018

Kategoriat